Actieplan AgriNL dreigt uit te lopen op fiasco

Het dinsdag gepubliceerde actieplan van AgriNL doet behoorlijk wat stof opwaaien. Zoveel zelfs, dat partijen als LTO en FrieslandCampina hun steun terugtrekken en de voerbedrijven De Heus en ForFarmers zich per direct terugtrekken uit AgriNL.

Deel dit topic

Reacties

+4
hans1980
De heus en for farmers trekken zich terug
boerderij.nl/de-heus-en-forfarmers-stappen-uit-agr…
+1
BertK
@hans1980 van Drie stopt er versneld mee.
+16
Boerbakje
Hulde aan FDF!
+2
Twentsch Land
Jij denkt dat het opgeblazen is door FDF ?

Ik denk dat dat van geen enkel invloed is geweest ..... er is teveel langs elkaar heen gewerkt en nu met het totaal gepresenteerde werd duidelijk hoe de vork aan de steel zat ....... daar konden deelnemende partijen niet achterstaan ..... grootspraak van Mark zijn ze niet van onder de indruk.

@Boerbakje
+3
Boerbakje
@Twentsch Land Ik weet niet wie wat heeft opgeblazen.
Vooral hulde voor de reactie die is gegeven de enige manier om met deze poppenkast om te gaan.

Het mooie is dat elke keer als dit gebeurt de leugen zichzelf steeds meer openbaart.

Daarom nergens aan mee doen de tijd en voortschrijdend inzicht zal in ons voordeel werken.
laatste strijder
@Twentsch Land Opblazen doen ze zelf , maar weet wel zeker dat FDF ertoe doet , maar wat een weke knieen hebben deze 'voormannen' , is t angst voor hun omzet ?
+9
Albert Altena
De bedrijven zijn misschien wel met de goede bedoelingen ingestapt, maar komen er nu achter dat ze GEBRUIKT worden.
+4
Boerbakje
@Albert Altena Sorry maar als je zo naïef bent ben je niet geschikt om zo een top functie te bekleden!
BertK
@Boerbakje Er ligt een probleem om op te lossen. Probleem is niet stikstof maar dat alles op slot staat. Dus of erkennen dat er geen correct geformuleerd stikstofprobleem is of maatregelen waar iedereen beter van wordt.
Boerbakje
@BertK hoe wil jij beter worden van het stikstof probleem?
Vdejong
@Boerbakje waarschijnlijk door het niet te erkennen, dus ontkennen
BertK
@Boerbakje Willen niet. Betekent het dat je met dikke subsidie een nieuwe stal zetten moet, ken ik wel een paar stallen die aan vervanging toe zijn.
+1
JohnDeere7serie
@BertK zolang de wetten en beleidsregels hier dusdanig in elkaar zitten dat rechters NB vergunningen afschieten van intern salderen hoef je helemaal nog niet mee te gaan denken/praten over oplossingen.
BertK
@JohnDeere7serie Dat is een deel van alle problemen en hun oplossingen, te veel regels!
+1
Detukkeroettwente
Nu moet FDF dit jaar een actie dag organiseren , gaan we verhaal halen bij de provicie huizen, en afrekenen met het natura 2000 gelul.en nu met de ketsplaat .
+2
Eddie1
Het is het idee van D66er Wiebe Draaier, 1,5 jaar gelden kram hij er al mee. Tjibbe Joustra en Wiebe Draaier hebben beide een D66 achtergrond. Dus het zat er al aan te komen.
+2
Vdejong
@Eddie1 raboplan vrijwillig, maar iedereen moet meedoen🤔
demelkboer
Als RFC LTO Heus en FF het niet eens zijn met dit actieplan waarom zaten ze dan in AGRINL . En wie heeft dat actie plan dan geschreven, ik kqan me niet voorstellen dat van Drie dit schrijft
+1
royale
Quote Reactie van @demelkboer:
n wie heeft dat actie plan dan geschreven, ik kqan me niet voorstellen dat van Drie dit schrijft

Lely, Rabo en Agrifirm doen nog wel mee?
demelkboer
@royale nee hoor:

Er is veel commotie ontstaan naar aanleiding van het actieplan dat gisteren gepresenteerd is door AgriNL. AgriNL heeft vandaag het volgende statement afgegeven: “Het actieplan is niet door de ledenvergadering vastgesteld en representeert derhalve, anders dan de advertentie, niet in alle opzichten de mening van de AgriNL leden”. Wij staan als Lely ook niet achter het actieplan. Wel ondersteunen we de advertentie. Hier volgt meer informatie:
+1
demelkboer
@demelkboer agrifirm

We zijn het niet eens met de handelswijze van AgriNL, en zullen ons ook beraden op onze positie in AgriNL. Maar ons commitment om ons in te zetten voor een toekomstbestendige agrarische sector in Nederland verandert daarmee niet.
+7
slagakker
Giteren een pagina grote advertentie door de hele club en een dag later staan ze er niet meer achter. Wat een kleuterschool niveau. Dan sta je toch voor aap. En dat soort volk heeft dan een salaris van een dikke miljoen. Snap wel dat de regering ons niet meer serieus neemt.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @slagakker:
dat de regering ons niet meer serieus neemt.

Alsof die er zelf zoveel van bakken.
+7
Ard Eshuis
@slagakker Dit plan is mijns inziens door ambtenaren van LNV bedacht en uitgewerkt en zou via kruiwagen Joustra zo ff de multinationals v AgriNL ingerommeld worden voor voldoende draagvlak naast LTO. Maar ze hadden, helaas voor hen, buiten de waard gerekend, dat de boeren dit niet pikten en ze zelf ff een spiegel van FDF voorgehouden kregen, op gebied van (gebrek aan) duurzaamheid en stikstofuitstoot.
Want dat draagvlak ontbreekt het aan, om de doodeenvoudige reden dat geen! van de vakbonden achter sanering van de sector staat, zonder gedegen onderbouwing met metingen en feiten.
Ook is het erg vreemd dat de betreffende bedrijven enkel met LTO in AgriNL zitten, alsof ze alleen maar LTO-klanten in hun bestand hebben, of dat die alleen maar meetellen.
Ik hoop dat ze ervan geleerd hebben en als de wiedeweerga met alle belangenbehartigers om tafel gaan en zo een megasterk front vormen tegen Den Haag en LNV in het bijzonder. Alleen breed gedragen maatregelen kunnen op steun van het gros van de boeren rekenen.
Maar eerst eens gedegen gaan meten ipv berekenen via modellen.
+3
George
Quote Reactie van @Ard Eshuis:
Ook is het erg vreemd dat de betreffende bedrijven enkel met LTO in AgriNL

Het is sowieso heel erg dom dat bedrijven zoals mengvoerleveranciers en Lely en dergelijke zich met regels voor hun klanten bemoeien.
slagakker
@Ard Eshuis We moeten een 1heid vormen ik dacht oprecht dat het met LC op de goede weg zaten . Maar dan zijn er toch weer die bang voor hun betaalde baantje zijn. En dan klapt de boel weer.
Boerbakje
@Ard Eshuis Zal het niet andersom zijn?
De meeste zijn niet meer van LTO en dan zijn ze via deze bedrijven toch een beetje vertegenwoordigt als "sector"
+1
achterhoeker2
Agri.nl loopt op de troepen vooruit, laten we eerst eens afwachten waar het nieuwe kabinet meekomt.
Het terug trekken van RFC ,en Forfarmers is ronduit laf, die van FDF voorspelbaar.
BertK
@achterhoeker2 Draagvlak of niet, het idee is geopperd. Ambtenaren genoeg die er nu over kunnen nadenken.
+8
robbies
Quote Reactie van @achterhoeker2:
Het terug trekken van RFC ,en Forfarmers is ronduit laf,

Run je een miljoenenbedrijf in de agrarische sector en dan kun je niet incalculeren dat dít de reactie zou zijn. Hoe ver sta je dan eigenlijk van de sector af?
Spuit11
@robbies Dit is een typisch kenmerk van deze tijd. Boven ons gestelden hebben geen idee wat er leeft onder middenklasse en ondernemers.
Of het nu melkfabriek, politiek of "belangenbehartiging" is...
Noorderling
@achterhoeker2
De toko al weggegeven aan de rvb en voorman op "je" sovchoz?

Basis moet goede wetgeving en beleid zijn waar je als zelfstandigen, ik ben ook aansprakelijk als ik failliet ga, zelf keuzes en afwegingen in kan maken. Daarin past niet kaartjes inkleuren wie z'n bedrijf maar op moet offeren volgens een aantal maatpakken hier ver vandaan. Alles is te koop en daarmee moeten ze het doen, maar draai er niet omheen en misbruik wetgeving.
+1
achterhoeker2
@Noorderling Ben het ook niet eens met dat plan van agri.nl ,en niet alleen omdat niemand ze gevraagd heeft.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
4.129