Schouten houdt vast aan inzaaidatum 1 oktober

Landbouwminister Carola Schouten ziet vooralsnog geen noodzaak om de inzaaidatum voor vanggewassen na mais voor 1 oktober los te laten voor het toekomstige 7e actieprogramma Nitraatrichtlijn. Dat schrijft ze aan de Tweede Kamer als antwoord op Kamervragen van Caroline van der Plas van BoerBurgerBeweging (BBB).

Deel dit topic

Reacties

+3
Claas 1986
We moeten af van deze kalender landbouw!
+5
labella
@Claas 1986 gewoon binnen 3 dagen na oogsten vanggewas zaaien en verder geen gezeik.
+1
bertjeboe
Waarom 1 en niet 9,10 of 11 oktober?
Een paar dagen extra is genoeg.
Als het dan niet lukt,is mais geen optie op die plek.
labella
@bertjeboe mijn buurman is vandaag en morgen aan het hakselen en die is ook rijp geworden, dan kun je er beter 1 november van maken als je graag aan een datum vast wil zitten.
+2
Noorderling
@bertjeboe en waarom 11 wel en 12 niet?
Met goede oogst omstandigheden kiezen pak je het volgende jaar de grootste winst.
Betere bodem, hogere opbrengst en meer onttrekking.
overstekend wild
@Noorderling gezondere bodem, betere waterhuishouding
+1
Noorderling
@overstekend wild
En volgend jaar weer een top gewas.
Geploegde grond is al weer mooi grijs en aan het verweren in plaats van sporen vol met water waar je in april pas weer op komt.

Alle mais is er hier in de buurt nu nagenoeg vanaf. Allemaal zonder schade gelukt door af en toe wat geduld te hebben en andere momenten flink doorzetten. Ook de in juni gezaaide mais rijp, al met al is dat mij meegevallen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0