'Veetransporteurs stoppen door boetebeleid overheid'

De veelogistieke sector luidt de noodklok over de stapeling van boetes. De menselijke maat is volledig verdwenen. De huidige boetestructuur is onrechtvaardig en kost de eerste ondernemers de kop.

Deel dit topic

Reacties

jack89138393
Mestrijders klagen hier ook al over.
+24
Porky
Bij nacht en ontij in de weer en uit je nest, en ben je eindelijk geladen komt er zo'n misselijk makend mannetje van de nvwa jou ff vertellen wat er allemaal wel niet mis, met gevolg ; boetes die kant nog wal raken, in de oorlog hadden ze een naam voor zulke figuren, voor een lichamelijke mishandeling bij een mens kom je er met een taak straf van 20 uur vanaf , in wat v kut wereld leven we? Ze helpen alles en iedereen naar de klote.
weurding
@Porky ondernemerschap wordt aan alle kanten de kop ingedrukt
+2
EMotie
@weurding Rutte 1 tot en met 3 sloopt alles
+1
Farma_boerke
@EMotie vergeet"Rutte IV niet, die "maakt het af
EMotie
@Farma_boerke Nee, Rutte 4 leeft korter dan de huidige demissionaire periode duurt. Doei doei Mark. T4C rules!
+1
Koeien boertje
@EMotie hahaha ja, langer dan 3 jaar zitten ze niet meer.
Maar ze kunnen nog heel wat vernielen
EMotie
@EMotie Meneer Duim, u doet gevaarlijk op de rand van de afgrond
van Ittersum
@Porky deels met je eens, er is altijd wel iets op aan te merken. Aan de andere kant dat altijd met nacht en ontij langs de weg moeten, moet men dat nog willen. Bij daglicht ga je met alles toch net even iets anders om dan met duisternis. Zie maar bij je eigen, of het nu kalverij of kuilen snachts is, bij daglicht gaat alles net even wat anders. En voor de aanwas van chauffeurs die dit werk willen doen is de pot groter bij daglicht dan snachts. En uiteindelijk kom je toch weer op hetzelfde uit.....wie gaat dat betalen
Twentsch Land
@van Ittersum

Idd bij dag beter dan bij nacht.

Heb de veehandelaar ooit een keer gevraagd waarom bij nacht, zijn antwoord was dat de dieren dan s’ morgen op tijd bij het slachthuis waren als de werkdag begon voor de slachters, zou het vee s’ morgens worden geladen dan zou het ergens in de middag bij het slachthuis aankomen.

Ook daar lijkt me dat er wel een mouw aangepast kan worden. Zag zelf liever dat vee s’ morgens wordt gehaald.
+1
Porky
@Twentsch Land deels met je eens,maaaaar ,het vee moet op tijd bij het slachthuis zijn, stel dat er later aangevoerd word op het slachthuis ,en er word bv om 16.00 uur gestopt word met slachten ( keurmeesters gaan echt geen " over uren" maken) en er blijven bv nog 50 koeien staan,dan moeten die verzorgd worden, moeten water en hooi oid ter beschikking krijgen ,en indien nodig moeten ze zelfs gemolken worden, dus wie gaat dat betalen, en of een koe in de nacht of dag geladen is maakt nvwa niets uit, ze blijven toch zoeken, ken een man die bij de vroegere AID gewerkt heeft, maar geen of weinig promotie maakte, op mijn vraag waarom niet antwoorde hij; ik gaf te weinig boetes,was "te goed" voor handelaren en boeren werd mij verweten, het gaat er dus net als bij bv de politie gewoon om , aan het eind v/h jaar gewoon je "quotum" te halen, dus lekker boetes uitschrijven.
Twentsch Land
Waar een wil is is een weg ..... slagers en keurmeesters kunnen ook naar 16.00 uur nog wel werken... ploegendienst.

@Porky
+2
Porky
@Twentsch Land dat zou kunnen ja, maar je vergeet Eén ding, die keurmeesters zijn ambtenaren hè, die ga jij niet op die tijden aan t werk krijgen
Porky
@van Ittersum weet niet of die pot aanwas wel groter is dan zoals jij zegt, weet je dat veel vee transporteurs niet eens durven te stoppen bij bepaalde parkeer/rustplaatse ivm bedreiging of vernieling.
diekman
rtvnoord.nl/nieuws/866711/…. Aan alle kanten moet het kapot
+1
Rob07
@diekman Het is duidelijk, wat je ook doet het zal nooit goed genoeg zijn.
weurding
Ruitenboer
Toen Helma Lodders in de kamer zat heb ik haar hier nooit over gehoord, beetje jammer dat als een kamerlid het echte leven weer instapt, pas wakker wordt, en ziet wat ze de maatschappij heeft aangedaan
Porky
@Ruitenboer met je eens ,maar ze weet nu wel waar ze wezen moet om te lobbyen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
20
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0