Sjaak van der Tak: ‘We staan te springen om stappen vooruit te nemen.’ - LTO

In de huidige maatschappij en politieke beleidsvoering is er veel onzekerheid voor Nederlandse boeren en tuinders. In een interview met de Telegraaf bespreekt voorzitter van LTO Nederland Sjaak van der Tak zowel de problematiek, als oplossingsrichtingen voor de Nederlandse land- en tuinbouwsector.

In het interview met de Telegraaf deelt Sjaak van der Tak zijn visie over de Nederlandse land- en tuinbouwsector. Zo erkent hij onder andere de onzekerheid die leeft onder boeren over voortzetting van hun bedrijven en rondom gestelde doelen die onhaalbaar zijn. Daarnaast onderstreept Sjaak de bereidwilligheid door boeren om mee te denken over een duurzamere toekomst. Ook benadrukt hij de inzet van LTO : ‘Wij leggen als LTO onze eigen plannen voor en willen daarin leiderschap en verantwoordelijkheid nemen. Bijvoorbeeld op het gebied van stikstof. Wij staan te springen om stappen vooruit te nemen. ’

Lees het hele artikel in de Telegraaf hier terug: lto.nl/sjaak-van-der-tak-we-staan-te-springen-om-s…
Sjaak van der Tak: ‘We staan te springen om stappen vooruit te nemen.’

Bron

Sjaak van der Tak: ‘We staan te springen om stappen vooruit te nemen.’
lto.nl

Deel dit topic

Nieuwsgrazer

Reacties

+3
MaFlodder
Nou toe maar dan. Zet die stap vooruit en spring!! Het ravijn maar in..
+12
John Spithoven
LTO , de stap vandaag toont het onvermogen van de sector aan om als belangenbehartigers te willen samen werken.

Triest, maar realiteit.
+1
worteldoek
@John Spithoven de stap van vandaag toont juist het vermogen om als sector samen te werken!
+3
JanCees
@worteldoek stagaire bij LTO???
worteldoek
@JanCees nee, zelfs geen lid. Trouwens ook geen klant bij de overige partijen van Agri nl. Maar ben wel voor dat het stikstofprobleem breed wordt opgepakt
+3
George
Quote Reactie van @worteldoek:
dat het stikstofprobleem

Welk probleem heb je er dan mee?
+1
Jotke
LTO,

Langzaam Ten Onder.

Sjaak, het enige wat jullie willen is de sector zo snel mogelijk de nek omdraaien. Meer niet! Dat blijkt vandaag wel weer met dat absurde plan van jullie samen met Rabobank, ForFarmers enz onder de noemer AgriNL!
+2
fendt516plus
LTO Land en Tuinbouw bedrijven Opruimen
mlkvhoudr
Ik kan het artikel niet lezen, de kop is goed
+2
slagroomvla
Die hese schooier zoekt elke week een ander groepje bij elkaar, die samen om miljarden vragen voor "oplossingen"...

Een week niet geschooid is een week niet geleefd denkt Sjaak.

Ooit van geloofwaardigheid gehoord Sjaak?
+11
magerehein
Nederlandse samenleving is voor een groot deel een trieste karikatuur vanzichzelf aan het worden.Bijna gratis eten op tafel.Om de paar weken een nieuw stel zakkenvullende bobo s met weer een nieuw plan om een zg omwenteling in gang te zetten.Gezien het verdienmodel per kg of per liter in de landbouw al een halve eeuw nagenoeg het zelfde is, de Jumbo in zijn reclames het uitknijpen van leveranciers nog steeds het hoogste goed is,gaan we maar over tot onteigenen van eigendommen.Dit op basis van geen enkele kennis,onderbouwing of enige bewustwording van gevolgen van het een en ander.Het denkniveau van bestuurlijk nederland komt een peuterschool niet meer te boven.Het hypocriete inhalig graaien is stuitend om aan tezien.
Jaap40
@magerehein prachtige samenvatting!
cs-agrar
Lijkt me sterk dat er iemand in de agrarische- en aanverwante sector staat te springen om grote stappen vooruit qua "duurzaamheid" te zetten...
+1
mlkvhoudr
@cs-agrar ik wel hoor maar ik zal wel tot vervelendst toe herhalen dat dat dan begint met financiële duurzaamheid
Jotke
@cs-agrar

Zover dat nog mogelijk is kan dat best ALS er maar voldoende betaald wordt. Maar dat verrekken de eisers.

Wel eisen, niks betalen!
+1
Melkveehouder.
Ik heb wel een vraagje voor de tuinder/LTO voorzitter van der Tak. Als ik goed geïnformeerd ben draagt de agrarische sector voor 14% bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Voor deze uitstoot is de tuinbouwsector voor ca. 30% verantwoordelijk als gevolg van de gigantische hoeveelheden aardgas die verstookt worden om de kassen op temperatuur te houden met de hierbij behorende CO2 uitstoot. Waarom lees of hoor ik nooit iets over reducerende maatregelen van de tuinbouwsector.
Noorderling
@Melkveehouder.
Het ligt iets complexer met wkk's.
Melkveehouder.
@Noorderling Ik baseer mijn opvattingen op de CBS-statistieken. Ik neem aan dat zij bij de uitstoot van de broeikasgassen uit de (kassen)tuinbouw de relatie tussen CO2 input en CO2 output van de WKK verrekend hebben.
+3
Noorderling
@Melkveehouder.
Ik neem weinig meer aan.
Co2 opname wordt bij ons melkveehouders ook niet meegerekend, korte methaankringloop ook niet.

Of het gas nu door een energiecentrale gaat en veel warmte de lucht in of door wkk en co2 en warmte benut hoeft niet nadelig te zijn.
+1
BertK
@Noorderling Rendement van een WKK is meer dan 95%, energiecentrale maar 55% zo ver ik weet.
Kars
@Melkveehouder. wat is duurzaam aan in de winter groentes telen? Heel die kassenteelt slaat nergens op in de winter als je het mij vraagt.
Melkveehouder.
@Kars Je raakt in het kader van duurzaamheid een gevoelig punt denk ik.
Noorderling
@Kars rekening van welvaart. Sierteelt in Nederland ook direct verbieden? En zo zijn er nog wel genoeg voorbeelden die niet in eerste levensbehoeften voorzien en we wel doen en voorlopig ook blijven doen.
BertK
@Kars Er wordt wel rendement gedraaid, dankzij of ondanks de verwende consument.
+1
BertK
@Melkveehouder. Beter luisteren, worden tientallen miljoenen geïnvesteerd in aatdwarmteprojecten. Redelijke riskante projecten financieel gezien. Google bijvoorbeeld Trias Westland of op Kas van de Toekomst.

Wordt meer dan 2000 meter diep geboord, complicatie was bijvoorbeeld al te veel olie of gas in het opgepompte warme water.....
Melkveehouder.
@BertK waar moet ik beter naar luisteren? Ik lees wat ik lees (in verslagen) en stel daar een vraag over. Wat is daar mis mee?
laatste strijder
Terras-verwarmers , heerlijk !🤗😢
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!