Boerendochter zamelt geld in voor haar knuffelkoe

Boerendochter Naomi Mae Poppinga startte een crowdfundingsactie voor haar favoriete koe Capreolus. Capreolus heeft een te hoog celgetal en is daardoor niet meer geschikt als melkkoe. Daarom kocht ze de koe van het melkveebedrijf van haar vader en zorgt ze ervoor dat Capreolus naar het koeienrusthuis in het Friese Zandhuizen kan.

Deel dit topic

Reacties

+3
weurding
Ze halen wat capreolen uit tegenwoordig😏
richard-de-wolff
Waarom niet thuis op de boerderij houden?
+1
achterhoeker2
@richard-de-wolff Als je echt met een koe begaan bent, voer je haar af naar het slachthuis een koe beseft niet dat ze bestaat en kent geen begrippen als dood ,en nog willen leven.
+2
mlkvhoudr
@achterhoeker2 schei nou toch uit man die beesten willen leven dat wil elk levend wezen.

Ik heb pas een oude koe weg gedaan, jaren plezier van gehad van dat beestje maar ze werd echt oud en kreeg steeds meer problemen.

Ik wou een koe waar ik zoveel plezier aan beleefd heb niet klem voor in de box hebben liggen omdat ze zwak werd.

Dus dan vind ik een net afscheid het mooiste, maar heb ook wel overwogen haar de laatste tijd hier te gunnen
+3
George
@mlkvhoudr
Ligt ze nu alsnog bij AH in het schap als weidekoe?
mlkvhoudr
@George nee is eerder vertrokken gisteren zo n overeenkomst getekend
+7
Leo,s vriend
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
Dus dan vind ik een net afscheid het mooiste, maar heb ook wel overwogen haar de laatste tijd hier te gunnen

Heb ik ook over gedubt, onze ruim tientonner van bijna 20, is toch gebleven en heeft half jaar lekker in de wei/strohok naast de koeien gelopen, ik was van mening dat die koe het verdiend had.
Pas toen het niet meer ging, spuitje.
achterhoeker2
@mlkvhoudr Doe je daar de koe een plezier mee ,of vooral jezelf uit nostalgie?
+1
mlkvhoudr
@achterhoeker2 als ze alleen gestopt was met melkgeven de koe dan had ik haar hier oud laten worden, nu stond ze steeds moeilijker op en dan zou ik het voor mezelf gedaan hebben en dat wou ik niet
+2
Weidezicht
@achterhoeker2 mwah volgens mij lopen ze toch anders het slachthuis in dan wanneer ze in het voorjaar naar buiten gaan. We hoeven niet zielig te doen, maar dat een koe of ander dier 0 gevoel/plezier of besef heeft is mij wat al te makkelijk.
achterhoeker2
@Weidezicht Wij mensen, dichten de dieren gevoelens toe die wij uitleggen als emoties, maar een dier is alleen geïnteresseerd in de primaire levensbehoeften n.m. fourageren en voortplanten de rest is allemaal projectie.
Zelfs bij honden wordt er te lang doorgedokterd om het baasje te plezieren terwijl het dier beter af is als ze mag "gaan".
Dat klinkt ongevoelig maar is gewoon basis biologie.
+2
weurding
@achterhoeker2 tja, je moet wel een hondenleven gehad hebben om er zo over te filosoferen, ik kan er niet in mee gaan
weurding
@achterhoeker2 je uitspraken verbazen me telkens weer
slagroomvla
Duidelijk iets mis gegaan met de opvoeding.
Gerron
Ze sluit dus een kuddedier alleen op in een hok omdat ze dat dier zo leuk vindt. En daarna wil ze dat dier in een vreemde omgeving plaatsen zodat het dier "Gelukkig" oud kan worden? Moet je met bejaarde mensen eens proberen...
+2
George
@Gerron
EEn oude boom moet je niet verplanten. 😃
pieta
@George Ik ken ook een paar oude bomen die achteraf te laat verplaatst zijn. Ze vonden het zo geweldig leuk op de nieuwe plek maar hadden er nog weinig tijd om door te brengen.
+12
George
Daarom kocht ze de koe van haar vader ? Wat een eikel van een vader ben je dan toch als je daar ook nog geld voor moet hebben. Geef dat meisje die koe en laat haar die koe kunnen verzorgen. Maar dat past waarschijnlijk niet met de fosfaatrechten. Wa unne zunige smeagle is die ouwe.
Een crowdfundingsactie starten voor zulke onzin is gewoon ongepast.
+1
Achso
@George dacht ik ook. Mooie klojo van een vader dan..
weurding
@George misschien wel een symbolisch bedrag, wie weet hoeveel kinderen ie heeft, als ie b.v. zijn oude auto niet inruilt maar weggeeft zal ie dat ook bij de andere moeten doen
+1
George
Quote Reactie van @weurding:
misschien wel een symbolisch bedrag, wie weet hoeveel kinderen ie heeft, als ie b.v. zijn oude auto niet inruilt maar weggeeft zal ie dat ook bij de andere moeten doen

Ja natuurlijk , ik gaf mijn dochter een auto en mijn 2 jaar jongere zoon ook. Ook gaf ikze beide ruim een ton toen ze een woning kochten , dus dat hoef je mij niet uit te leggen. Maar dit gaat maar om een afgemolken celgetalkoe. Waanzin zo´n crowdfunding , sorry.
weurding
Quote Reactie van @George:
Ook gaf ikze beide ruim een ton toen ze een woning kochten

dat hoef je ook niet tot in de treure te herhalen wa, gaat om de waarde van die koe, is ie 1000 euro waard snap ik best dat die boer in geval van meerdere kinderen haar op geld zet, de crowdfunding betaald, niet de dochter
George
Quote Reactie van @weurding:
de crowdfunding betaald, niet de dochter

Dat maakt het nog veel gekker!
+1
richard-de-wolff
@George koe op code afmesten kost het geen fosfaat
+1
Dwers.
@richard-de-wolff zo dacht ik er ook over , op afmesten en de koe mooi tot de dood houden voor de dochter.
Gerron
Quote Reactie van @Dwers.:


@richard-de-wolff zo dacht ik er ook over , op afmesten en de koe mooi tot de dood houden voor de dochter.

Maar laat die dochter dan ook een tegenprestatie leveren door die koe te verzorgen. Dat is wat anders dan die koe in een speciaal koeienrusthuis plaatsen waar ze misschien maar 1 keer in de maand op bezoek gaat.
Gerron
Quote Reactie van @George:


Daarom kocht ze de koe van haar vader ? Wat een eikel van een vader ben je dan toch als je daar ook nog geld voor moet hebben. Geef dat meisje die koe en laat haar die koe kunnen verzorgen. Maar dat past waarschijnlijk niet met de fosfaatrechten. Wa unne zunige smeagle is die ouwe.Een crowdfundingsactie starten voor zulke onzin is gewoon ongepast.

Ik denk dat het mogelijk is dat haar vader tegen haar heeft gezegd dat die koe naar de slager gaat en dat zij daar problemen mee had. Dus zei haar vader: Dan koop je die koe toch gewoon? Die meid is denk ik niet verstandig genoeg om te begrijpen hoe het er op een boerderij aan toe gaat. En nu beledig je haar vader. Dat vind ik niet terecht. Maar ik weet niet hoe het echt zit. Weet jij dat wel?
George
Quote Reactie van @Gerron:
En nu beledig je haar vader. Dat vind ik niet terecht. Maar ik weet niet hoe het echt zit. Weet jij dat wel?

Ik weet wat er te lezen staat en met die informatie trek ik de conclusie. Ik zou als vader niet willen hebben dat mijn dochter om geld ging schooien voor een afgemolken knuffelkoe. Dat loste ik anders op ja.
Gerron
Quote Reactie van @George:
Ik weet wat er te lezen staat en met die informatie trek ik de conclusie. Ik zou als vader niet willen hebben dat mijn dochter om geld ging schooien voor een afgemolken knuffelkoe. Dat loste ik anders op ja.

Ik vind die crowdfunding ook onzin maar ik denk dat dat het gevolg is van de door mij geschetste situatie.
+3
labella
Naar de slager brengen en in de diepvries stoppen, dan kan ze er elke dag van genieten.
+1
George
Quote Reactie van @labella:
Naar de slager brengen en in de diepvries stoppen, dan kan ze er elke dag van genieten.

Tja genieten van een ouwe celgetal koe is ook weer wat overdreven. 😂

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
31
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
0