Kamer pruimt Calon niet

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil niet dat Marc Calon advies gaat geven over verbeteringen bij de falende Dienst Regelingen. Staatssecretaris Henk Bleker moet op zoek naar een meer onafhankelijke adviseur

Gisteravond laat is een motie van de PvdA aangenomen die daarom vraagt. Naast veel oppositiepartijen stemde ook de PVV voor de motie.

Calon, oud-gedeputeerde van Groningen en een goede kennis van Bleker, zit al vijf jaar in de Raad van Advies van Dienst Regelingen. In die functie was hij blijkbaar niet in staat om de overheidsdienst in de goede richting te duwen, zo vinden veel Kamerleden.

Vergoeding
Er is ook verzet tegen de vergoeding van 1000 euro per dag die Calon krijgt voor zijn adviseursfunctie. Vooral de SP maakte daar veel lawaai over.

Bleker moet nu beslissen of hij Calon weer afzegt. Hij liet in de Kamer blijken dat hij het absoluut niet eens is met de kritiek op de benoeming.

Bron

Zou men toch een keer minder aan vriendjespolitiek doen? Bij voorbaat niet geschikt en dik betaald, is m.i. toch iets té dik erop gelegd.........

Deel dit topic

Reacties

Eddie v
Terecht !!!!!!!!!!!!!!!!!!! zie hieronder !!!!


[melkquotum.startpagina.nl]
anonymous_42
1000 Euries per dag,treuzelenzeniet met uitbetaling?? storten zeker weer op Icesave?
anonymous_42
eigen zakken vullen ,Henkie!!!daar zijn ze niet vies van
anonymous_8
[bron AGD]

Marc Calon trekt zich terug als speciaal adviseur van staatssecretaris Bleker. Dat is het gevolg van een gisteravond aangenomen Kamermotie waarin Bleker wordt verzocht om de benoeming van Calon ongedaan te maken.
jvt
als Bleker mijn telefoonnummer wil kan hij een privebericht sturen. Ik zal wel zorgen dat e.e.a. sneller kan met minder ambtenaren en wil het ook nog wel voor 500 euro per dag doen. Zal wellicht geen vrienden maken in Assen bij de ambtenaren, maar ben hier in de gemeente ook wel gewend dat ambtenaren mijn vrienden niet willen zijn...
anonymous_42
hoe lang moest Calon wachten op zijn centies??
anonymous_371
Dat bleker het niet eens is met de kritiek kan ik niet begrijpen. Hoe onafhankelijk wil je overkomen?
Dit valt me tegen van Bleker die volgens mij verder wel zijn best doet.
frank b
Blijkt hij toch weer gewoon een politicus te zijn, incl alle vooroordelen
anonymous_8
Mark my words: er gaat je nog veel meer tegenvallen van Bleker...
anonymous_15
tjongejonge, z'n best doen, hij heeft in ieder geval z'n best gedaan om deze belachtelijke regering in de benen te helpen. Het laatste restje sociale gezicht van het CDA is eruit gegooid door samen te werken met die Wilders, walgelijk. En verder heb ik het ook niet zo op alleen je best doen, dat gaat al snel op geploeter lijken, ik heb liever iemand die talent en kwaliteit heeft om een job te doen. Dat schiet harder op. dat geldt voor elke vak, ook voor boeren. En ik denk nog steeds dat ze die Bleker daar neergezet hebben voor bewezen diensten. Echt een politieke benoeming.
anonymous_42
ook fiasco met de blauwe stad
anonymous_7
Het verbaasd mij dat uitgerekend de eigen partij(PVDA)van Calon hem laat vallen, het heeft er mee te maken dat hij al 5 jaar in adviesorgaan van DR zit neem ik aan. Verder niks mis met Calon volgens mij. Maar een heldere frisse kijk op de zaak is wel gewenst en liefst zo snel mogelijk dat moet geen 5 jaar hoeven duren.
koeboer
Zo als calon hier in groningen overkwam vind ik het jammer dat hij van deze klus af is gehaald.Het is een no nonsens man die geen blad voor de mond neemt.Ik had er wel vertrouwen in. Het is nu maar de vraag wie je krijgt
anonymous_8
Als het Annie Schreijer maar niet is...
anonymous_15
We hebben Sieta ook nog, die neemt ook geen blad voor de mond en probeert haar onduidelijke standpunten ook duidelijk te verwoorden. Kan nog lachen worden. Al die ambtenaren gillend naar huis, zijn we daar ook weer vanaf.
anonymous_296
Cees Veerman?
anonymous_42
PVDA-gedeputeerde stapte plotseling af voor een vetbetaalde baan bij de woningbouwcoöperaties, kreeg daar voor 3 dagen in de week werken, slechts 150.000 euro per jaar, hij verloor 10 miljoen van de provincie bij IceSave, "zijn" miljardenproject Blauwe Stad totaal mislukt, echt dat soort figuren zit je op te wachten..
[vorige.nrc.nl]
Grasbaal
Mooi om wat minpunten te verzamelen maar hij zal toch ook wel wat goeie dingen in Groningen gerealiseerd hebben??.
feitsma
Je kunt inderdaad van alles van deze man zeggen, maar objectief gezien is het wel een sterke , zelfs een wat autoritaire bestuurder. En dat zijn wel eigenschappen die nodig zijn om de bezem door DR te halen. Maar hij heeft zich inmiddels teruggetrokken, dus het speelt niet meer.
anonymous_15
Denken jullie nu echt dat het de bedoeling is om veel te veranderen. Het is gewoon pappen en nathouden, dit brandje even blussen, wat mindere goden verantwoordelijk maken (en mooie afkoopsom) en dan gaat het weer gewoon verder. Dat gaat toch al 10-tallen jaren zo.
anonymous_74
Co Scholten Schreef:
-------------------------------------------------------
> Mooi om wat minpunten te verzamelen maar hij zal
> toch ook wel wat goeie dingen in Groningen
> gerealiseerd hebben??.

Wat een land!! Noem je dat WAT minpuntjes? Gewoon 5 jaren laten brommen in zijn streepjespak.
anonymous_42
zijn eigen partij laat hem vallen
+1
arjen90
Zelfs de Tweede kamer had geen vertrouwen in hem, dat zegt al wel genoeg denk ik...
willieoranje
Ik denk dat ze gelijk hadden op dat moment, dit is een totaal andere situatie, het enige wat Calon nu nog moet doen is zijn mond houden en zijn voorzitter schap opgeven. Hij brengt niet veel goeds tot nu en dat zal hij in de toekomst ook niet doen...
+4
@willieoranje Hij mut oufhoeppeln, en rap wat .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , dienst-regelingen , politiek , doc en henk bleker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
25
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
2