Delta Milk en De Graafstroom fuseren

De zuivelcoöperatie Delta Milk heeft besloten tot een fusie met de kaasfabriek De Graafstroom in Bleskensgraaf. De algemene ledenvergadering van de coöperatie heeft daar op 26 april mee ingestemd.

Het is de bedoeling dat de fusie met terugwerkende kracht op 1 januari van dit jaar ingaat. De Graafstroom was al voor het grootste deel in bezit van Delta Milk. Het voordeel van een fusie is dat de melkveehouders die bij Delta Milk zijn aangesloten geen belasting hoeven te betalen over de nabetaling die zij ontvangen voor de melk die ze aan De Graafstroom hebben geleverd.

De 150 leden van Delta Milk produceren gezamenlijk ongeveer 100 miljoen liter melk. De coöperatie wil nog steeds groeien in aantal leden. De nieuwe leden worden vooral gezocht in het Land van Heusden en Altena, het Groene Hart, de Gelderse Vallei, het Land van Maas en Waal en het westen van de provincie Gelderland.

bron: Agd.donderdag [www.foodholland.nl]

Deel dit topic

Reacties

anonymous_78
>> Het voordeel van een fusie is dat de melkveehouders die bij Delta Milk zijn aangesloten geen belasting hoeven te betalen over de nabetaling die zij ontvangen voor de melk die ze aan De Graafstroom hebben geleverd.

en bij rfc maar beweren dat iedere cent meer dan de garantieprijs belast word

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , fusie , delta-milk , belasting , melkveehouders , zuivelcoöperatie , coöperatie , lei en groene hart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0