Poetin legt eisen extra gaslevering aan EU op tafel 

Quote:
Rusland kan de gastoevoer naar Europa flink opschroeven, mits de Duitsers de Nord Stream 2-pijpleiding goedkeuren. Als dat is gebeurd kan er vrijwel direct 17,5 miljard kubieke meter extra Russisch gas naar de EU om te helpen bij het oplossen van de energiecrisis, zegt president Vladimir Poetin. 

Bron

Poetin legt eisen extra gaslevering aan EU op tafel 
rtlnieuws.nl

Deel dit topic

weurding

Reacties

+9
weurding
Ze hebben ons al "by the balls"
Limburgs boertje
@weurding TRUMP had goedkoop schalie gas maar die sukkels in brussel wilde graag nordstream 2 hebben (koekje van eigen deeg?) en TRUMP was een charlatan daar wilde ze geen zaken mee doen wat een leeghoofden die in brussel + denhaag
Achso
@Limburgs boertjeals dat dan zo goedkoop is dan doen ze dat toch. Maar dat is het niet.Brussel wilde geen lange termijn contracten maken met Russia, omdat iedereen wel van het gas af zou. En nu kunnen ze dat tegen dagprijzen kopen. Vergelijkbaar iets als met vaccins inkopen. Dat hebben ze in Brussel ook bijzonder klungelig gedaan
Limburgs boertje
@Achso ja maar niet met trump en biden heeft alle gas velden dichtgegooid dus vlad mag de kraan bedienen en dat doet hij graag nu
Porky
@Limburgs boertje en de burger draaid op voor het gekloot
+4
JappieJo
Goed bezig Vladi 👍. Meesterzet voor russia
Limburgs boertje
@JappieJo fijne kerel die poetin
+1
Achso
@Limburgs boertje niet alleen in Europa vliegen de energie prijzen omhoog. Ik snap niet dat Putin overal schuldig aan is.
Zo machtig is hij nu ook weer niet
+2
Limburgs boertje
@Achso er is in parijs iets ondertekend je weet wel wat. TRUMP had zich daar van terug getrokken. maar biden doet weer graag mee. dit zijn de eerste gevolgen daar van en ook niet de laatste
+5
Noorderling
Tamelijk naïef niet?
Europa jaagt ze de kast op, en dan gek vinden dat poetin het spel gaat spelen, beetje jammer als je afhankelijk bent en poetin eigen voedselvoorziening op poten heeft gezet.
+3
weurding
@Noorderling Poetin gaat straks wel meer leveren dan alleen gas
+2
demelkboer
Nu is het met gas, over tien jaar met grondstoffen en over 20 jaar met voedsel.
de Tank
@demelkboer ik woon liever hier waarschijnlijk over 20 jaar nog steeds.
achterhoeker2
Rusland heeft babbels, (en kernwapens) maar heeft een economie vergelijkbaar met de Benelux.
Nogal dom om ruzie te maken met je grootste handelspartner.
weurding
@achterhoeker2 China is ook niet lief tegen Taiwan terwijl die 80% van de chipindustrie in handen heeft
+11
Noorderling
@achterhoeker2
Ken je geschiedenis, Russen krijg je niet klein. Hoe harder wij wat vinden, hoe meer we ze in de armen van China jagen.

Ze hebben ons al met bloemen en kaas laten zitten met mh17. Ondertussen wordt melkvee sector nadat kippen en varkens al geregeld is geprofesionaliseerd en poetin red zich wel. Arabische lente is ontstaan mede doordat graan export naar noordafrika geminderd werd en voedsel schaars werd. Voedsel en grondstoffen, China koloniseert en Rusland heeft het en wij gaan met timmerfrans z'n farm to fork de wereld verbeteren, naïef.
achterhoeker2
@Noorderling China is niet geïnteresseerd in samenwerking met Rusland ,en hoe is het afgelopen met de Arabische lente?
Ken je geschiedenis..
+2
Achso
@achterhoeker2 china niet geinteresseerd in Russia? Weet je dat wel zeker?
achterhoeker2
@Achso In de grondstoffen wel.
Achso
@achterhoeker2 ja, en het leger ook.
Porky
@achterhoeker2 dat gaan ze gezamenlijk delven in Afghanistan, daar zitten heeeeele dure grondstoffen
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @Porky:
delven in Afghanistan, daar zitten heeeeele dure grondstoffen

Welke?
Heb me namelijk al vaker afgevraagd wat daar zit waardoor men er zo graag de boel bezet.
+1
jammermaarhelaas
@weurding

Dat maakt het allemaal een stuk duidelijker. Bedankt voor de link!
+1
Weidezicht
@achterhoeker2 ze maken ook geen ruzie. Poetin stelt alleen wat hij graag als beloning wil voor zijn handelswaar. Russen zijn spijkerhard.
achterhoeker2
@Weidezicht Klopt en daarmee geeft ie de alternatieve energie (zo'n, wind en waterkracht) een extra versnelling.
Jaap40
@achterhoeker2 alleen jammer dat de alternatieve energie te duur is, niet altijd beschikbaar en vooralsnog zeer beperkt verkrijgbaar
Weidezicht
@achterhoeker2 inderdaad, maar dat moet je dan eerst voorelkaar hebben voordat je zulke dictators jouw wil op wil leggen.
+1
ted9
@Weidezicht Russen zijn spijkerhard waar in dan......De Russische overheid voor hun volk zijn spijkerhard bedoel je. Kan ook niet anders, anders is het snel gedaan met die dictatuur daar. De gemiddelde man word nog geen 65 jr in Rusland dus zo hard zijn ze niet. Rusland heeft een economie die helemaal maar dan ook helemaal niks voorstelt puur gebaseerd op gas en olie Er is een bevolkings krimp en er wonen al niet veel mensen in dat inmense derde wereld land. Dus niet zo stoer praten over Rusland. Of heb je nog emigratie plannen?
Grondboer9
@ted9 idd en als je het niet eens bent met het beleid eindig je je leven in de bak. Maar nee Putin is n echte kerel volgens de prikkers hier, maar niemand die zou willen ruilen.
+4
Noorderling
Quote Reactie van @ted9:
Rusland heeft een economie die helemaal maar dan ook helemaal niks voorstelt puur gebaseerd op gas en olie

En Nederland mijnt Groningen uit en laat ze er mee zitten.
Dat verdient een pluim! We kunnen alles vergelijken, maar we zijn echt geen haar beter dan de rest van de wereld en daarom kun je moeilijk iets van een ander vinden. Slavernij en VOC heeft ons ook veel gebracht, maar is dat allemaal netjes gegaan? Als je zelf besmet bent, kun je dan wat van een ander vinden?

BV NL heeft er een verzorgingsstaat mee opgebouwd die men nu niet kan onderhouden. Men had het slim moeten investeren als de Noren, die kunnen leven van het rendement van het geld wat vrij kwam wat ze geïnvesteerd hebben in plaats van het direct uit te geven.
ted9
@Noorderling De Nederlandse economie met die van Rusland vergelijken ......noem jij eens een ding op wat in Rusland gemaakt wordt waar jij enthousiast van word.
+2
weurding
@ted9 dat kan snel veranderen, China en Taiwan dacht men net zo over 40 jaar terug, nu zijn we er al meer van afhankelijk dan we denken en eigenlijk ook willen
Noorderling
Quote Reactie van @ted9:
noem jij eens een ding op wat in Rusland gemaakt wordt waar jij enthousiast van word

wat veranderd daar de situatie van vandaag en morgen?
Of ben jij trots op philips? Ik heb er echt helemaal niets mee met trots en wat voor economie we wel of niet hebben.
Of moet ik hier ook trots op zijn?

google.com/url/…
+2
duitser
@ted9 wodka en kirovets 😁
+3
weurding
@duitser beetje geluk loopt de kirovet er ook nog op😅
labella
@ted9 Lada!
Erco
@ted9 ben n weekje er geweest toen n kameraad ging trouwen maar die Russische vrouwen…..😉 alhoewel als je hun moeder en oma dan ziet….
Limburgs boertje
@Erco die russen zijn nog ras zuiver hahahaha geen bloed van buiten gehad hier in NL is straks 50% gemengd in een aantal jaar precies wat ze willen wereldburgers die hebben geen land
Weidezicht
@Limburgs boertje nou ja, ik ken halfbloedjes....😋
Limburgs boertje
@Weidezicht hahaha geweldig...
achterhoeker2
@Noorderling Eerste alinea onzin, tweede alinea mee eens.
+1
Weidezicht
@ted9 ik zeg niet dat ik poetin een fijne vent vind, integendeel. Maar ik had completer moeten zijn. Een mensenleven daar telt niet, en de regering en de clan dooromheen zijn zodoende spijkerhard. En er xijn meer economieen die alleen draaien op olie. En zolang we dat nodig hebben, hebben we die landen weinig te melden.
Limburgs boertje
@achterhoeker2 we moeten het Russisch volkslied gaan leren... het klinkt niet verkeerd moet ik zeggen
+2
duitser
Schaakmat EU !
+2
matt
@duitser gelukkig hebben we farm to fork 🙂))
Limburgs boertje
@matt nog erger frans brusselmans
+1
Detukkeroettwente
Is ter geen plekkie in ruslaand voor KABOUTER plop ??? Kan poetin nog veel van leren !!!
weurding
@Detukkeroettwente plek zat, maar hij overleeft er niet
+19
duitser
@Detukkeroettwente Rusland is een land met een echte kerel aan het roer. Is zelfs kgb agent geweest. Hier hebben we grachtengordelwatjes en in de eu Timmermans. Leraren en jongetjes die het echte leven niet kennen. We zien nu duidelijk het verschil
+3
Weidezicht
@duitser ben geen fan van poetin, maar je hebt gelijk.
van Ittersum
@duitser Als je nog eens een avondje vrij hebt, raad ik je deze Netflix docu aan "How become a Tyrant" . De geschiedenis daar is, voorzichtig gezegd....anders!
+1
duitser
@van Ittersum zeg ook niet dat ik fan van die man ben naar heb er enorm veel respect voor. Zo’n immens land met zoveel verschillende bevolkingsgroepen en hij houdt de boel klein en bij elkaar. Zet Rutte of Timmermans daar maar eens op positie. Hij trekt zich van niemand wat aan en voert zijn eigen lijn.
Of de economie alleen op gas en olie draait is dat een ramp? De Arabieren doen niets anders. Ondertussen investeert hij wel in voedselproductie. Hij is slimmer als menigeen denkt.
Europa heeft baat bij stabiel Rusland. En dat heeft hij in de vingers.
@Detukkeroettwente Wat moet Poetin dan van Kabouter Plop leren !!!.
+5
weurding
@Hans is Hobby boer het volk onderwerpen aan problemen die er niet zijn
+1
van Ittersum
Op zich niet verkeerd voor de agrarische sector zulke uitspraken. Zo wordt men er wel bewust van wat dat je niet alles van ver moet halen en afhankelijk bent van anderen in de primaire sector. Met de primaire sector bedoel ik o.a voedsel, gezondheidszorg en onderdak(dus ook brandstoffen), die moet je altijd voor je eigen bevolking in orde hebben.
+2
Limburgs boertje
Goed zo Vladimir Poetin laat die EURO-filen eens voelen dat ze met hun EU superstaat volledig mis zitten en terug moeten naar een handels unie en niet 27 landen de regels opleggen door mensen die nooit door het volk zijn verkozen zoals ons Fransje Timmermannetje en die vreselijke GAY VERHOFSTADT enge mensen daar in BRUSSEL bah bah
achterhoeker2
@Limburgs boertje Nou lekker dan, wij zijn de EU!
Je gaat toch niet de een ander land uitnodigen om ons eens flink aan te pakken.
+2
Limburgs boertje
@achterhoeker2 als die domboos in den haag eens geluisterd hadden naar de mensen in het veld en de norm van 12 miljard cuub gas per jaar aan hadden gehouden ivp goedkoop exporteren van 48 miljard cuub per jaar was het probleem nu een stuk minder maar dat is niet wat ze willen. als jij niet wil luisteren zul je het wel in de beurs voelen en vanzelf overstappen naar warmtepompen zo luizen ze ons er iedere keer in en nu moeten ze even nog 5 a 10 jaar overbruggen met de rus die dus nu zijn macht uitgespeeld zelf schuld NL en EU jullie eigen vlooien bijten jullie zelf nu
tok achterhoek
Zitten de duitsers ons weer dwars
+1
Noorderling
@weurding
En toen waren we opeens afhankelijk.
Beloofd een interessant jaar te worden.
matt
@Noorderling putten zitten weer vol,van de lente er zou dus geen reden moeten zijn.
Om afhankelijk te zijn,met onze mestvoorraad 🤔
+4
jg
@matt Ff de derogatie nog verkloten en de volgende krimp van de sector is goedkoop gerealiseerd.
+2
matt
@jg farm to lege fork,dat blijft er over 😞))
dorpsrandhoeve
@matt afzetprijzen lopen alweer op. Ben benieuwd wat er gebeurd als het weer eens vriest vanaf half februarie.
+4
Grondboer9
@weurding groot gelijk hebben ze. Laat de EU maar even zweten met hun heilige farm to arm strategie.
Hopelijk worden ze wakker en gaan ze inzien dat je niet afhankelijk van China en Rusland moet zijn.
jg
@Grondboer9 Mee eens maar heb je echt het idee dat ze nog wakker willen en kunnen worden ?
Grondboer9
@jg jazeker alleen dan zal het niet zo goed meer gaan in de EU
+4
cs-agrar
@weurding toch mooi, die positie van Poetin. Zit achterover in zn stoel met dikke sigaar en kan doen wat hij wil. Hij bestuurt nu de EU. Poetin heeft geen energiecrisis, heeft zelf de voorraden in handen. Heeft dus ook helemaal geen roblemen met die kunstmest maken. Maar heeft ook wel door, dat hij door die ristricties die EU in zon positie'kan brengen, dat ze alleen nog maar, voor veel geld, bij hem kunnen aankloppen en onder zijn voorwaarden te leveren.
Geachte collega's, zouden we niet allemaal in die positie willen zijn, melk voor 5euro/kg verkopen ofzo.... 🤔 🤑
Twentsch Land
Voor 15 jaar geleden werd hier al voor gewaarschuwd.

@cs-agrar
achterhoeker2
@cs-agrar Poetin vergeet dat Noorwegen, Algerije ook gas verkopen, en dan is er nog LNG vloeibaar gas uit de VS .
Bovendien vergeet Poetin dat hij de EU (op termijn) harder nodig heeft dan wij Rusland .
+4
weurding
@achterhoeker2 Poetin vergeet echt niks, die demente hier in den haag echter te veel
+2
Twentsch Land
@achterhoeker2

Bovendien vergeet Poetin dat hij de EU (op termijn) harder nodig heeft dan wij Rusland

Dat zeg ik je niet na !

Poetin maakt Rusland in de breedste zin zelfvoorzienend en maakt de andere kant uit van Nederland wel zijn vrienden en handelspartners..
George
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Bovendien vergeet Poetin dat hij de EU (op termijn) harder nodig heeft dan wij Rusland .

Voor wat?
+1
achterhoeker2
@George De EU is de 3e economie ter wereld, die van Rusland 2 x van Nederland. Zo'n economische supermacht als de EU dwingt de kleinere economieën zich te schikken naar de standaarden van de EU omdat het de grootste handelspartner is .
+4
Jaap40
@achterhoeker2 nu gas productie en agr sector supersnel worden afgebouwd wordt de verhouding met Rusland snel anders natuurlijk 😰😰
Beetje vooruit denken @achterhoeker2 kan geen kwaad.
achterhoeker2
@Jaap40 Daar heb je deels gelijk in.
Achso
@achterhoeker2 ja we zien op het moment wie dwingt. In Asia en Afrika gaat het gebeuren Niet in de nieuwe EUSSR
weurding
@achterhoeker2 er vindt een verschuiving plaats als men zo doorgaat, de eu is hopeloos op weg zichzelf te decimeren als grootmacht met het beleid wat nu in gang wordt gezet
+2
robbies
@achterhoeker2 de grootte van de economie is niet bepalend, maar de afhankelijkheid van grondstoffen. EU heeft niks aan delfstoffen. Enkel kennis die geëxporteerd wordt. Met het ene kun je langer zonder dan het ander
achterhoeker2
@robbies Dat is een misvatting, de toegevoegde waarde van een kennis economie is zoveel groter dan een economie gebaseerd op het leeg pompen van land.
Met het geld dat wordt verdient in een kennis cq innovatieve economie kan men met harde (euro) valuta kopen wat het beste past.
+1
Noorderling
@achterhoeker2
Oftewel grondloos boeren. Kan een keuze zijn, als je met je kennis de verkopende partij slimmer maakt kom je op den duur over je optimum heen.

China zegt nu ook dankjewel en sluit de melkmarkt voor niet Chinese bedrijven. Hebben wij mooi hushan en allerlei andere bedrijven opgezet als voorbeeld ter kopie.
En dat doen ze ook nog zo met gemanipuleerde boekhoudingen dat het flink geld oplevert.

Wie is er dan op lange termijn gek?
We helpen klanten in het zadel welke op termijn onze concurrenten worden en daarna verpesten we de thuismarkt en zijn we afhankelijk. Gebeurt ook bij chips en vaccins. Keuzes met een keerzijde.
achterhoeker2
@Noorderling Er is al een trend gaande dat productie wordt terug gehaald ,om bijvoorbeeld aan allerlei eisen (van o.a EU) op het gebied van mensenrechten en milieu te kunnen voldoen.
Dat zelfde zou kunnen voor landbouw bijvoorbeeld bij het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en op het gebied van dierenwelzijn en biodiversiteit.
achterhoeker2
@achterhoeker2 En dat geldt (ben zelf ook melkveehouder) ook voor de landbouw, de EU kan dan programma van timmermans betalen en de gevolgen van een sterk gesaneerde landbouw zullen beperkt zijn, immers met de financiën koopt men het elders ( op de voorwaarden van de EU)
paul1
@achterhoeker2 mits er geen misoogsten en voedseltekorten zijn, want dan gaan opeens alle grenzen dicht. Dat zie je al met graan, wat rusland nog maar beperkt exporteert, en china zelf voorraden aanhoudt.
achterhoeker2
@paul1 Klopt en ik zeg ook niet dat het een goeie ontwikkeling is .
+1
pieta
Quote Reactie van @achterhoeker2:
immers met de financiën koopt men het elders

Zolang ze willen verkopen wel. Elke beschaving die de landbouw verprutste is volgens mij ten onder gegaan.

Heb je een land met veel olie en delfstoffen maar geen voorziening voor primaire behoeften als eten dan kunnen je handelspartners je vrij makkelijk in toom houden.
achterhoeker2
@pieta Die landen in het midden oosten beginnen ook melkveebedrijven in de woestijn met >40 graden en geen voer in de buurt, financieel een drama ,maar voedsel is belangrijk .
pieta
@achterhoeker2 Blijf je toch afhankelijk van voer.
Achso
@achterhoeker2 jaja, daarom heeft China zijn vingers in alle commodities. En zeker vergeten waarom VOC zo groot werd
weurding
@achterhoeker2 de kenniseconomie van melkveehoudend Nederland is gebaseerd op jarenlange ervaring, gaat die ervaring en kennis de grens over en de melkveehouderij verdwijnt hier heb je er niks meer aan, dan is het land net zo leeg als dat een woestijn water heeft
diezel
Kan het document zo snel niet terugvinden, maar "Groningen" gaat indien noodzakelijk volle bak open. Afspraak EU-leiders. Noodsituatie.
Jaap40
@diezel er schijnt nog erg veel (schalie) gas te zitten in het noorden. Maar eerst de gasgedupeerden maar eens de schade vergoeden
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!