Docu MKZ friesland

Voor een beeld vanaf een bedrijf van toen.

Link uitzending

Deel dit topic

Reacties

Kan niks vinden MvdV hoe zit dat????
Jr bedankt ga zo kieken ff naar de stal, Ki bellen kalf afmelden enz.
cs-agrar
jaja..
valtradriver
Topambtenaar Tjibbe Joustra in weekblad 'Intermediar' :
Het is voor ambtenaren natuurlijk wel goed om rekening te houden met de stroming die op een bepaald moment gaande is. Neem de MKZ-crisis (mond-en-klauwzeer, red.), nu tien jaar geleden. Al tijden was het helder dat er in Nederland een veel te grote veestapel was, maar het was nooit gelukt om die te verminderen. Tijdens die crisis zagen ook de boeren in dat het zo niet langer kon. Van dat moment moet je gebruik maken.' zegt de voormalig secretaris generaal van het Min. van LNV!!!

Klik hier voor compleet verhaal

Het is maar net hoe je het uit wil leggen,maar deze woorden zullen de overheid geen goed doen in de nog steeds lopende rechtzaken,het geeft toch een heel ander licht op de kwestie!!!
Tjibbe Joustra is in 1975 begonnen als jurist bij het Ministerie van Landbouw en Visserij en daarna opgeklommen tot secretaris-generaal (1987-2002 ten tijde van de MKZ crisis)


2 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 14/04/2011 21:29 door Borg.
Coen
dit geluid is elke keer vanuit de top in Den Haag gekomen
ze lachten daar elke keer in hun vuistje als er weer een veeziekte was: varkenspest, MKZ, vogelpest
Jannus
Al tijden was het helder dat er in Nederland een
> veel te grote veestapel was, maar het was nooit
> gelukt om die te verminderen.
Tijdens die crisis
> zagen ook de boeren in dat het zo niet langer kon.
> Van dat moment moet je gebruik maken.' zegt de
> voormalig secretaris generaal van het Min. van
> LNV!!!

Gevaarlijke woorden en daar legt hij precies de vinger waar men in de MKZ driehoek en Kootjebroek al zich van bewust was,

ik zie het meer als gooi een steen door de ruit en zet de schervenboer en glaszetter aan het werk,maar de inbreker is binnen
Wimsumar
Beste Jan e.a.: Als het de bedoeling van de overheid is, c.q. was geweest, de ''veel te grote veestapel''in Nederland te verminderen hebben 'ze' de mogelijkheid ook wel dit niet op kosten van de overheid/belastingbetaler te realiseren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mkz geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN