Voederbieten voors en tegens

Hallo,

Wij willen binnenkort wat voederbieten proberen om te kijken of het bij ons past en om misschien zelf te verbouwen. Alleen hebben wij geen mengwagen , kan je ze heel voeren ?

Wat zijn jullie voors en tegens ?

Deel dit topic

Reacties

Noordoost
Hebben ze hier aantal jaar heel gevoerd, beviel prima
Afgelopen herfst voor t eerst laten snipperen omdat we ze te smerig vonden.
Vervolgens door de mais ingekuild.
Bevalt niet, al 3 koeien gehad waarbij een stukje biet in de slokdarm bleef hangen.
Met hele bieten nog nooit gehad
+1
Cowboy3
Zullen meer tegens zijn dan voors anders waren ze een jaar of 40 er niet mee gestopt, als je zoiets in gemengd rantsoen doet krijg je te veel selectie net zoals aardappelen of je moet het zo fijn kunnen maken als perspulp, bewaring en het aandeel grond verdiend ook veel aandacht bij bieten.
richard-de-wolff
Heel voeren gaat prima jaren terug bij stage boer iedere dag bak vers plukken en zo voor het voerhek
Grasbaal
@richard-de-wolff wij hebben ze vroeger ook wel eens (heel) gevoerd, een genot om te voeren. De koeien doen er een moord voor, 0% voerresten

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0