VIDEO: Vier boeren worden door het OM vervolgd voor 'vernielingen' op de Vismarkt en aan het Provinciehuis

U weet: de boeren moeten kapot en de kleinste dingen worden nu door de overheid tot levensdelicten opgeblazen. De Blauwe Tijger volgt de vervolgde Arjan Schuiling en Jacob Kuil vandaag in de rechtbank. Schuiling was bijrijder toen een onbekende chauffeur (die notabene nooit is aangehouden!) hekjes op de Vismarkt omver reed. De boeren hebben overigens altijd schade vergoed, gerepareerd of daartoe aangeboden.

Later op werd de deur van het Provinciehuis ingedrukt om toegang tot het provinciale bestuur te krijgen. Het OM voert sindsdien een kruistocht tegen boeren omdat er verder in het land vanzelfsprekend geen grotere criminaliteit bestaat die meer prioriteit heeft, laat staan binnen het ministerie van Justitie zelf.

De zitting duurt de hele dag en we hebben de belangrijkste delen in deze opname geknipt. Advocaat Tjalling van der Groot verdedigt Schuiling. Uitspraak volgt over een paar weken. Let ook op de zuigende officier van Justitie en de overtrokken aanwezigheid van een Meervoudige Kamer in de rechtbank. De betrokken boeren zullen over enkele weken in de studio aanschuiven.

Lees meer »

Deel dit topic

Eddie1
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!