Nieuw nitraatplan: Ministerie ontvangt ruim 3700 reacties

Ruim 3700 mensen hebben bij het Ministerie van LNV een reactie gegeven op het Zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn.

Bron

Nieuw nitraatplan: Ministerie ontvangt ruim 3700 reacties
melkvee.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

jan 10
Welke prikkers hebben ook een reactie gegeven op het 7e actieplan lnv.
+1
Gerrit v Schaick
Limburgs boertje
@jan 10 check wij ook
robbies
@jan 10 ik
jammermaarhelaas
@jan 10

Wil mezelf geen prikker noemen, maar heb ook een reactie gegeven.
+2
Limburgs boertje
Zijn er nog minimaal 7000 te weinig 80% van de boeren weer aant slapen dus??? @Bennie Stevelink heb jij wel wat ingestuurd???
+1
cjw73
@Limburgs boertje daar zitten die 40% stoppers ook bij en die interesseert het geen bal
Noorderling
@cjw73
5%minder benutbare grond te verkopen, zomaar 1a2ton. Noem het kleingeld.

Zit hier prima, maar als ik wat moest of wou zou ik wel 3x nadenken om in nederland wat te kopen, ook dat doet wat met prijsvorming lijkt me.
cjw73
@Noorderling daar wordt de grond niks goedkoper van. De bestaande bedrijven die verder willen hebben toch grond nodig. En de honger voor andere dingen blijft.
bio boer
@Noorderling ik weet niet hoe het daar bij jou werkt hier moeten we gewoon de kadastrale vierkentemeter kopen voor een x bedrag niet de beteelbare oppervlakten een sloot betaal ik zelfde voor goede ontsluiting aan de weg doet meestal meer met de prijs of gretige buurman die zijn huiskavel kan vergroten
Noorderling
@bio boer
dat klopt, alleen is 10hectare in 1blok, waarvan 9,5ha benutbaar meer waard per meter dan dat het in 5blokken ligt en je krap aan 8,5ha kunt benutten. Courante percelen is altijd wel vraag naar, als er wat aan mankeert gaat dat toch wel gauw ten koste van de prijs. Met voorgestelde regels wordt dat verschil niet kleiner.

Verkavelen gaat zo nog wel sneller renderen, sloot is zomaar 3-5 meter breed, elke kant 2 meter vrije zone. Heb je zo een 8-10 meter gewonnen door een sloot dicht te drukken.
Twentsch Land
Sloot dicht te drukken ..... het schijnt dat dat lang altijd niet zomaar mag.

@Noorderling
Noorderling
@Twentsch Land
Moet vervangend water maken. Maar een halve meter sloot verbreden verlies je die halve meter, maar als er elders een van 3 meter, plus 2x2 meter vrije zone heb je toch 8,5meter winst?
Twentsch Land
Dat kan idd misschien wel.

@Noorderling
jan 10
Quote Reactie van @Limburgs boertje:
Zijn er nog minimaal 7000 te weinig 80% van de boeren weer aant slapen dus??? @Bennie Stevelink heb jij wel wat ingestuurd???

Zijn er idd 7000 te weinig,op prikbord grote mond ,maar als het er op aan komt mag een ander de klus klaren.
Bartlehiemboer
@jan 10 Zou het niet zo zijn dat veel boeren de overweging hebben gemaakt of ze het zonder die meters ook wel redden wat omvang/mest afzetten grond betreft? Dat ze stiekem denken laat die boeren maar omvallen die het niet redden...Kunnen wij buurmans land er binnenkort bijkopen.

Ben er onderhand wel achter dat een ieder in eigen belang handelt. Dit keer raakt het de wel schrijvers Morgen is er weer een regel die de niet schrijvers raakt, dan komen die weer in opstand.

We worden er ook wel moe van.
jan 10
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Zou het niet zo zijn dat veel boeren de overweging hebben gemaakt of ze het zonder die meters ook wel redden wat omvang/mest afzetten grond betreft? Dat ze stiekem denken laat die boeren maar omvallen die het niet redden...Kunnen wij buurmans land er binnenkort bijkopen.Ben er onderhand wel achter dat een ieder in eigen belang handelt. Dit keer raakt het de wel schrijvers Morgen is er weer een regel die de niet schrijvers raakt, dan komen die weer in opstand.We worden er ook wel moe va

Ook al koopt hij buurmans grond,hij moet zelfs de onrendabele meters er wel bij betalen....
Frederika
Heeft totaal geen zin om wat in te sturen gewoon alles negeren met z'n allen
HansBa
@Frederika tot dat je een fikse boete krijgt, gekort wordt op betalingsrechten of je derogatie kwijt bent , goed idee zeg.
Frederika
@HansBa gekort wordt je zo ook al door de nitraat richtlijn
Jean-PierreK
Als vanggewas voor 1 oktober inzaaien wordt ingerekend met 20 mg lager nitraatgehalte, hoe ga je daar dan een alternatief voor vinden?

Je zult straks zien dat 99,9 % tot 100 % van de bezwaren afgewezen gaan worden omdat ze onvoldoende / geen verbetering van de waterkwaliteit veroorzaken.

Op dit actieprogramma heb ik geen bezwaar ingediend. Leek me vrij zinloos om alleen aan te geven wat niet goed was. En werk genoeg, een goed bezwaar kost veel tijd.
casev2
Carola lacht zich rot. Die pakt er 3 uit, en gooit de rest zo in de papierbak....
Limburgs boertje
@casev2 schouten en vega worst mag niet van @Grasbaal zijn hoort helaas nu bij het rijtje groen van buiten en rood van binnen @Grasbaal vind je deze reactie beter??????????
+2
slagroomvla
Denkt er iemand serieus dat het insturen ook enig nut heeft? Die zgn. inspraak is voor de vorm, kijk ons is correct bezig zijn.. iedereen mag zogenaamd meepraten, heel belangrijk natuurlijk, in onze "democratie"...

Vervolgens doen ze toch wat ze in de kop hebben, zag je jaren terug al met 70-30 naar 80-20 en hele gebieden zand naar 230, en dan ook nog op het laatste moment.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @slagroomvla:
Vervolgens doen ze toch wat ze in de kop hebben,

Klopt, de plannen zijn lang geleden al gemaakt. Wetenschappelijke onderbouwing?......NUL!
jammermaarhelaas
Quote Reactie van @slagroomvla:
Denkt er iemand serieus dat het insturen ook enig nut heeft?

Heb er de argumenten genoemd die voor mij relevant zijn, en ga er van uit dat niet insturen sowieso niet beter is dan wel insturen. Vandaar. Iets met de macht van het aantal.
Twentsch Land
Tis weer gezeur van niks....het gaat om andere belangen ...... injecteren is al jaren verplicht en kun je niet zo heel kort langs de sloot en al helemaal niet wanneer er een draad langs de sloot zit ...... kunstmeststrooier idem... al jaren verplicht een kantstrooiplaat te gebruiken.
bio boer
@Twentsch Land met mestrijden met de injectuur ofbemester kun je toch juist tot de streep af langs de sloot ?
+1
Twentsch Land
Met de ketsplaat kun je de hele sloot meenemen .....

@bio boer
j h p
@Twentsch Land Waarom zou je dat doen, is toch zonde van de stront?
+1
Twentsch Land
Ja dat is zeker zo ..... maar in het verleden wil je niet weten hoe vaak het toch voorkwam. Met vacuumtank, ieder wil graag tot de rand bemesten, probleem is dat door wind, dikte van de mest, bochten en hoeken aan het perceel, rijden van chauffeur enz enz het nogal eens anders ging dan gepland.

@j h p
+1
Frederika
@Twentsch Land En toen ging het ook goed en was het slootwater kraakhelder en vol leven
j h p
@Twentsch Land zeker, maar de hele sloot?
Twentsch Land
Soms wel, ligt er maar net aan hoe breed de sloot is .... hier zijn zat sloten van 1 meter.

Maar even los van hele sloot of niet.... door injecteren en kantstrooiplaat aan de kunstmeststrooier was het verleden tijd dat er meststof via die weg in het oppervlaktewater kwamen.

@j h p
+1
Leo,s vriend
@Twentsch Land Juist, voor de zodebemester en kantstrooiplaat was het 1 grote brandnetel en distelzooi onder de afrastering, en net er naast , nu is het schraal, mooie besparing van mest en kunstmest ook.
matt
@j h p zeker, maar de hele sloot?
Ik ben vroeger wel eens “onder vuur” genomen op het fietspad,toen ik van school kwam 😀))
matt
Schouten maakt haast bij de totstandkoming van het definitieve 7e Actieprogramma nitraatrichtlijn (7e AP). In een brief aan de Tweede Kamer schrijft ze dat ze het definitieve Actieprogramma in de tweede helft van november af moet hebben, om nog kans te maken op duidelijkheid over derogatie voor het einde van het mestuitrijdseizoen in 2022.

Zie boerderij.

Half novemberniet klaar,dan word het september voor er duidelijkheid komt.
En dan vinden ze het gek dat de boeren,geen vertrouwen meer hebben in de
Politiek.
+1
Noorderling
@matt
Die haast had een jaar geleden moeten beginnen. Nu wordt die consuktaty tegen ons gebruikt dat het teveel tijd kost en men september niet haalt.

Kunstmest zit op de top qua prijs en P K is ook duur, iemand al geld geboden gekregen voor drijfmest?
+1
matt
@Noorderling doorzichtig gepruts allemaal,met minachting voor de boer.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!