De veestapel halveren? Dat is echt niet nodig, zegt het door Friezen opgeleide bedrijf JOZ uit Noord-Holland: 'Wij geloven in innovatie'

De Haagse politiek wil veebedrijven opkopen en de veestapel inkrimpen vanwege de ammoniak- en stikstofproblematiek. Niet nodig, zegt het door Friezen geleide Noord-Hollandse bedrijf JOZ. ,,Met onze mestverwerkingsinstallatie reduceren we de ammoniakuitstoot met 80 procent.”

Deel dit topic

Reacties

+1
Noordoost
JOZ heeft schijnbaar nog nooit van de MOB gehoord 🤔
+4
hans1980
Halveren?
Boeren willen gewoon weg niet meer Boeren, stelselmatig eisen blijven opleggen dreigen met strakkere normen, bemesting vrije zones , electrakeuringen, Qlip keuring, NVWA keuring, loonwerk/krachtvoer duur, melk te goedkoop.
Er stoppen er zo giga veel , echt jammer maar het resultaat van 10 jaar verschillend beleid (afschaffen q introductie P en NH3) Ook ledenkapitaal verdampt.

Nog meer technische innovaties , mooi voor o.a. JOZ , maar wie betaalt het ..
demelkboer
En lely maar denken dat dit circus over stikstof gaat
Twentsch Land
Hopelijk werken die technische innovaties ..... of we er wat aan hebben is nog maar de vraag ..... wel is het zo indien het werkt de overheid meer in het nauw komt en steeds meer de werkelijke kleur/aard en plannen moet blootgeven .... dat is natuurlijk wel weer fijn omdat dan bij steeds meer mensen de ogen open gaan.
+1
ntd79
@Twentsch Land toch heb ik mijn bedenkingen om met peperdure technische installaties de productie maar in de benen te houden. Alles om maar voor 35 cent te kunnen blijven melken. En is het de stikstof niet, dan vinden ze nog wel tien andere stokken om mee te slaan. Als de overheid dmv een warme sanering schaarste wil creëen moeten ze dat maar doen. Heel misschien wordt er in de toekomst dan weer een keer de link gelegd tussen boeren en voedsel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's politiek , friezen , ammoniakuitstoot en veestapel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0