11

Wie is voorzitter Tjibbe Joustra AgriNL eigenlijk?

Tjibbe begon zijn carrière bij de juridische afdeling van LNV. In 1987 werd hij met 35 jaar de jongste secretaris-generaal van Nederland ooit bij hetzelfde LNV. Van 1987 t/m 2001 is hij dat geweest onder vijf opeenvolgende ministers. O.a. ministers Braks en Brinkhorst om er eens twee te noemen.

Hij werd door het weekblad de Groene Amsterdammer het brein achter Brinkhorst (D66) genoemd (Zie link onder topic). Na deze functie (begin 2002) werd hij voorzitter van de Raad van Bestuur van de uitkeringsinstantie UWV. In 2003 raakte hij in opspraak door een miljoenen verslindende verbouwing van het hoofdkantoor van deze dienst, en met name van de directievertrekken. Deze zouden overdadig aangekleed zijn met natuursteen en kersenhout en dergelijke.

Tjibbe Joustra is onder meer lid van de raad van toezicht van het Staatsbosbeheer en de NPO, bestuurslid van het Groenfonds en commissaris bij het ROI. Daarnaast is hij lid van de Raad van Advies van Stichting Food Valley.

HIj was lid van D66, maar schreef mee aan het verkiezingsprogramma van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2010

Bron: Wikipedia

Deel dit topic

Reacties

+6
Ai foute boel
Weer een infiltrant om de sector nog verder naar de kloten te helpen? Al jaren bestuurslid van het Nationaal Groenfonds
nationaalgroenfonds.nl/actueel/…
@jack89138393 infiltrant? Deze informatie over iemand is toch zo te vinden? Hoe komt zo'n kerel ooit op zo'n positie??
+2
Quote Reactie van @Herbert:
Hoe komt zo'n kerel ooit op zo'n positie??

Het zijn paalschildpadden....

prikkebord.nl/topic/265940/…
@Herbert Ik zal er de volgende keer aanhalingstekens omheen zetten...
+1
Quote Reactie van @jack89138393:
Weer een infiltrant om de sector nog verder naar de kloten te helpen?

Overal zitten/zaten ze. Tjeerd de Groot is het beroemdste voorbeeld . Maar het stikt van dat soort volk op posities waar ze voor de boeren niet horen!
Ook voorzitter van stichtingdmf.nl/
+4

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2.289