Minister stelt landelijke ophokplicht in voor pluimvee vanwege vogelgriep

Minister Carola Schouten van Landbouw stelt een landelijke ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden, om de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan.
 Sector 'gigantisch geschrokken' door vondst vogelgriep Zeewolde (dvhn.nl)

Voorzitter Bart-Jan Oplaat van de Nederlandse Vakbond Pluimveehouders (NVP) is "gigantisch geschrokken" door de vondst van vogelgriep op een pluimveebedrijf in Zeewolde. "Een ruiming is een verschrikking voor de dieren en het bedrijf", zegt hij. Oplaat vindt het goed dat er een landelijke ophokplicht is ingesteld door demissionair minister Schouten van Landbouw om verspreiding van vogelgriep te voorkomen. LTO Nederland sluit zich aan bij de woorden van de NVP en laat weten mee te leven met het getroffen bedrijf.

 Minister stelt landelijke ophokplicht in voor pluimvee vanwege vogelgriep (lc.nl)

Minister Carola Schouten van Landbouw stelt een landelijke ophokplicht in voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden, om de verspreiding van vogelgriep tegen te gaan.

 Ophokplicht raakt Venray, Ede en Barneveld sterk (nieuws.nl)

DEN HAAG (ANP) - De landelijke ophokplicht voor pluimvee die minister Carola Schouten van Landbouw dinsdag afkondigde zal vooral sterk gevoeld worden in de gemeenten Venray, Ede en Barneveld. In deze gemeenten is een kwart van de Nederlandse bedrijven met legkippen gevestigd, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van cijfers over 2020. Het bericht Ophokplicht raakt Venray, Ede en Barneveld sterk verscheen eerst op Nieuws.nl.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden landbouw , pluimvee , vogelgriep en ophokplicht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!