Loonwerk kosten

Ik ben vandaag weer geschrokken..

Deel dit topic

Reacties

+1
tok achterhoek
Dat hij zo snel de rekening stuurde?
hans1980
Brandstof toeslag
T60401
Quote Reactie van @hans1980:
Brandstof toeslag

Is het een reële toeslag? kan nooit meer dan 20 euro de ha zijn. weet het niet exact maar volgens mij komen ze niet aan 100 liter de ha. Diesel is circa 20 cent duurder.
bio boer
@hans1980 waar dat voor Maishakselen ?
weurding
Tja, iedereen berekend door, al zijn er nog steeds die een ha mais hakselen onder 300 euro hoorde ik
hans1980
@weurding hier zit hij dichter bij de 500
tok achterhoek
@hans1980 Alles op 10 km afstand?
hans1980
@tok achterhoek nee verste 1,5km
Bekkink
@hans1980 hakselaar heeft 40 l diesel per ha nodig, shovel 20 l int uur. Paar trekkers 20 l int uur. Reken zelf de extra kosten maar uit....
labella
@hans1980 ik denk dat het hier meer dan 500 gekost heeft met een rups bunker erbij maar ik krijg de rekening gelukkig niet.
Herbert
@hans1980 hoe lang zijn ze er mee bezig geweest? Hier de percelen binnen een kilometer rond de stal. 1 perceel wat uitval door vraatschade van kraaien, en alles hoger laten hakselen, op 50 cm ofzo. 2 hectare per uur. Daarom zouden ze dezelfde prijs als vorig jaar aanhouden. 360 ex
labella
@weurding Zo'n loonwerker was hier vlakbij eergister ook aan het hakselen, overal staan nog stukjes mais en een kieper en een sleeptrekker staan al 2 dagen vast midden op het land.
weurding
@labella lw uit omgeving emmen?
labella
@weurding nee uit omgeving rouveen/staphorst.
Koeien boertje
@labella d'r is er nog nooit één blijven zitten.
Hier één die aangedreven wagens heeft, wordt ook altijd bij problemen gebeld.
Vervolgens staan d'r veel filmpjes op internet
labella
@Koeien boertje 😆 klopt ze hebben gistermiddag alles weer losgetrokken
+1
Melkboer16
@labella oh die zijn ziek geworden😂😂
Vetspuit
@weurding welke bedoel jij?🙈
Hooibaaltje
@weurdingof moet je dan zelf meerijden? Kan het me haast niet voorstellen meer.
weurding
@Hooibaaltje zo ik begreep niet, maar kan gewoon niet uit, bestaat niet
stefan56breizh
Hier heeft het maishakselen 335 euro/ha gekost.
hakselaar, 4 kippers en 2 aanrijdtrekkers.
Ik denk voor hier dat het grashakselen aardig duurder is dan in NL
T60401
@stefan56breizh Gras varieert hier een beetje tussen de 70 en 90 euro de ha. Afgelopen voorjaar zat het met de hele zware snede tegen de 100 euro per ha.
ted9
@stefan56breizh Met kippers het land op dan mag het ook niet veel kosten. Dat kost je volgende jaar al genoeg...opbrengst
Noorderling
@ted9
Waarom?
Wat is het verschil of de maïs eruit gekiept of geschoven wordt?
ted9
@Noorderling Kipper of silagewagen zit vaak nogal een verschil in banden. Kipper met lagedrukbanden is ander verhaal.
weurding
@ted9 kippers hebben ook al gauw 650 55 26,5 banden, zitten ook wat minder kuub in dan silage over het algemeen, deze 40 kuub 710 banden
m.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/…
+1
ted9
@weurding De kiepers die ik geregeld in de mais zie hebben van die opbouwschotten en van die knijpbandjes daar doelde ik op. Die jij stuurde ziet er niet verkeerd uit.
weurding
@ted9 is ook nieuw😅 maar maken mooi product, geen Poolse import, wordt in surwold gemaakt net over de grens bij sellingen, alles op maat en kleur zo je zelf wil, klik maar even alle anzeigen aan, maken van alles en zeer concurrerend
Frans1
@weurding hier staan de oudere kiepers op vrachtwagenbanden 😬 als het niet te nat is gaat dat best, maar 550 wordt toch al aardig gangbaar onder nieuwere kiepers
weurding
@Frans1 385 22,5 vrachtwagenbanden... snijden door de bouwvoor maar gingen bijna nooit lek😅
+1
Frans1
@weurding 445 is de luxere variant😬
weurding
@Frans1 😅 die 385 hadden we in "onze maistijd jaren 80 onder de beco 10 ton
+1
Frans1
@weurding die 10 tons rijden hier zo hier en daar ook nog. Ook wij hebben zelf een oud kiepertje, 8 of 9 ton, daar zitten nog kleinere banden onder, maar reed toch mooi weer mee dit jaar, het was mooi droog
Frans1
@stefan56breizh die 4 kiepers ook van de lw? Of alleen de hakselaar en aanrijtrekkers? Had hier een hakselaar, 10 rij, en 2 aanrijtrekkers. Heb nog geen factuur en ook geen prijs gevraagd
stefan56breizh
@Frans1 alles van LW
de jonge
@stefan56breizh is dat voor een normaal tarief per uur gegaan en stond er vrijwel geen gewas zeker. of je hebt de karren gehuurd zonder trekker en zonder chauffeur
casev2
@de jonge meestal rijden die fransozen zelf ook mee toch, en de buren erbij?
+1
stefan56breizh
@de jonge Hier heeft de loonwerker alles gedaan prijs is per HA. Er stond een massaal gewas, van half 8 in de ochtend en rond 18uur waren ze klaar 23ha met een goed uur eten erbij in.
Vorig jaar was zelfde prijs per ha.
sjuu
Maishakselen €395 per ha (vaste prijs tot 3.5 km) met 2 aangedreven wagens.
Noorderling
@sjuu
Zetten ze hakselaar dan stil of is 3e wagen voor eigen rekening van de loonwerker tot die afstand?

Kan vanaf 1,5km vaak al wel 3e wagen gebruiken, staat er af en toe wel eentje stil maar is goedkoper dan dat de hakselaar wacht.

Hier 355euro per ha, alles op uurtarief en meeste met 3wagens gedaan en niet helemaal vol laden ivm draagkracht.
sjuu
@Noorderling Tot 2.5 km gaat het goed met 2 wagens, mits ze makkelijk kunnen lossen. Hakselaar moet soms wel wachten, maar vind de aanvoer groot genoeg. Hangt ook af van hoe vol de planning staat, anders komt er uiteindelijk wel een 3 bij. Weet niet wie die gaat betalen, maar dat de boer wel wezen.
ntd79
@Noorderling een hele mooie prijs, kun je echt niks van zeggen. Als je het terug gaat rekenen kom je op ongeveer 300 euro per bunder, met het gebruikelijke 2 silagewagens tarief. Betaal hier 380 de bunder. Maar omdat ik uitruil zit ik met de maïs meestal wat verder van huis, dus een extra trekker en silagewagen a 80 euro per uur, ga je al mooi richting 440 de bunder. Altijd wel iets om rekening mee te houden met de voorwaarden voor uitruil.
Noorderling
Quote Reactie van @ntd79:
an zeggen. Als je het terug gaat rekenen kom je op ongeveer 300 euro per bunder, met het gebruikelijke 2 silagewagens tarief. Betaal hier 380 de bunder. Maar omdat ik uitruil zit ik met de maïs meestal wat verder van huis, dus een extra trekker en silagewagen a 80 euro per uur, ga je al mooi richting 440 de bunder. Altijd wel iets om rekening mee te houden met de voorwaarden voor uitruil.

Heb het ook niet allemaal bij huis, en in meerdere percelen. Dat kost nog wel wat tijd en met zulke uurtarieven tikt dat hard door. Nu bewust voor 3e wagen gekozen, half uur vastzitten ben ik het geld ook kwijt en land ook nog eens kapot. Zorg zelf voor een extra shovel op de bult, kost me een keer 5liter diesel per hectare mais, maar sta al weer quite wanneer het hakselen 10minuten sneller gaat. Al verdient het zichzelf ook wel weer terug, verdichten kost nooit geld.

Al met al moet er wel wat gebeuren bij dergelijke tarieven, maar ben bewust van hectare tarief afgestapt, als het dan liep ging het naar 800euro per uur en mag ik iemand betalen waar het allemaal aankloten is, daar bedank ik voor, steek ik dat geld wel in mn eigen bedrijf als voeropslag of verkaveling.
ntd79
@Noorderling eigenlijk nooit over nagedacht, uurtarief. Misschien iets om te bespreken. Wat me wel opvalt hier, is dat die extra wagens zo goedkoop zijn. We zitten hier op een gemiddeld hectare tarief maar voor een extra trekker met silagewagen wordt gewoon 80 euro per uur gerekend. Kun je toch ook niks van zeggen. Maar als je wat verder weg zit, ga je al snel richting vier wagens, dan zit je al op zo'n 500 euro. De akkerbouwer waar ik mee ruil, ploegt en spuit(ex middel) dan bijvoorbeeld voor mij die bunders waar vier wagens voor nodig zijn.
Noorderling
@ntd79

zie het hier met de mest ook wel. Wie klanten zoekt doet alles op vast tarief, mogen komen op adressen waar uurtarief uit de klauwen loopt maar dan blijkt het voor die 2euro ook niet te kunnen als verkaveling hopeloos is, putten niet gemixt of je zelfs alle draadjes nog moet openen.

Dan zijn de klanten bij de duurste loonwerker per uur, die het het beste voor elkaar hebben nog het beste af en ligt het voor 1,8euro/kuub op het land in het voorjaar. Wat is duur en wat niet, vaak ben je er zelf bij.
ntd79
@Noorderling veehouders in deze regio zijn behoorlijk honkvast, anders dan in het uiterste noorden zie je ze hier ook niet adverteren. Maar ik krijg het voor dat geld eigenlijk nooit gedaan. Zoals mest. Ze verpompen vanuit bassin 2200 kuub waar ze met sleepslang kunnen komen. Dus geen verplaatsing, en de mest is net door de pomp geweest. Kante blokken, de meeste tussen de 6 en 12 bunder. Maar ben toch meestal zo rond de 5000 kwijt. Ze zullen bij jullie hoger waarschijnlijk scherper moeten zijn.
Noorderling
@ntd79
valt met shoppen hier ook wel mee.
Af en toe staat er iemand op, wil klanten door onder de prijs door te gaan. Maar houden dat structureel niet zomaar 10jaar vol. Grotere, vaak per uur duurdere loonwerkers groeien toch nog steeds en de waarde van slagkracht wordt ook gewaardeerd.

Als er wat kapot draait is er altijd een bijna gelijke machine, die als het moet 24uur gaat draaien, hebben een oude hakselaar niet ingeruild en staat er nog als backup. Ook dat betaal je als klant indirect, maar binnen een half uur tot een uur draait altijd alles weer en heb je geen bult met hooi.
Frans1
@Noorderling 1,80 per kuub? Niet sterker, want dan geloven we je niet meer. Er wordt met tarieven altijd naar het gunstigste gekeken, maar je moet het gemiddelde van alles pakken. Wat betreft je mening over uurtarief vs vast tarief ben ik het wel met je eens, waar het niet vlot gaat, die betaald dat zelf maar. Ik heb ook geen zin om de sleeptrekkers bij een ander te gaan betalen met hakselen
sjuu
Al word er in het zuiden van het land goedkoper gehakseld.
Kars
@sjuu klopt ik haksel me mais goedkoper dan de meeste hier lees ik wel.
+2
weurding
@Kars rode diesel speelt ook nog wel eens mee tegen de Belgische grens begrijp ik
Limburgs boertje
Prikkebord prikkers in belgie hebben ze een andere kleur diesel de helft goedkoper daar mag je tanken geen probleem
hans1980
Gras hakselen kost hier 480/ uur
Maaien met triple 192,50 /uur
ntd79
@hans1980 hakselen is wel prijzig, hier 380 per uur, triple maaier 200/dublo 150
Limburgs boertje
@hans1980 dikke prijzen hans
hans1980
@Limburgs boertje wat is het bij jullie?
Limburgs boertje
@hans1980 gras is per cuub 2.85 euro maaien 3-maaier 160 het uur
T60401
@hans1980 inderdaad dikke prijzen. Gaat het dan echt per minuut dat de maaiers draaien? Ik heb namelijk nogal eens een menings verschil met de loonwerker over de gemaakte uren. Ze hebben er nogal eens een handje van dat de uren teller begint te lopen als ze bij de vorige boer drie dorpen verder klaar zijn. Tot slot ronden ze dan nog af op een gemakkelijk getal en dat is altijd in hun voordeel.
+2
Frans1
@T60401 Als je zo denkt over degene waarmee je moet samenwerken, dan zocht ik een ander
+5
jent
@Frans1 en toch is het goed om -zo nu en dan- dit eens te controleren. Ik hou er ook niet van maar soms blijkt dat het nodig is. En ja dan is het of accepteren dat mensen ruim uren schrijven, of bespreken.
geldt ook voor bekapper, melkers, loodgieter
Hebben de mensen een dik tarief dan vind ik dat de uren ook meer moeten kloppen. Bij een schappelijk tarief, ja dan ook niet zeuren over een kwartiertje is mijn insteek
de hoef
@T60401 wij tellen ook van huis vandaan tot dat we stoppen
pieta
Quote Reactie van @de hoef:
ij tellen ook van huis vandaan tot dat we stoppen

Serieus?
+1
weurding
@pieta moet wel, rijdt max 16km in uittik wa
T60401
@de hoef Daar zou ik goed mee kunnen leven maar hoe doe je dat als je klaar bent bij een klant die ver weg woont en je dan naar een klant aan de kant van het gebied moet. De klant die relatief kort bij woont hoeft toch niet voor de transport tijd op te draaien van iemand die ver weg woont.
weurding
@T60401 in de mechnisatiebranche hebben ze daar een standaard voor iedereen gelijk: voorrijkosten
+1
de hoef
@T60401 je hebt tegenwoordig niet zoveel klanten meer op 1 dag , de kleinste heeft 40 ha
we doen tegenwoordig ook veel per ha ,das net zo handig
cs-agrar
Quote Reactie van @de hoef:
tot dat we stoppen

de laatse frikandel en pot bier op
de hoef
@cs-agrar de maaier optillen ,met maaien is er meestal een volgende die staat te wachten ,frikandellen zijn voor het kuilen
jerseys
@hans1980 hier hakselen 432 per uur. Maar wat staat er op de kuil en hoeveel M3 wagens rijden ermee. Staan er flinke trekkers voor de zo de rijkuil oprijden. Maakt alle maal nogal wat uit. En wat is de service, betrouwbaarheid ect..
hans1980
@jerseys bij 1,5ha/uur €288,-
jerseys
Hier hebben ze combitarief in de mais. Meer loonwerkers die dat hebben?
boer03
@jerseys nee hier gewoon hectare tarief en extra wagens op uurtarief.
Vind eigenlijk dat maishakselen net als grashakselen volledig op uurtarief moet, maar dat wil de loonwerker niet
ted9
@boer03 Ook als het extreem nat is of dan weer niet...
Noknok
@jerseys ja, werken ze hier ook mee.
Leo,s vriend
@jerseys hier ook.
Ruben-Wind
@jerseys Duitse loonwerker hier ook 175€/ha voor het hakselen 2 jaar terug. Wagens verschilt, afhankelijk hoeveel er in gaat. Nederlandse loonwerkers willen hier ook wel komen en zijn wat goedkoper maar dan kan ik geen dieselvergoeding aanvragen.
Bekkink
@Ruben-Wind ja, klinkt leuk maar dieselkosten komen er toch overheen?
Ruben-Wind
@Bekkink nee zat er bij in. Deze loonwerker zet een bepaald aantal liters wat is verbruikt op papier er bij. Onze eigen die die hakselaar inhuurt aantal uren en daarover het diesel verbruik en de dieselprijs op dat moment.
Jannus
Quote Reactie van @Ruben-Wind:
een bepaald aantal liters wat is verbruikt op papier er bij.

Als hij zijn winst er ook even bij zet dan is elke gniffelende misgunnende boer ook weer blij......
+1
Ruben-Wind
@Jannus heeft helemaal niks Met misgunnend te maken. Wij krijgen toeslag over de diesel die op het bedrijf gebruikt wordt, maar dan moet die wel appart op de rekening staan.
boertje009
@jerseys ja hakselaar per ha 2 karren en shovel per uur. Vorig jaar rond de 380 per ha 5 km afstand.
spotmelker
Loonwerktarieven zijn hier ook hoog. Maar alle boeren verwachten het modernste materiaal a la minuut op de dam. Ik probeer altijd voor een goede logistiek te zorgen zoals 1 of 2 rondjes in de wagen en zelf ook zonder bulten te harken. Voldoende ruimte op erf scheelt ook. En als de melkprijs minimaal op dit niveau blijft maak ik me er niet zo druk over.
pieta
Quote Reactie van @spotmelker:
En als de melkprijs minimaal op dit niveau blijft maak ik me er niet zo druk over

Dat heb ik nou ook. Als ze de afspraken maar nakomen en het werk netjes doen. Ik zeg altijd over de factuur kun je na afloop nog praten, bij echt slecht werk of totaal niet aan de afspraken houden zijn we direct uitgepraat.
Jannus
@spotmelker Hier probeer ik ook de loonwerker het zo makkelijk mogelijk te maken zodat ze vlot en zonder storing door kunnen draaien,daar verdien je het meest mee want ze moeten voort en extra tijd wordt gewoon doorberekend en je betaald het zelf
+1
weurding
@Jannus een storing kun je moeilijk voor zijn😅

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
85
DEELNEMERS
34
WEERGAVES
7.261