Rabobank: direct contact met consument beïnvloedt bedrijfsvoering

Hogere opbrengstprijzen zullen niet uit de traditionele wereldmarkt komen. Melkveehouders op zoek naar extra rendement moeten waarde toevoegen aan hun product, meldt Rabobank in zijn pas verschenen visie op de melkveesector. Sander Bouma uit Workum maakt zelf ijs en verkoopt dit via zijn ijsboerderij en twee ijssalons.

Deel dit topic Rabobank: direct contact met consument beïnvloedt bedrijfsvoering (nieuweoogst.nl)

Hogere opbrengstprijzen zullen niet uit de traditionele wereldmarkt komen. Melkveehouders op zoek naar extra rendement moeten waarde toevoegen aan hun product, meldt Rabobank in zijn pas verschenen visie op de melkveesector. Sander Bouma uit Workum maakt zelf ijs en verkoopt dit via zijn ijsboerderij en twee ijssalons.

Nieuwsgrazer

Reacties

diekman
Bedoelen ze daar zichzelf mee.
+1
Vdejong
@diekman houdt toch op. Als eenmans bedrijf is dat toch niet te doen. Tenzij je personeel aanneemt en dan wordt het personeel er alleen beter van.
+1
Melkboer16
Ik ken meerdere adressen waar het directe contact met consument tot bedrijfsstilstand heeft geleid.
Rabobank kan elk kwartaal wat anders lullen zonder verantwoording af te leggen maar als boer kies je een richting en al dat gedram met de consument kost je tijd en geld.
+1
jan 10
Kaasmaken is het beste voorbeeld wat voor extra inkomen zorgt,wel een arbeidsintensieve tak,maar vooral met een goed opgezette winkel erbij goede business .
Recreatie is een hele goede 2e,vooral in combinatie melkvee is het aantrekkelijk.Voordeel van recreatie is de kennismaking burger met de agri sector.Recreatie kan nog heel snel groeien ,en dat gaat met melkvee bijna niet meer.
Melken voor de wereldmarkt kan best lonend zijn alleen ga je er je er elk jaar 3 % op achteruit,als je dat kan ondervangen dan blijf je ondernemer...
Wil je echt alleen blijven melken dan moet je de tent verkopen en vertrekken waar dat nog mogelijk is.
+2
Bartlehiemboer
@jan 10 Hier recreatie er bij maar daar moet je als boer geschikt voor zijn. Na het zoveelste stadse praatje ben je er wel klaar mee en wil je het land in. Je hebt steeds de afweging, in het praatje tijd had ik ook zoveel koeien kunnen melken of die klus kunnen afmaken. Nu moet ik daar hulp voor inzetten die ook betaald moet worden. Het is makkelijk verteld om er maar even recreatie er bij te doen. Ja, de gasten vinden het wel leuk natuurlijk
Vdejong
@Bartlehiemboer dat bedoel ik dus met mijn mening hierboven
jan 10
Quote Reactie van @Bartlehiemboer:
Hier recreatie er bij maar daar moet je als boer geschikt voor zijn. Na het zoveelste stadse praatje ben je er wel klaar mee en wil je het land in. Je hebt steeds de afweging, in het praatje tijd had ik ook zoveel koeien kunnen melken of die klus kunnen afmaken. Nu moet ik daar hulp voor inzetten die ook betaald moet worden. Het is makkelijk verteld om er maar even recreatie er bij te doen. Ja, de gasten vinden het wel leuk natuurlijk

Ontvangst doet m,n vrouw en voor de rest redden ze zichzelf wel hier,ik maak af en toe een praatje,maar alleen wanneer het mij uitkomt.
Veel vaste recreanten en passanten die komen en gaan,en regelen alles zelf.(we hebben daar een systeem voor bedacht.)
Niet alleen de gasten moeten het leuk vinden ,maar zelf moet je het ook leuk vinden.
Belangrijk is mooi weer! Goed ontvangst, mooie omgeving,nette omgeving/bedrijf ,mooie strakke plaatsen enz. Dan komt de rest helemaal vanzelf.:😀
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!