Franse coöperatie smeekt burger: koop onze biomelk

De grootste Franse coöperatie van biologische melkveehouders Biolait smeekt gezinnen om biologische melk te kopen. Er is in Frankrijk een flink overschot aan biomelk.

Deel dit topic

Reacties

Frans Z.
Wil Timmerfrans niet horen.
Kars
Nou franske, hier is Van Farm to Fork strategie nodig
+2
Kempenaar
Zal door koopkrachtverlies voorlopig alleen maar slechter worden
jjthefrenchman
Ze krijgen een garantieprijs van 39€ deze maand.
+1
diekman
Het is nog niet eens 2030🙈
K H B
Speelt gelukkig niet bij alle fabrieken Laita 0.482 cent bij 3.2 eiwit en 3.8 vet deze maand (1 cent minder dan oktober), maar dat het over het algemeen moeilijk gaat met de biomelk is wel duidelijk. Biolait is overigens niet de meest actieve en vernieuwende coöperatie
+1
pieter p
@K H B "Biolait is overigens niet de meest actieve en vernieuwende coöperatie'. Dat zijn ze zeker niet, ze verkopen het meeste gewoon door. Sodiaal betaald de bioboeren al 10% van hun volume met de gewone reguliere melkprijs. Er zijn nog veel boeren in de transitie periode van gewoon naar bio,deze periode is 3 jaar Bij melkfabrieken kan er al langere tijd niet meer over gegaan worden naar bio.
newholland6640
@pieter p

Waarom is die in fr zo lang?
pieter p
@newholland6640 Die periode is van 2 tot meestal 3 jaar en die regels hebben zo bedacht omdat ze willen dat alle residuwen uit de grond zijn en meedere controles uitgevoerd worden dat je wel aan alle voorwaarden voldoet. Frankrijk is een ster in papieren romslomp.
newholland6640
@pieter p oké in nl is het korter namelijk
Koeien boertje
@pieter p komen ze er bij jullie als eerste achter dat alle melk wit is en de portemonnee van de burger de prijs bepaald....
En niet bio, ah concept , vlog , weidegang of ander duurzaamheid geleuter.

Bij leerdammer op de vergadering gehoord grupstal melkerij mag blijven straks de stal melkerij waarschijnlijk ook.
Puur en alleen omdat er te weinig melk komt en ze straks anders de melk uit het buitenland moeten halen en daar kunnen ze geen beperkingen op de melk leggen.
Alles is verkoopbaar en markt voor, ook voor nette prijzen.
Nu nog hopen dat lactalis netjes gaat betalen
wimpie61
Die Timmermans verzint daar wel wat op om meer biologische producten te krijgen
Hij zet gewoon een vervuilingsheffing op de reguliere
weurding
Paris, s' eveille

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0