Milieueffecten bouw datacenter Zeewolde: minder stikstofneerslag dan gedacht

De milieueffecten van het aanstaande datacenter dat gebouwd wordt in Zeewolde, zijn nu volledig in beeld, schrijft de commissie die het milieueffectrapport van de bouw onderzocht. Daarbij valt op dat er tot 98 procent minder stikstof terechtkomt op de Veluwe dan gedacht.

De ontwikkelaars van het aanstaande hyperscaledatacenter bij Zeewolde hebben de milieueffecten voldoende in kaart gebracht en kunnen met de bouw beginnen zodra de gemeente en provincie de bouwvergunning verlenen. Dat concludeert de Commissie voor de milieueffectrapportage. In augustus stelde de commissie nog dat de rapportage onvoldoende was. De stikstofuitstoot van het bouwverkeer, waarbij de stikstof opgelost in regen neerkomt op het nabijgelegen natuurgebied de Veluwe, was toen naar verluidt nog onbekend.

Deel dit topic

Reacties

+3
Grasbaal
De oplossing is omrijden.... (nog meer brandstof verbranden)
matt
@Grasbaal in belgie gaan tanken 😁
jack89138393
@Grasbaal Vliegen boven 900 meter.
@Grasbaal Jij begrijpt het Co , je mag niet meer meedoen .
+1
demelkboer
Dit gaat toch nergens meer over.....
+2
Kars
Waar geld regeert....
+2
Jannus
Quote Reactie van @Kars:
Waar geld regeert....

...wordt armoede geboren...
+1
nitevd
1700 vrachtwagen op één drukke dag. Verplaats jezelf is in een chauffeur/vervoerder die twee keuzes heeft. 1) Omrijden en achter aansluiten in een lange rij vrachtwagens. 2) Kortste weg langs/door de Veluwe en voorkruipen. Niet al te moeilijke keuze toch? Probleem is dus alweer netjes opgelost in Aerius en wat in de praktijk gebeurt wil niemand weten. Papieren oplossing noem ik dat.
casev2
@nitevd wij gaan deze winter een loods bouwen. Vergunning heeft 4 jaar geduurd. 1 van de punten was de extra stikstof uitstoot tijdens de bouw. Oplossing: een paar koeien extra droog -> minder uitstoot: op papier klopt het, dus iedereen tevreden.....
+1
jan 10
Als het op papier maar klopt gelooft iedereen het wel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN