Denk dat een ieder dit eens moet lezen (Boerderij)

€˜Wie houdt z’n verstand er nog bij in Europa?’
Redactie

Erwin Van De Wolfshaar
varkenshouder

Het toekomstbeeld van de agrarische sector lijkt in heel Europa naar links te draaien.

In Duitsland waren er op 26 september verkiezingen. 16 jaar lang was Frau Merkel de leider bij onze oosterburen. De CDU van Merkel werd de grote verliezer, ondanks dat het nog 24,1% van de stemmen haalde. De winnaars werden de centrumlinkse SPD met 25,7% en Die Grünen met 14,8% van de stemmen. De nog te vormen coalitie zal waarschijnlijk leiden tot een verhoging van het minimumloon, hogere belastingen voor Nederlandse bedrijven in Duitsland, maar vooral een steeds groenere en linksere kijk op de agrarische sector.

Zorgen maken over voedsel
Het toekomstbeeld van de agrarische sector lijkt in heel Europa naar links te draaien. Niemand lijkt zich zorgen te maken over voedsel, terwijl het voeden van 10 miljard mensen wel de grootste uitdaging ooit gaat worden. In China weet men wel beter. Het land koopt momenteel alle granen van de wereld op. Voedsel geeft rust onder de bevolking en dat kan China wel gebruiken ter voorbereiding op wereldoorlog III.

Mensen met verstand van zaken worden niet gehoord en de emotie regeert

China wil Taiwan inlijven als Chinese provincie. Taiwan produceert 80% van alle computerchips. Het is daarmee de meest strategische plek op aarde en China zal er met de VS om gaan vechten. De VS trekt zich niet voor niks terug uit Afghanistan en China weet dat het alleen oorlog kan voeren als er genoeg voedsel is. Het is Stratego voor gevorderden!

Wetenschappelijke onderbouwing
Hier in Europa zijn we met heel andere zaken bezig. We maken ons druk om 100 kilometer per uur op de snelweg, stikstof van een buitenlopende koe en genderneutrale toiletten. De duurzame ‘plofkip’ mag hier niet meer, maar import ervan uit Oekraïne is geen probleem.

Wie houdt er nou wie voor de gek? Waar China gericht van bovenaf zijn plan trekt, laten wij ons leiden door influencers en kleine groepjes burgers, die schreeuwen zonder wetenschappelijke onderbouwing.

Mensen met verstand van zaken worden niet gehoord en de emotie regeert. Een paar procent van de mensen is tegen zwartepiet en die verdwijnt. Een paar procent is tegen vlees eten, maar krijgt de 95% vleesliefhebbers wel op de knieën. En het meest tragische is de situatie in Engeland. Een door extreem rechts aangedragen referendum tegen buitenlanders zorgde in 2020 voor een brexit en een leegloop van buitenlandse medewerkers. Nu staat men een jaar later in de grootste crisis ooit met lege tankstations en supermarkten en een agrarische sector die de varkens en kippen dood moeten spuiten omdat er geen personeel is dat de varkens wil slachten.

Het verstand zal weer moeten gaan regeren in Europa

Wij sluiten ‘schone’ kerncentrales en zien de stroom en gasprijzen exploderen, terwijl China nieuwe kolenmijnen opent. China boycot Spanje en laat de Europese varkensprijzen kelderen. Het verstand zal weer moeten gaan regeren in Europa, anders worden we een armzalige speelbal van China.

Deel dit topic

Reacties

+1
jack89138393
Je hoeft jezelf alleen maar af te vragen: worden we geregeerd door politici of door de globalisten? Maar voor je het weet ben je een complotdenker.
Trek de lijnen van George Soros maar na en veel van bovenstaande vragen worden beantwoord:
wyniasweek.nl/george-soros-financiert-steeds-radic…
jammermaarhelaas
Topictekst:
Quote:
Mensen met verstand van zaken worden niet gehoord en de emotie regeert

Dat vat de toestand mooi samen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0