Natuurvergunningen blijvend als natuurwaarden niet verslechteren

Milieuorganisaties gaan natuurvergunningen verder onder de loep nemen. Latente ruimte kan niet zonder meer worden afgepakt. Maar als er aantoonbaar sprake is van verslechtering van de natuurwaarden kan de provincie ingrijpen.

Bron

Natuurvergunningen blijvend als natuurwaarden niet verslechteren
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+4
Jan-T
Wat is er toch op dit moment aan de hand.
Er komen van allerlei items nu in het nieuws wat negatief is.
Zijn er politieke partijen in de formatie die op dit moment de veehouders bewust nog meer in het nauw willen brengen.
Of komen er zaken uit de hoge hoed die het dag licht niet meer kunnen verdragen.

Denk zelf dat de bladeren weer van de boom vallen en de journalistiek het verstand aan het verliezen is.
ted9
@Jan-T Als de bladeren op het noordelijke halfrond vallen zouden we eigenlijk dood moeten gaan van de koolmonoxide.....
BertK
@Jan-T Je kunt niet verliezen wat je niet hebt.
+1
kanniewaarzijn
Gelukkig is papier geduldig. Dus als de natuur achteruit gaat, gaat de natuur achteruit. Of dit nu werkelijkheid is of niet!
+1
oubi
Er waait nu een wind in het land dat er een enorm stikstofprobleem is. Vanuit Europa hierheen gedirigeerd door bepaalde politieke stromingen. Nu 'heel' het land op slot komt (woningbouw-wegen-industrie) dient er ruimte te komen. Dat kan alleen binnen de bestaande stikstofdepositie die hier in het land is; er mag geen verslechtering optreden van de natuur. En laat die vergunde stikstofdepositie nu net bij de landbouw zitten. Dus dan weet je waar het op aan gaat.
Van de LTO moet je al kiezen binnen 2 jaar; uitkopen-verplaatsen-innoveren(wat dat ook moge zijn)-extensiveren. Er begint een tunnelvisie op te treden waardoor de landbouw in een bepaalde hoek wordt gedrukt waar we niet willen zitten. Laat ze eerst maar eens beginnen met vrijwillig opkopen; wellicht dat dit al veel oplevert. Bij de varkens waar in 1e instantie ook veel meer aanmeldingen als verwacht. Dat kan nu zo maar weer zijn.
Boerma
@oubi alleen vrijwillige opkoop toestaan als je land geen natura2000 wordt. Dat zou in ieder opkoopcontract moeten staan. Anders stopt dit gezever nooit
+1
weurding
Deze man slaat spijker op de kop, dvhn 4 november

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!