52

Is de LTO wel of niet voor de boeren?

Ik las het interview met U, meneer van der Tak in het blad Nieuwe Oogst.
U vindt blijkbaar dat het stikstofprobleem, hoofdzakelijk veroorzaakt wordt door de boeren. U staat niet stil bij het feit, dat stikstof voor een deel bestaat uit het schadelijke NOx, een niet natuurlijke stikstof veroorzaakt door verbranding van fossiele grondstoffen en NH3.

Deze natuurlijke stikstof hoort in de kringloop thuis: poep, lucht, neerslag, groei planten, op eten door de dieren en weer poep. Metingen van de natuurgebieden zijn niet bekend. Alleen maar aannames en veronderstellingen. Dus of het probleem door vermesting komt, is een vraagteken. Hoe kunt U dan zeggen, dat de boeren de schuldigen zijn?
Uw oplossingen:
1) de boeren die zogenaamd piekbelaster zijn, aanpakken. Zij moeten verduurzamen
2) de andere boeren moeten extensiveren
3) stoppen

Het gevolg is een fors lagere voedselproductie. Het lijkt wel dat de heer van de Tak vergeten is, dat de boeren dagelijks het eten verzorgen voor vele miljoenen mensen. En ja, ook voor mensen, die buiten onze landsgrenzen wonen. Vanwaar alleen al 40 procent van de totaal in ons land gemeten stikstof vandaan komt. Onze boeren produceren hier het voedsel, welke
aan de hoogste standaarden in de wereld voldoen. Boeren weg in één van de meest vruchtbare delta’s ter wereld, heeft als gevolg: geen eten meer. Dan zullen wij in de toekomst ons voedsel uit het buitenland moeten importeren, waar voor de productie van voedsel, heel andere –lagere- standaarden gelden.

Het is niet voor niets, dat allerhande hoogwaardigheidsbekleders, vanuit alle hoeken van de wereld, naar onze meest vruchtbare delta afreizen, om met eigen ogen te zien, hoe onze boeren, zo duurzaam en effectief met zo’n klein oppervlak, zoveel kunnen produceren. De gevolgen van uw visie zijn, dat elke Ha grond, die hier verdwijnt er toe zal moeten lijden, dat in het buitenland 10 Ha. grond van de natuur afgenomen wordt, om dit productieverlies
te compenseren. De politiek veegt zijn straatje schoon. Maar wereldwijd lijdt dit tot een milieuramp. Is het buitenland in staat dit gat in de voedselproductie op te vullen?

Ik betwijfel dit. Europa zeker niet, want dhr. Timmermans met zijn Green Deal, boer tot bord plannen, doet er nog een schepje bovenop, om de voedselproductie in heel Europa te verminderen. Ik heb steeds meer twijfels, over hoeveel actieve leden, de LTO in werkelijkheid vertegenwoordigt. Meneer van der Tak, U zegt, dat U het betreurt, dat het FDF het imago
van de boeren schaadt. Het FDF vertegenwoordigt inmiddels een meer dan grote groep boeren. Alléén FDF komt op voor de boeren en vindt het onbegrijpelijk, dat de boer verjaagd wordt uit Nederland. Alleen soms wel op een wat botte toon. Verder zegt U, dat het van de zotte is, om niet met elkaar te praten. Tijdens de eerste boerendemonstraties waren alle boerenorganisaties het met elkaar eens en wie wil niet verder praten en verlaat de eenheid:

Juist u, meneer van der Tak. Nergens wordt door U gesproken over de oplossingen vanuit California, die nu uitrollen over heel Amerika. Dit zou toch een voorbeeld moeten zijn voor onze overheid en U. Het FDF heeft hier zelfs een dag over georganiseerd met sprekers uit Amerika welke hier bij betrokken zijn, om dit hier toe te lichten. De hele Nederlandse politiek was uitgenodigd, maar er waren slechts 2 personen aanwezig: Ja 21 en BBB. De
oplossing voor het stikstofprobleem was zeker niet interessant voor U en de Kamerleden.

Onlangs bleek uit een onderzoek onder de boeren, dat er nog maar 2% van de boeren min of meer vertrouwen had in de politiek. 98% totaal niet.
Dit is toch schrikbarend. Logisch dat de boeren ermee stoppen. Zij worden voor grote milieu vandalen en dieren mishandelaars uitgemaakt, terwijl zij juist zo hun best doen om met zo min mogelijke milieu belasting en zo diervriendelijk mogelijk, ons dagelijks voedsel te produceren.

Realiseert U zich wel, wat er gaat gebeuren, als de boeren eens een week hun producten niet afleveren, zodat de schappen in de winkels leeg zijn om zo de burgers te laten merken, welke betekenis de boer heeft voor onze samenleving.

Er zijn meerdere mogelijkheden om dat deel van de stikstofuitstoot, waar boeren verantwoordelijk voor worden gehouden, te reduceren. Maar dan zal de overheid het samen met onze boeren moeten doen en niet tegen onze boeren, want dan zullen er alleen maar verliezers uitkomen.

Dit geldt ook voor U meneer van der Tak. U zult samen met de andere boerenorganisaties op moeten trekken, want uw draagvlak onder de boeren wordt door uw beleid steeds kleiner.

Jaap Majoor
Laag Zuthem

boerenbusiness.nl/opinies/boerenbusiness/…

Deel dit topic

Reacties

@hans1980 als de LTO eens de leden hun voorzitter laat kiezen dan JA
LTO moet met de rest van de agro sector om tafel plannen maken JA
inzetten op eigen rapporten maken zoals agri-facts dat doet JA
niet altijd ja knikken bij de overheid en naderhand de scherpe randjes weghalen JA
en ga zo maar door
Bij LTO zit een radicale boer trouwens wist je dat?
maar die reageert niet op mij hahahaha
+1
Quote Reactie van @Limburgs boertje:
als de LTO eens de leden hun voorzitter laat kiezen dan JA

Als de FDF eens de leden(hebben ze die? ) hun voorzitter laten kiezen.......

Heb absoluut niks tegen de FDF, mooie luis in de pels, maar Majoor moet niet met 2 maten meten.
+11
Er gaan al langere tijd geruchten dat op initiatief van FDF wordt gewerkt aan een nieuw landbouwcollectief. Alles wijst erop dat dit inderdaad zo is.
Eergisteren verscheen hier op Prikkebord al een aanval van Vogelaar op Van der Tak. Vandaag wordt bij Boerenbusiness de aanval op LTO geopend met een extreem plat en populistisch stuk.
Dit ligt in lijn met het vorige LC toen een regelrechte hetze tegen vooral LTO werd gevoerd, waarbij leugens en laster niet werden geschuwd.
Het klinkt misschien vreemd, maar dit is de manier waarop FDF werkt aan “eenheid”. Ze proberen boeren zoveel mogelijk op te hitsen tegen vooral LTO zodat deze organisatie zodanig onder druk komt te staan dat ze zich volledig schikken naar FDF. Dan is er vanuit de FDF-logica sprake van “eenheid”.
+6
@Bennie Stevelink Bennie je bent radicaal.
+1
Amerika zei een aantal jaren terug over de deelname in de V N ....... we doen samen met de overige landen maar als het ons beter past op eigen houtje wat te doen doen we dat en houden we ons niet aan de eenheid regels binnen de V N ...... daar heeft LTO ook wel een handje van.

@Bennie Stevelink
@Twentsch Land Amerika had toen gelijk
+1
Zeker niet !

Mee liften als het men uitkomt en anders toch doen wat je zelf wilt hoort niet in een eenheid zoals de VN.

@jack89138393
@Twentsch Land Zeker wel! Als je de volledige speech (The power does not belong to the globalists) terug luistert en je ziet Amerika ten tijde van Trump t.o.v. nu en de periode ervoor dan zie je twee soorten leiders. Trump wilde niet mee met het globalisme en zijn voorgangers plus de huidige 'leider' wel. Dus het is niet dat Amerika niet mee wilde, maar dat Trump niet mee wilde. Amerikanen hebben nu blijkbaar weer gestemd voor iemand die weer wel mee gaat.
Mijn mening is dat Trump goed zat, de VN is de partij die Agenda21/2030 op de wereldkaart zet en daar sta ik niet achter. Die agenda houdt uiteindelijk in dat er weinig van onze landbouw zal overblijven.
@jack89138393 Maar Trump kan niet zomaar een eigen Amerikaanse weg inslaan , is simpelweg geen VN akkoord
+1
@Bennie Stevelink Goeindag bennie , is stikstof een CONCREET of GEMAAKT probleem ??? Misschien heb je deze vraag inmiddels al beantwoord , en is mij dit ontgaan .En LTO is het verlengstuk van LNV.
+1
@Bennie Stevelink Ik heb dt gemeld aan de administratie met de vraag om het te verwijderen
@Hans van Bergen ......mijn reactie is wél verwijdert ? , daar ik wat (correct) kritiek had over Bennie en LTO . vreemd ?
+2
Quote Reactie van @Bennie Stevelink:
rd gevoerd, waarbij leugens en laster niet werden geschuwd.Het klinkt misschien vreemd, maar dit is de manier waarop FDF werkt aan “eenheid”. Ze proberen boeren zoveel mogelijk op te hitsen tegen vooral LTO zodat deze organisatie zodanig onder druk komt te staan dat ze zich volledig schikken naar FDF. Dan is er vanuit de FDF-logica sprake van “eenheid”.

Je kan constant als een zielig klein kindje drammen hoe gemeen de FDF tegen de LTO is, maar is de FDF juist niet ontstaan doordat boeren zich niet gehoord voelen door de LTO. Als de overheid zegt dit jaar ingrijpende maatregelen in te voeren, vraagt de LTO de overheid om twee jaar mee te wachten en hoopt dat de overheid later niet met meer maatregelen komt. Zolang de LTO niet durft te zeggen tot hier en niet verder, blijven clubs als FDF groeien.

Overigens jou idee van eenheid is dat iedereen zich volledig moet schikken wat de LTO denkt wat goed is, ook is het tegen beter weten in zoals bij de afschaffing van het melkquotum, wat tot de invoering van fosfaatrechten leidde.
Je kan zo de politiek in, want die doen volgens hunzelf ook nooit wat fout.
+5
@Bennie Stevelink Beste Bennie.
De afgelopen decennia heeft LTO altijd de lead gehad in de belangen behartiging en moet je eens kijken waar we zijn belandt.
Nieuwe bezems vegen schoon.

Oja bijna vergeten.
Het argument "als we niet de LTO visie steunen wordt er over ons beslist"
Is angst en angst is een slechte raadgever.
+5
Beste man is loonwerker (geweest) dus niet eens een boer daarom mag hij nog wel een mening hebben maar voor mij is het ook niet meer dan dat een mening van een niet boer
+1
@mlkvhoudr dus ‚niet eens boer‘ . Dus iedereen die niet (meer) 2 keer per dag aan het uier hangt wordt afgeserveerd? Kun je JanCees en dhr Aalthuizen ook onder de mat schuiven..
+1
@Achso ik serveer hem niet af maar ik zet zijn mening ook niet op een voetstuk, het is wat het is gewoon een mening van een Loonwerker
@Bennie Stevelink vertel eens wie ben jij en wat doe je? heb/had je koeien zo ja hoeveel met hoeveel ha grond laat eens horen??? hier zijn wij met 110 koeien en 100 ha land deel eigendom deel vaste pacht laat eens horen
@Limburgs boertje ik bedoelde de column schrijver

"Over ons ‹ Kooijker Van Dieren" kooijkervandieren.nl/?page_id=1783
@mlkvhoudr ja en wat doet @Bennie Stevelink dan??????
+3
@Limburgs boertje Bennie is boer in Dinkelland, kan je daar wel een chalet verhuren kun je er op visite😉
+1
@mlkvhoudr dat chalet lijkt me wel wat. Mag je de bijbehorende dagactiviteit doorverkopen?
@robbiesik stuur je pb
+1
@mlkvhoudr ik heb je al terug geobt
@robbies depositie meten , óók leuk😉
@Limburgs boertje
Quote:
Permanently closed B.H.G. Stevelink
van internet gehaald
@Vdejong wat heb ik gemist????
vertel wat is er van internet gehaald???
@Limburgs boertje Is Bennie....
@EMotie ik snap hem niet wat is er weg gehaald????
@EMotie wat zij hij of wat stond daar???
@Limburgs boertje Alleen hogere machten weten dat
@EMotie laat maar hangen dan
@Limburgs boertje ik heb een vermoeden wat dit kan zijn.
Vorig jaar juni kreeg ik op een zaterdagavond plotseling mails binnen van mensen die verbaast waren dat ze bij mij uitkwamen. FDF had de Facebook pagina “Vegan tracker” aangemaakt waar onwettige activiteiten werden ontplooit. (verzamelen van persoonsgegevens wat verboden is) Deze Facebookpagina hadden ze gekoppeld aan mijn e-mailadres.

De volgende dag kreeg ik van een boer uit Friesland de melding dat hij een Facebookpagina was tegengekomen met mijn naam en foto maar betwijfelde of die wel van mij was. Het bleek dat FDF een fake-account had aangemaakt met mijn naam en foto. Ik heb hier direct melding van gedaan bij Facebook die verrassend snel reageerde: binnen een uur was alles weg.
“Permanently closed B.H.G.Stevelink” zou een restant kunnen zijn van de opruimactie van Facebook.
@Bennie Stevelink Kiek. Second life.
@Bennie Stevelink hier zal de reactie wel wegkomen bennie

(klik om te vergroten)

@Bennie Stevelink dat is mijn vraag helemaal niet boeit mij ook niet jammer dan dat je bedreigt word maar je standpunten zijn vaak anders dan anderen en je comments dagen ook veel mensen uit en het weg zetten dat er radicale boeren zijn ook maar nu mijn vraag aan jou wat voor bedrijf heb je hoeveel koeien hoeveel grond de hoe en wat vraag die van mij weet je al gemengd bedrijf 110 koeien 100 ha grond deels akkerbouw
+1
@Limburgs boertje 70 koeien op 24 hectare waarvan een aanzienlijk deel pacht.
Ik heb geen opvolger. Als ik die wel zou hebben zou ik moeten uitzien naar verplaatsing omdat ik opgesloten zit tussen dorp en stad.
@Bennie Stevelink Gelukkig
Wel knetterintensief. Dat is niet fijn.
@Bennie Stevelink kijk bennie zo begrijpen we ons..... mijn vader is vroeger met 2.5 ha begonnen 1.25 eigendom de andere helft pacht en dat was in 1973... voor het quotum tijd perk had hij 35 koeien en 20 ha grond merendeel pacht ik ben in 2003 in het bedrijf gestapt en mijn ambitie was eerst genoeg grond en dan pas meer koeien en door het bedrijf gemengd te houden konden wij slechte jaren goed compenseren nu 2021 ben ik blij dat ik dat spoor heb gevolgd.
+1
@Limburgs boertje mooi verhaal, alleen snap ik nie dat je bennie aanvalt. Kijk eens terug in de geschiedenis. Er is zat te vinden...Ik ben het ook nie altijd eens met Bennie, alleen eenzijdige info en reacties zijn zeer welkom...en daar zorgt hij wel voor...😏
@Bekkink dit is niet persoon gebonden let op ( wiens brood men eet wiens woord men spreekt) zegt al genoeg neem ik aan. We hebben verkeerd gepolderd al heel lang. er komt wetgeving en wat doen wij (wij) = de belangen behartigers we halen de scherpe randjes eraf en spreken van succes en dit gebeurt al 30 jaar lang dat is de wond waar ik de vinger opleg. wij slapen als er ministers naar brussel rennen en iets bepalen zoals aanwijzing N2000 bijvoorbeeld nu bijna 20 later hebben wij er mee te maken dat de politiek alleen maar zegt wij moeten ons aan de wetten houden die we zelf bepaald hebben dat de modellen die ze gebruiken niet deugen zeggen ze niet hun agenda gaat door en als iets niet snel genoeg gaat. dan noemen we dat een crisis fosfaat stickstof pfas nitraat CO2 woning immigratie allemaal worden ze crisis genoemd om vervolgen ons wetgeving door de strot te duwen en geen ene landbouw sector kan overleven in dit klimaat geen 1. agriNL moet ik ook van kotsen. Tjibbe Joustra is groen van buiten en rood van binnen en onze coöperaties zitten daar voor eigenbelang subsidie deur openhouden met den haag dat was de insteek anders niks geen 1 lid van 1 van deze club is gevraagd of ze met deze club in wilde stemmen De groene milieu clubs krijgen miljoenen voor hun agenda en wat doen wij? juist slaap maar verder. tot het te laat is en dan staan we met trekkers in den haag en we bereiken weer niks.... wil wilt horen wat ik dan anders wil? antwoord niks... hoezo??? de weg is al ingeslagen door brussel zie Marrakesh 1. Marrakesh 2. Parijs klimaat akkoord. verdrag van Maastricht. verdrag van Lissabon. verdrag Oekraïne. 50% van de collega's gaan stoppen voor 2030 dat is al besloten deels stopt zelf deels word weg gepest of onteigend. frans brusselmans heeft het al gezegd pak je koffers en vertrek naar oost europa daar ligt de grond start klaar voor productie van west europa hier mogen de bio boertje en natuurboertjes nog blijven landschap onderhouden de rest mag opzouten.. bindend referendum is DOOD weg en komt nooit meer terug. de enigste manier om de regering te stoppen met wetgeving wat het volk niet wil. bedankt D66 voor het verkwanselen hiervan. het enigste wat een laatste strohalm kan bieden is uit de EU te stappen en daarna moeten onze wonden helen.
+3
Quote Reactie van @Limburgs boertje:
wij slapen als er ministers naar brussel rennen en iets bepalen zoals aanwijzing N2000

LTO heeft 9 x in de rechtbank gestaan om aanwijzingsbesluiten aan te vechten.
Dus dat wil ik geen slapen noemen.....
@Limburgs boertje ok, en nu? Stop je er mee? Ga je emigreren? Of gewoon verdan?
@Bekkink lekker subsidie beuren en niet te veel uitspoken en zorgen dat we pensioen halen
@Bennie Stevelink nou kijk aan markermeer klaar maken mooie blokken van 105 ha en je kunt nog ff vooruit opvolgers kunnen ook buiten de familie zijn. er zijn genoeg jongeren met ambitie maar je moet ze het wel gunnen en los kunnen laten in duitsland gebeurt dit veel dan kan het bedrijf toch voortgezet worden haha grappig dan heb je 0,7 koe per ha ipv 3 koeien per ha knetter extensief heerlijk toch die 105 is voor 1.5 ha bouwblok en kavelpad en bermen dat je netto 100 ha grond heb haha
Quote Reactie van @Limburgs boertje:
ou kijk aan markermeer klaar maken mooie blokken van 105 ha en je kunt nog ff vooruit opvolgers kunnen ook buiten de familie zijn. er zijn genoeg jongeren met ambitie maar je moet ze het wel gunnen en los kunnen laten in duitsland gebeurt dit veel dan kan het bedrijf toch voortgezet worden

Vertel eens wat daar het voordeel van is.
@George waarom niet hier hebben wij 52 percelen op 100 ha niet erg werkbaar veel verlies in hoeken en bochten en geren is slecht verkaveld hier met veel mensen met prive grond dus kavelruil is lastig en dat is voor compensatie van het verlies van 161.000 ha tussen 2000 en 2021 voor woningbouw industrie asfalt natuur en de grondhonger bijft bestaan bij de overheid
+7
Quote Reactie van @Limburgs boertje:
jammer dan dat je bedreigt word maar je standpunten zijn vaak anders dan anderen en je comments dagen ook veel mensen uit en het weg zetten dat er radicale boeren zijn

Ik vind dat bedreigen zo ontzettend laag bij de grond dat ze wat mij betreft dat soort lieden celstraf mogen geven. Je hoeft het niet met hem eens te zijn maar een beetje fatsoen is wel het minste.
@Limburgs boertje Op internet staat: BHG Stevelink permantly closed
@Vdejong Grappig
@EMotie ja haha

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
52
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0