Het gezond verstand wijkt voor het grote stikstofgelijk

Quote:
De boeren voelen zich grotelijks bedonderd. Hun is indertijd toegezegd dat ze ook onder Natura 2000 konden doorboeren. Dat blijkt niet het geval. Het platteland wordt kwaaier en kwaaier.

Deel dit topic

Reacties

+5
JanCees
Voor iedereen met een heilig geloof in meebewegen in de transitie en dat het allemaal wel gaat overwaaien.
+2
mlkvhoudr
@JanCees aldus de bedenker van het AH concept 🙂
EMotie
@JanCees Waarom bemoei je je met Boerennl?
EMotie
@EMotie in de categorie wil
Je een makkelijke of moeilijke vraag is dit een moeilijke vraag.
+1
EMotie
@EMotie Het ligt waarschijnlijk te gevoelig of is te ingewikkeld om uit te leggen waarom er zonder mandaat boeren vertegenwoordigd worden door mensen die graag een handtekening zetten voor een financiële deal waar de sector niet mee geholpen is. Of zie ik dat verkeerd?

(klik om te vergroten)

+3
jan 10
Dat gaat wringen in de toekomst,gemeentes moeten fuseren omdat ze geen geld meer hebben om de transitie opgaven te financieren...
Zwembaden moeten dicht en gemeentelijke diensten onbereikbaar,wegen opknappen wordt op de lange baan geschoven.Ook hier in de Lopikerwaard werd destijds gezegd dat natura 2000 gebieden geen enkele invloed op de bedrijven zou hebben.
We zijn gewaarschuwd...

De boeren voelen zich grotelijks bedonderd. Hun is indertijd toegezegd dat ze ook onder Natura 2000 konden doorboeren. Dat blijkt niet het geval. Het platteland wordt kwaaier en kwaaier. Voor de ‘transformatie’ ziet men bedragen voorbijkomen van 10 miljard tot 30 miljard. Het kan niet op, maar de bibliotheek en de dorpsschool worden gesloten, want daar is geen geld voor en straks loopt het platteland door de gedroomde transitie nog leger dan het nu al doet. De verhoudingen zullen verder verzuren en over twee formaties vraagt iedereen zich af hoe Nederland in deze bestuurlijke gierput verzeild is geraakt.
+2
Grondboer9
Goed stuk wat meer mensen (in Den Haag) zouden moeten lezen.

Het is een grote pijnzooi aan het worden!
jack89138393
Op naar Tristate-city
+1
Het word tijd FDF samen enkele politieke partijen de zaak opschud, samen met de duutsers /belgen/fransen . Dit jaar de zaken oplossen en AFWERKEN . Ja er komt ook nog een stiksof vaccin , ja jongens prikke maar iedere week een sjot , en volgend jaar iedere dag een prik , en vanaf 1Julie 2 keer per dag .
EMotie
@Detukkeroettwente Jij begint er ook flink van te balen. En terecht. Stikstof injectie zie ik niet zo zitten
Krijg het er koud van wanneer ik er aan denk
+1
@EMotie Heeft de corona pas wel wat met de corona bestrijding te maken?? Iemand met pas kan corona krijgen , iemand zonder pas kan corona krijgen.
Iemand met pas kan anderen besmetten, iemand zonder pas kan anderen besmetten.

De corona pas is een kapstok waar straks heel veel aan word opgehangen, en dat is de opzet.

Maar ja de oostblok landen beginnen te stijgeren, Weet iemand of het waar dat er in Italie rellen zijn ,grootschalig wat niet in de media mag komen .

En gaat rutte de politiek verlaten ??? Ziet hij de bui hangen ??? Ja hij gaat het HOK in , en met hem veelle anderen in den haag.
EMotie
@Detukkeroettwente ik weet het allemaal ook niet
Grasbaal
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Maar ja de oostblok landen beginnen te stijgeren


+1
jack89138393
@Grasbaal Derk Sauer noemde een miljoen doden begreep ik, dat zijn er 237.000. Waarom er toch altijd op tv en in de krant andere cijfers worden genoemd dan dat er op de officiele sites staan vermeld is me werkelijk een raadsel.
Daarnaast: Rusland heeft ongeveer 9 x zoveel inwoners, maar het aantal 'cases' is maar 4 x zoveel terwijl de doden weer 13 x zoveel zijn. Hoe kunnen deze twee uiteenlopende verschillen? Is het dat Russen ongezonder leven en daardoor sneller sterven aan corona?
worldometers.info/coronavirus/country/…
jack89138393
@jack89138393 Raisa krijgt weer wat ondersteuning
linkedin.com/pulse/…
Twentsch Land
Of veel minder goed met hygiëne omgaan....zowel bewust als onbewust.

@jack89138393
mlkvhoudr
@Detukkeroettwente ik was pas in Heino de budget store mocht je zo in, en ik wou daarna op het terras een uitsmijter gaan eten maar mijn geliefde had niet zo n honger. Dus wij even naar de snackbar burger halen, of ik die daar wou opeten, ja is prima zei ik. Qr code van 1 van ons 2 deed t niet dus mocht ik hem niet binnen opeten maar wel binnen wachten tot burgers klaar waren.
Maar volgens mij word het nergens op geslagen waar ik met mijn qr code geweest ben
+1
weurding
@mlkvhoudr vrouw en zoon naar Ikea geweest vanmiddag, alles kon en mag zonder qr behalve bakje koffie🙈
+1
mlkvhoudr
@weurding vandaag naar t zwembad de vrolijkheid geweest zelfde laken en pak zwembad mag je zo in en sta je met zijn allen op elkaar op de trap van de glijbaan wil je gebruik maken van de horeca ben je qr code nodig.

Er zit nul logica achter op deze manier dan kunnen ze beter overal waar je naar binnen moet een qr code vragen
+1
Spuit11
@mlkvhoudr Ik ben vandaag ook met de meiden naar het zwembad geweest en dacht idd hetzelfde. Alleen met het verschil dat ze die onzin ook wel af kunnen schaffen. Iedereen gaat toch z'n gang. Gelukkig.
+3
jack89138393
@weurding Sssst, ik was net blij dat we de Ikea niet meer in mochten 🙂
+2
George
@jack89138393
Ik ben er eerder dit jaar eens geweest voor het eerst in mijn leven en waarschijnlijk ook meteen de laatste keer. Verschrikkelijk.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
De corona pas is een kapstok waar straks heel veel aan word opgehangen, en dat is de opzet.

Daar ben ik ook van overtuigd.
George
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Daar ben ik ook van overtuigd.

Dat zal allemaal wel , maar wat is hun voordeel daar dan van?
kanniewaarzijn
@George Zaakje onder de knoet houden, controledrang. Kijk maar hoe dat ging bij de KKM, mooi voorbeeld.
George
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
aakje onder de knoet houden, controledrang. Kijk maar hoe dat ging bij de KKM, mooi voorbeeld.

Ja KKM is niks toevoegende onzin dat ben ik met je eens. Maar dat ze mij kunnen traceren met een QR code zal mij verder worst wezen. Trouwens iedereen met een mobiele telefoon of internet kunnen ze bespioneren. Maar iedereen heeft het tegenwoordig.
kanniewaarzijn
@kanniewaarzijn Of het identiteitsbewijs. Was alleen maar van belang bij calamiteiten, weet je nog? Nou de eerste de beste nacht na invoering had er al iemand een boete te pakken. En kijk waar het inmiddels al allemaal bij nodig is...
+1
George
@kanniewaarzijn
Identiteitsbewijs of paspoort is toch al van alle tijden? Ik zie het probleem niet zo.
kanniewaarzijn
@George Maar er was geen verplichting om hem bij je te hebben.
+2
Weidezicht
@kanniewaarzijn is al jaren dat je je moet kunnen identificeren. Of id kaart of paspoort. Politie accepteert in principe ook rijbewijs, maar dat is geen officieel identiteitsbewijs.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Weidezicht:
is al jaren dat je je moet kunnen identificeren

Zeg ik toch!
+1
George
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Zeg ik toch!

Ja maar wat is je probleem dan ?
kanniewaarzijn
@George Dat het stapsgewijs steeds verder gaat. Waar deze discussie mee begon: er wordt iets ingevoerd en gaandeweg wordt er steeds meer aangehangen. En dan iedere keer zó geraffineerd dat mensen denken "ach, dat valt wel mee".
George
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
Dat het stapsgewijs steeds verder gaat. Waar deze discussie mee begon: er wordt iets ingevoerd en gaandeweg wordt er steeds meer aangehangen. En dan iedere keer zó geraffineerd dat mensen denken "ach, dat valt wel mee".

Tja wat ze vanuit de agrarische sector allemaal voor niks toevoegende controle instanties zoals Qlip , Kiwa Verin , en weet ik wat allemaal , allerlei melkstromen , keurmerken waar overal controleurs op staan zonder dat de boer meer ontvangt , daar wordt ik ook niet goed van. Maar een paspoort of ID dat bestaat al jaren toch , nu de QR code om te bewijzen dat je gevaccineerd bent in deze coronacrises zijn toch niet zo´n gekke dingen? Je kunt overal wat achter gaan zoeken maar dan heb je verder ook een heel ongelukkig leven denk ik. En ik ben toch echt de laatste blinde meeloper maar ik ga niet overal wat achter zoeken , dan wordt je wel heel wantrouwig en wanhopend op den duur.
jack89138393
@George Ik moet toegeven, ze hebben het allemaal heel slim verpakt. Hier staan verwijzingen in naar de website van WHO waar een 99-pagina's groot document is voor overheden om het QR-paspoort door te voeren. En Hugo maar beweren dat het in eerste instantie voor een korte periode was. Je kunt eens gaan zoeken op de 4e industriele revolutie waarin we terecht komen: transhumanisme, robotisering, internet of bodies, internet of things, enz. totale controle en daarvoor hebben ze digitale paspoorten, valuta en vaccinatiebewijzen nodig.
dissident.one/2021/09/…
jack89138393
@jack89138393 De vierde industriele revolutie is gecreeerd en is al een aantal jaren aan de gang. Voor sommige mensen zal de vierde industriele revolutie een vooruitgang betekenen vooral als je geen bezit hebt en veel van het leven wilt genieten, voor boeren verwacht ik niet dat het voordelig uitpakt. Stoppen zullen we het niet kunnen, daarvoor is de groep tegenstanders te klein en kinderen groeien er al jaren mee op. Waar ik de meeste moeite mee heb is dat de huidige crisis nodig is om het proces te versnellen, er vindt momenteel een grote verschuiving plaats van geld en macht van arm naar rijk. Je kunt je dus afvragen is het vaccin er voor het virus of is het virus er voor het vaccin.
nl.technocracy.news/this-is-what-the-fourth-indust…
Albert Altena
@George Ik zie het probleem ook niet.
Maar het gaat nog veel verder. Namelijk gezichts herkenning.
Dan kan men bv. relschoppers 's nacht in alle rust van het bed lichten.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
Maar het gaat nog veel verder. Namelijk gezichts herkenning.

Ook geen probleem?
+2
bio boer
@George kan de politiek je soort van dwingen om voor de politiek wenselijk gedrag tedoen zo als vaccineren als de politiek wil dat je minder vlees gaat eten maken ze soort budget voor vlees bij het afrekenen aan de kassa even qr checken zo dat de grote multinationals nep vlees voor je kan maken zo als Unilever dat is wat je wel hoord wat er gaat komen een motie van forum waar bij ze vragen of er geen persoonlijk budget mag komen is verworpen is toch opvallend
bio boer
@George is toch opvallend stem gedrag 🤷‍♂️

(klik om te vergroten)

+1
EMotie
Een zeer goede bestuurder leerde mij: blijf altijd bij de les en neem als basis feiten. Zodoende ben ik groot voorstander van meten.
Een goede ondernemer zei: als je maar lang genoeg op hetzelfde plekje blijft tikken komt er vanzelf een gaatje in
Een leuke tegelspreuk aan de muur: ik heb nog 1 zenuw over en daar zit jij op te werken
Een zelfbenoemde bestuurder leerde mij: wanneer het spannend wordt reageer je niet en hoop je dat het morgen rustig is

Vreselijk handig al die info. Ik zeg dan: wanneer je een aap leert klimmen, wat krijg je dan??
Zal het makkelijk maken: het goede antwoord is een klimmende aap.

Ffff weer terug naar de basis. Kan iemand hier plaatsen wat Jan Cees Vogelaar beloofd heeft rond de verkiezingen toen zijn droom in duigen viel?
Het had er mee te maken dat hij het belangrijk vind om mandaat te hebben wanneer namens mensen praat. Volgens mij gaf hij toen aan dat hij zou stoppen zich overal mee te bemoeien wanneer hij niet gekozen zou worden
Het belangrijke is dat er nogal wat mensen proberen zgn belangen van collega’s te behartigen zonder dat ze mandaat hebben!!!

(klik om te vergroten)

EMotie
Zal even na gaan denken wat de volgende reactie gaat worden in deze topic. We moeten hoe dan ook naar gekozen belangenbehartiging toe
+1
weurding
Vanavond op npo2 de misère van de windmolens, zijn er ook achter dat overheid toch vaak echt een onbetrouwbare partner blijkt
+1
Albert Altena
@weurding Wel behoorlijk eenzijdig neergezet.
Dan krijg je als overheid nooit meer iets voor elkaar.
Geen kerncentrales
Geen windmolens
Geen zonneweides
Geen houtkap.
De situatie is nu bij iedereen zo: Moet wel maar niet bij mij.
George
Quote Reactie van @Albert Altena:
De situatie is nu bij iedereen zo: Moet wel maar niet bij mij.

Daar heb je helemaal gelijk in.
+1
weurding
@Albert Altena hadden ze 2 km vanaf meeden gebouwd was er niet zo'n opheft geweest, dacht dat het daar meer om ging
Spuit11
@weurding Gister de docu op NPO2 gezien?
+2
weurding
@Spuit11 yep, die moorlag is nu wel afgevallen, behoorlijk de wind van voren gehad 😉
Spuit11
@weurding Nieboer heeft zijn verhaal ook al eens bij Blue Tiger gedaan. Volgens sommigen worden daar alleen complottheorieën verkondigd. Niet dus.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
50
DEELNEMERS
16
WEERGAVES
0