LTO Noord niet verrast dat bijna helft van de boeren wil stoppen

LTO Noord is niet verrast dat ongeveer 40 procent van de veehouders open staat voor uitkoop, verplaatsing of verkleining van hun veestapel. Dirk Bruins van LTO denkt zelfs dat dit percentage in Drenthe nog hoger ligt.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Nog minder leden
Kringloper
@weurding
Contributie omhoog😉
weurding
@Kringloper van mij mag het, maar beloning naar prestatie is beter
EMotie
Begrip uit je wanneer je het ffff niet meer weet.
EMotie
@EMotie En daarna komt visie
Kom op, je kunt het!
EMotie
Visie:
Oktober 2017: Rutte 3
Oktober 2017🥂🥂!!geen krimp tijdens Rutte 3👊🏿
Einde 2021: Rutte 4
🥂🥂🥂??
Of:😭😭😭?
Elvis
Bruins eerst, kijk later wel ff wat ik doe
Todi
Dat houd toch in dat 50 % door wil. 10 % weet niet. s
+1
demelkboer
Lees de verantwoording eens , tis niet echt representatief, tis weer van dat I en O onderzoek om de opinie te beïnvloeden.


Verantwoording
Dit bericht heeft betrekking op het tweede deel van dit onderzoek: de toekomst van de veeteelt. Staan veeboeren open voor uitkoop?
Gisteren (donderdag 21 september) publiceerden we deel 1, over de vraag “hoe ervaren veeboeren hun positie?”

Download hier het volledige rapport.

Veeboeren
Via LISA, een landelijke database die voorziet in vestigingsinformatie en werkgelegenheidsstatistieken, achterhaalden we de NAW-gegevens van veeteeltbedrijven.
16.000 veehouders ontvingen een brief met daarin een link naar de online vragenlijst.
De brief was ondertekend door de hoofdredacteur van de Volkskrant en de onderzoeksleider van I&O Research.

Uiteindelijk namen 981 veeboeren deel aan het onderzoek.
Het veldwerk voor dit onderzoek vond plaats van maandag 6 tot maandag 20 september 2021.

Binnen de groep van 981 veeboeren beslaan rundveehouders de grootste groep, gevolgd door schapen- en varkenshouders. De onderzoeksresultaten van de boeren zijn niet herwogen. Wel zijn de uitkomsten gecheckt op de achtergrondkenmerken uit de bruto-steekproef. Hieruit bleek dat de boeren die meewerkten aan het onderzoek een goede afspiegeling zijn van de populatie wat betreft sector (type veetelers) en grootte van het bedrijf. Naar regio zien we enige vertekening: boeren uit de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Brabant zijn enigszins oververtegenwoordigd, boeren uit de provincies Drenthe, Flevoland, Utrecht, Zuid-Holland en Zeeland zijn enigszins ondervertegenwoordigd. De provincies Groningen, Overijssel, Noord-Holland en Limburg zijn goed vertegenwoordigd.

Burgers
In totaal deden 2.054 burgers van 18 jaar of ouder mee aan dit onderzoek. Het grootste deel daarvan (n=1.931) is afkomstig uit het I&O Research Panel, een beperkt aantal respondenten vulde de vragenlijst in via het panel van PanelClix (n=123).
Het veldwerk voor dit onderzoek vond plaats van maandag 6 tot maandag 20 september 2021.

De burgers kregen een mail met daarin een link naar de online vragenlijst. In de uitnodiging aan de burgers is het onderwerp bewust enigszins vaag gehouden en is de opdrachtgever (de Volkskrant) niet genoemd (om aselecte respons te voorkomen).

De resultaten van de burgers zijn gewogen op geslacht, leeftijd, regio en opleidingsniveau en stemgedrag bij de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2021. De weging is uitgevoerd conform de richtlijnen van de Gouden Standaard (CBS). Hiermee is de steekproef representatief voor de kiesgerechtigde Nederlandse inwoners (18+), voor wat betreft deze achtergrondkenmerken. In dit onderzoek gaan we uit van een betrouwbaarheid van 95 procent.
deJong
Wie wat mooie koeien kwijt wil mag ze wel bij mij komen brengen😁

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0