VKON: 'Bomen helpen gras bij droogte'

Voederbomen kunnen worden ingezet om gras te helpen bij droge omstandigheden. Zo zorgen ze voor minder wind en kunnen ze vocht uit diepere lagen doen vrijkomen. Daarbij bevatten ze veel eiwit, wat overigens minder goed verteerbaar is dan gras.

Deel dit topic

Reacties

Limburgs boertje
Bomen horen in het bos of in een laan daar rij ik mijn spiegels en machines aan krom als ze in het perceel staan verkaveling is al bagger in limburg stop maar eens met die bio centrales waar oost eu bomen in verdampen plant bomen op plaatsen waar het kan
+1
aldert
Ja , bomen helpen gras om zeep , bij droogte schiet er geen zode over onder de bomen.
Noorderling
@aldert
en in de herfst verstikt het gras onder het blad.
Een boom is niet erg, maar juist als de wind er niet door komt droogt het niet meer, blad wordt een probleem en als het droog is krijgt straatgras de kans. Zie de winst ook niet.
+5
diekman
Kunnen we nieuwe oogst niet even bellen om niet alle onzinnige natuurinclusieve artikelen te plaatsen. Of worden ze daarvoor betaald.
labella
Flikker eens even gauw op met die onzin. Bomen halen alle vocht uit de grond, onder bomen verdroogt het het snels met droogte.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0