KI Samen wint slag in slepende strijd met RVO

In de al jarenlang slepende rechtszaak van KI Samen tegen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland heeft de Limburgse KI-organisatie weer een slag gewonnen.

Deel dit topic

Reacties

+2
mlkvhoudr
Kansloos geneuzel om niks dit
arnold
Zou weleens het einde van KI Samen kunnen zijn.Volgens mij is de hele grote meerderheid erg tevreden over CRV.
Zouden Veemanager etc niet graag willen missen.
Winst stroomt terug naar de leden,kan KI Samen voorbeeld aannemen.
Noorderling
@arnold
Maar zijn ze ook netto goedkoper?
Ben geen samen klant, maar als particulieren echt zoveel duurder waren, zouden ze toch geen handel hebben?
Blijkbaar weten in veevoer en genetica niet die slag te slaan in lage kosten dat iedereen klant wordt.

Dat hele stamboek en rekenformules van buitenlandse indexen naar Nederlandse slaat ook bij tijden nergens op. Dat is ook koehandel met crv om het een beetje uit te laten komen. Buitenlandse aanhoudingscijfers komen totaal niet overeen met Nederlandse berekende fokwaarden, dan klopt er toch iets niet lijkt me?
diekman
@Noorderling over fokwaarde benen maar niet te spreken
+3
Cowboy3
Quote Reactie van @arnold:
Zouden Veemanager etc niet graag willen missen.
dit word gemaakt door VSM(ruma) weet zeker dat je daar veel goedkoper uit bent dan bij CRV.
Samen heeft hier zeker een punt dat CRV veel te nauw verweven is met de NRS
Hans van Bergen
@Cowboy3 Dat is helemaal niet waar. NRS is indertijd gefuseerd met cr Delta iod. So NRS bestaat al vele jaren niet meer. Logisch dat andere KI's hier iets van vinden. Ik zou het echter ook op prijs stellen als de Samens eens als een pittbull op zoek gingen naar nieuwe stieren waar wij als klant ook iets aan hebben. En jazeker. KI Samen is veel goedkoper als CRV. Dat scheelt de helft minimaal.
arnold
@Hans van Bergen vind verhouding prijs/kwaliteit/eiwit van de RHF toch ondermaats.
Of ze zoveel goedkoper zijn weet ik niet,misschien de prijs per rietje.
Als je geen vat(dus ook geen dure voorraad)hebt.
Krijg je geen koe drachtig.
Toch mooi dat CRV dit dan wel kan.
+1
royale
Quote Reactie van @arnold:
verhouding prijs/kwaliteit/eiwit van de RHF toch ondermaats.Of ze zoveel goedkoper zijn weet ik niet,misschien de prijs per rietje.Als je geen vat(dus ook geen dure voorraad)hebt.Krijg je geen koe drachtig.Toch mooi dat CRV dit dan wel kan.

hoe kun je de prijs/kwaliteit verhouding weten wanneer je niet weet wat het rietje kost? Ik heb zelf niet zoveel met fokwaarden en koop 1-2x per jaar rietjes. In dat geval staan ze ook niet maandelijks op het erf. Verder koop ik nooit iets extreems. Of je nou fokmateriaal van CRV, Samen, Kampen of andere instanties hebt, de koeien willen allemaal prima melk en gehaltes geven als er maar goed voer is en een uier onderzit! Ik vind het veel belangrijker dat de veestapel uniform is. Dat geeft bij mij schonere koeien, minder blessures en kan het werk makkelijker doen. Daar heb ik in het verleden veel te veel fouten in gemaakt met inkruisen.
+1
jan w
Quote Reactie van @arnold:
Volgens mij is de hele grote meerderheid erg tevreden over CRV.

Er is toch wel een groot verschil. CRV werkt MET boerengeld. En de andere ki-organisatie's werken Om het boerengeld.
Alleen die andere ki-organisatie's kunnen niet om de MONO-polistische machtspositie van CRV heen.
cjw73
@arnold heeft niks met veemanager te maken. Het enige wat ik van hun gebruik is veemanager en verder niks en al meer dan 20 jaar. 90% van de stieren die bij hun op de kaart staan is niks.
arnold
@cjw73 Wie heeft ze beter?
cjw73
@arnold ik gebruik van allerlei particuliere organisaties.
arnold
@cjw73 Dat was niet mijn vraag,Ik bedoelde welke stieren.
Als je zelf geen vat hebt,veel roodbont gebruikt noem dan een alternatief.
En dan niet 3 stieren,maar een beetje spreiding.
bio boer
+1
jan w
Quote Reactie van @arnold:
Wie heeft ze beter?

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Als je rondrijd en je ziet verschillende koppels koeien lopen, dan kun je er precies uithalen welke koppels gefokt zijn met CRV of van een andere Ki organisatie. De CRV koeien zijn te hoog, te smal, waardoor te kwetsbaar. ( op de echte fokkers daargelaten )
Boerma
@jan w ligt er aan welke stieren van crv gebruikt. Ze hebben ook wel brede
cs-agrar
Quote Reactie van @arnold:
Winst

welke?
wally
@arnold vind veemanager ook best prijzig. zijn er prikkers met betere en goedkopere programmas's ?
aldert
@wally Je kan toch ook gewoon je koppie gebruiken ?
Jawis
@aldert ja goedzo aldert... of sigarendoos wat jij?......
newholland6640
Stikstof bijvullen was hier al 200 per goedkoper dan crv
sorry
@newholland6640 dan heb wel een groot vat nodig
Elvis
@newholland6640 jaar gratis bij Samen bij afname van wat rieten
Vario512
Quote Reactie van @newholland6640:
Stikstof bijvullen was hier al 200 per goedkoper dan crv

Hoeveel kost stikstof bijvullen door CRV per jaar?

Er is nog een nadeel als CRV het vat bij vult. Ze vertellen tegen klanten dat hun stikstof vat lek is, en dat ze beter een nieuw vat kunnen aanschaffen van meer dan 500 euro. Als je dat te horen krijgt als melkveehouder, dan twijfel je daar natuurlijk niet aan, en koopt dus een nieuw vat.

Punt is alleen, dat het vat helemaal niet lek blijkt te zijn.
stefan56breizh
@Vario512 Bij ons hier doet ki organisatie Evolution het bijvullen van stikstof vat dan stoppen ze er eerst een liniaal in hoeveel cm er in zit vaak rond de 15 tot 18cm.
Boerma
@jan w ligt er aan welke stieren van crv gebruikt. Ze hebben ook wel brede
Klussera
Ik insemineer al jaren met kisamen rietjes af en toe in drukke tijd laat ik crv komen die is goedkoper tot zelfde prijs maar ben met bij de tevreden
+1
jerseys
Gaat erom dat we geen monopolisten in de benen help en. Daar heeft geen enkele sector baat bij. NRS weer terug invoeren en elke ki organisatie per verkochte riet laten afdragen.
+2
Noorderling
Quote Reactie van @jerseys:
NRS weer terug invoeren en elke ki organisatie per verkochte riet laten afdragen.

of de boer betalen voor data.
Durf wel te stellen dat het nederlandse stamboer mij niks oplevert, kijk wel op de buitenlandse stierkaarten en internationaal gezien stelt de nederlandse fokkerij 0,0 voor.
Of een koe nu een punt meer of minder heeft, een computer kan geen paring maken. Als je geld wilt verdienen moet je triple a laten keuren, maar dat is te simpel en transparant.
Vario512
Quote Reactie van @Noorderling:
kijk wel op de buitenlandse stierkaarten

Koop je alleen maar buitenlandse stieren?
+2
Noorderling
@Vario512
ondanks dat de laatste sap koeien er nog lopen en wel 10 jaar en ouder zijn geworden, is een van de beste keuzes geweest om van sap af te stappen geweest. Alles begint bij inhoud en voeropname, kan niks met de crv filosofie. Stieren die hoog scoren op voer efficiëntie presenteren ze niet de conditie en vruchtbaarheidscijfers van, steek de kachel wel aan als er iets op moet branden.

Je moet stieren vandaan halen die in jouw regime passen met cijfers die daarbij passen. In nederland is het van alles wat en net niets. Als je wil weiden moet je je oriënteren op Oceanië. Als je probleemloze koeien wil met wat zetmeel in de basis, moet je naar fokkerijorganisaties die koeien en daarmee nakomelingen selecteren die boven komen drijven op bedrijven met duizenden koeien, die dan vaak in noord amerika zitten.

Kun je als samen of crv bij knoef gaan shoppen, het zijn echt vakmensen maar die dieren gaan nooit waarmaken bij mij wat ze bij hun doen. Dat is mijn zwakte dan misschien.
Met noord amerikaanse koeien weiden wordt niks, niet fokken op melk en wel zetmeel voeren wordt niks.
Consequent zijn en dat duurt met fokkerij erg lang.
Vario512
Hoe SAP op zijn paringen uit komt, was mij altijd een raadsel. Leek wel of de hoogste NVI-stieren altijd nummer 1 stonden, maar de berekening achter SAP is niet bekend.

Bij mij gaat paren via de KISS-methode:
- op een melkrijke koe, doe ik een balans-stier
- op een balans-koe, doe ik een melkrijke stier

Voor het uitzoeken van de stieren, kijk ik naar alle stieren wereldwijd. Dus wie mij de rietjes verkoopt, maakt mij niet uit.
zonnebloempje
Dat crv de grootste coöperatieve rundvee verbetering organisatie is vind ik geen goede reden om hun juist de stamboek taken te geven , grote coöperatie's willen nog wel eens goed zijn in boeren geld verbrassen , kosten komen dan toch op je bord te liggen misschien niet via crv bv maar wel via de CV...
zonnebloempje
Dat crv de grootste coöperatieve rundvee verbetering organisatie is vind ik geen goede reden om hun juist de stamboek taken te geven , grote coöperatie's willen nog wel eens goed zijn in boeren geld verbrassen , kosten komen dan toch op je bord te liggen misschien niet via crv bv maar wel via de CV...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0