Duits zuivelbedrijf DMK maakt plantaardige kaas


Bremen, 14 oktober 2021 - Het Duitse zuivelconcern DMK Group presenteert plantaardige alternatieven voor kaas voor industriële verwerking op de vakbeurs voor de voedingssector Anuga in Keulen. De marktintroductie daarvan staat gepland voor het voorjaar van 2022. Dat meldt DMK op zijn website.
DMK stelde zich ten doel een plantaardig alternatief voor kaas te ontwikkelen dat beduidend beter werkt dan de huidige marktstandaard als het gaat om verdere verwerking. Om dit te bereiken lag de nadruk op het smelt- en bruiningsgedrag zodat het dezelfde eigenschappen heeft als conventionele kaas op producten als pizza, ovenschotels, maar ook als vulling in vleesvervangers.
DMK komt ook in andere segmenten met plantaardige producten. Dochterbedrijf Milram Food Service zal tijdens Anuga desserts op basis van haver en rijst presenteren. De grote vraag naar producten op basis van haver wordt momenteel onvoldoende ingevuld in desserts, stelt het Duitse zuivelbedrijf. Er wordt gestreefd naar producten met korte, begrijpelijke ingrediëntenlijsten en een natuurlijke smaak zonder smaakversterkers.

Deel dit topic

marcsterreborn

Reacties

+2
Twentsch Land
Het zou verboden moeten worden om het dan kaas te noemen ...... om het toch kaas te noemen is meeliften op een succes met een heel andere inhoud.
marcsterreborn
@Twentsch Land Tenenkaas mag je toch ook gewoon kaas noemen
Spuit11
@marcsterreborn kopkaas evenzo...
+1
labella
@Twentsch Land plantaardige kaas was er toch al lang: pindakaas
+1
Vdejong
@labella wie is er niet groot mee geworden?
Ynze Oenema
Slim! 😃 dmk heeft al een goede merknaam! Zo kun je deze benutten om de hele markt te winnen😃zit vaak goede marge op. Merknaam ontwikkelen is vaak enorm duur, dat hoeft niet nu.

Ik eet natuurlijk zelf echte kaas😜
hans-hans
Wat zouden de ingrediënten zijn , gras misschien?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!