He’s back : Attema

!

Deel dit topic

Reacties

+1
Chocomel
Ik snap het niet goed, als Attema aan de wieg heeft gestaan van de fusie, dan is hij toch ook mede verantwoordelijk voor de onvrede heden ten dage. Immers bij de fusie werd het toenmalige financieringssysteem van Campina afgedaan en kregen de Frieslandleden hun zin. Melk leveren zonder financierings koppeling aan het volume. Dat is de bron van de ellende.
marcsterreborn
Nou zal het wel goedkomen...
Frysk
Er was een 'frisse blik en nieuw leiderschap' nodig na het vertrek van Frans. Dan stel je eerst zijn rechterhand aan en daarna een voorganger? Dan had je Piet Boer ook kunnen nemen 🙊
+1
jg
@Frysk Schijnt dat t bij Kees Romijn ook weer begint te kriebelen….. 😏😏
EMotie
@jg Dan adviseer ik een staalborstel
Erco
@EMotie op de haakse slijper
Melkboer16
@Frysk of Arie Aalberts😂😂
Vdejong
@Melkboer16 Olijslager; weet je zeker dat de melkprijs niet stijgt
van Ittersum
.
+5
Twentsch Land
Op een ieder is wel iets te vinden om aan te merken ..... maar ik denk dat er een goede keus is gemaakt.....en voor die toch het nodige commentaar over hem hebben ..... wie had het dan moeten worden ?
Melkboer16
@Twentsch Land Evert Meilink misschien
+1
van Ittersum
@Twentsch Land bij een categorie is niemand meer goed, behalve mensen uit het verre verleden. De bron van deze teleurstellingen ligt meestal ergens anders. Daarbij maakt niet uit of je werknemer, werkgever, boer of politicus bent of zelfs arm of rijk bent.

Kies dan maar "de beste van het slechtste". Attema kan ook geen ijzer breken met zijn blote handen, laten we daar helder over zijn. Hij kan vanuit zijn ervaring wel een mede-richting geven. De praktijk zal dan uitwijzen hoe dat dan verloopt.
+1
Noorderling
@van Ittersum
Meestal is het inderdaad geen gouden zet terug te vallen op het oude. Zaken gaan toch tegen vallen, het verleden wordt geromantiseerd maar de wereld is veranderd.

Waar de huidige bestuursleden verweten wordt dat ze te dicht tegen de onderneming aan zaten, komt attema er zelf vandaan. Kan een voordeel zijn,maar als hij ook in de rvc komt is het wel eigen vlees keuren. Ken z'n opvattingen niet, als hij daar uiterst kritisch op is, is het wellicht een gouden zet. Bles weer binnenboord halen en blik vooruit.

Met alle ervaring is hij, misschien tijdelijk of met de rvc anders inrichten wel de juiste persoon. Zou ook niemand anders weten. Dan moeten we maar een poging wagen.
+1
Marco69
Eerste wat Attema moet doen is groene directeurtje Hein eruit sodemieteren. En eentje er neer zetten die zich bezig gaat houden met melk verwaarden. In plaats van duurzaamheidsgoeroe uithangen en in clubjes zitting nemen zoals AgriNL Ik zou wel eens willen weten wat al die klimaat co2 biovergister kringloop kruidenrijkgras en al die andere groenprogramma's gekost heeft.
Bestuur kan ook hand in boesem steken. Zitten met de lippe voor aan en laten het allemaal gebeuren.
Bekkink
@Marco69 gister een huiskamerbijeenkomst gehad met 1 van het hoofdbestuur. De vastgeroeste zooi word los geweekt. Wunnekink s vertrek moet de rest nu wakker schudden dat het nu echt beter moet. Tijd voor een frisse wind. We gaan het zien....
Ik vond het een hoopvolle boodschap.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
13
WEERGAVES
2.989