Zonnepanelen zijn niet zonder gevaar

Zonnepanelen op daken van schuren en stallen. Deze duurzame energie-opwekkers blijken echter niet zonder gevaar voor het eigen bedrijf en de omgeving.

Deel dit topic Zonnepanelen zijn niet zonder gevaar (melkvee.nl)

Zonnepanelen op daken van schuren en stallen. Deze duurzame energie-opwekkers blijken echter niet zonder gevaar voor het eigen bedrijf en de omgeving.

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
komelker 2
Straks komt er een jaarlijkse keuring van zonnepanelen op de staldaken.
Word een dure keuring.
+4
labella
@komelker 2 ik heb het al vaker gezegd, die dingen horen niet op staldaken!
+1
aldert
@komelker 2 Hier hebben we een jaarlijkse keuring , kost ongeveer 600 euro voor een schuur met 100 kw.
Vdejong
@aldert
Quote:
jaarlijkse keuring
voorkomt brand?🤔
aldert
@Vdejong Denk het wel ,alles word met een hittecamera nagekeken en bij afwijkingen worden de onderdelen direct vervangen.
+2
Jannus
Quote Reactie van @Vdejong:
voorkomt brand?

Tegenwoordig rijden we massaal op electrische scooters en fietsen en steps maar beseffen ons ook niet wat daar mee kan gebeuren.

+7
jan 10
Op een loods zou kunnen,maar op een veestal mogen ze eigenlijk niet liggen.
Bekabeling ligt in weer en wind,als er wat gebeurt ben je of links of rechtsom de Sjaak.Verzekeren kan,maar de rotzooi opruimen is dat te verzekeren?
Dan heb ik het nog niet over het verdien model,hier konden de daken ook volgelegd worden,zo,n 2000 panelen ongeveer,bij verhuur dak bleef er nog 3000 euro over,dan bedank ik graag voor de eer. Na ongeveer 15 jaar waren de panelen voor mij......zij weten wel beter:😬
Een goed contract is dat ze na 15 jaar gratis vervangen worden door nieuwe panelen,en dan voor de verhuurder/boer zijn..
Let op de boer trekt door onkunde en slecht advies altijd aan kortste eind.
Gewoon koeien melken of akkeren daar zijn we goed in al het overige vraagt heel veel kennis en voorbereiding,en daar schort het meestal aan.
+1
sorry
@jan 10 dat zag je met de eerste mestschuifjes ,die konden niet tegen de koeiendamp
+1
de jonge
Ach degenen die steeds hebben gezegd dat zonnepanelen het nieuwe asbest zou worden waren doemdenkers en negatievelingen. Ik neem aan dat de positievelingen die hun daken er mee vol hebben laten leggen, met een positieve inslag kijken naar wat er nu en straks nog bij komt kijken..
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!