Niet minder CO2, minder mensen

Quote:
Niet teveel Koolstof, Teveel mensen dat is het probleem. Dit poneert prof dr. Jelle Reumer in zijn essay Teveel. Terwijl de wereldleiders zich in Glasgow buigen over het klimaat bespreken dr Kelder en Prof.

Bron

Niet minder CO2, minder mensen
nporadio1.nl

Deel dit topic

Bartlehiemboer

Reacties

Gerron
Ik heb laatst eens een spelletje gedaan met iemand: Regio 1 heeft onbeperkt geld voor ontwikkelingshulp (Europa). Regio 2 verdient aan het verplaatsen van mensen (Noord Afrika). Regio 3 heeft een enorme bevolkingsgroei met als gevolg hongersnood en oorlog (Afrika onder de Sahara). Elke keer dat Regio 1 geld gaf aan Regio 3 kwamen er mensen uit Regio 3 asiel aanvragen in Regio 1. De welvaart in Regio 3 werd nooit verbeterd omdat al dat geld gebruikt werd voor de reis naar Regio 1.
EMotie
@Gerron Een spelletje 🥴🥴🥴🥴?
Hoe werkt zo’n spel?
Gerron
@EMotie Iemand die voor ontwikkelingshulp is speelt als regio 1 en iemand anders beheert regio 2 en 3. Onbeperkt geld versus onbeperkte bevolkingsgroei.
EMotie
@Gerron ik snap het
vrije boeren
Hoe meer mensen op de aarde komen , des te vaker krijgen we te maken met corona uitbraken en andere bedreigende ziektes
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koolstofrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!