'Huilie huilie helpt niet'



Quote:
Waarom moet je waardering hebben voor iets waar geen vraag naar is? Omdat jij het maakt? Bij een kunstenaar zou je zo'n zienswijze niet vreemd vinden. Eigen werk is in zijn ogen geweldig, ook al is er geen vraag naar.

Bron

Deel dit topic

Reacties

mlkvhoudr
Met aardappellen herken ik het wel hier in de buurt werd ook een stukje zandgrond gverhuurd met piepers er op waar geen rechte kant aan zat aan alle kanten bos er om heen dan moet dat toch door de betere percelen gecompenseerd worden want dat perceel kan nooit een topopbrengst geven
+1
de jonge
Wat een vergelijk, de man heeft zich blijkbaar er nooit in verdiept hoeveel geld er aan subsidies naar ""kunstenaars"" gaat. Extra geld naar kunst en cultuur
Het kabinet wil extra geld voor de begroting 2021 - 2024 voor kunst en cultuur. Het gaat om € 15 miljoen extra per jaar (in totaal € 60 miljoen). ... 113 culturele instellingen en 6 fondsen krijgen dan een totaalbedrag van € 413 miljoen subsidie per jaar (inclusief de € 15 miljoen).
+2
jg
@de jonge Was er ook iets met GLB-betalingen…?
+1
Bioepz
Wel een verhaal om over na te denken. Met name waar hij de melkveehouderij een spiegel voor houd.
+7
Bekkink
@Bioepz zonder kunst kun je leven. Zonder voedsel niet.
Kunst is een luxeproduct. Gemaakt door mensen die daar tijd voor hebben omdat ze zich niet druk hoeven te maken voor voedsel. De boer is de gangmaker voor iedereen. Helaas zien ze dat nooit.
+1
mlkvhoudr
@Bioepz de biologische markt moet ook beschermd worden om deze reden er is geen markt voor snel meer biologisch, wel voor de markt er onder vermoed ik de ah stroom en de beter leven keurmerk, en misschien de planet proof
Bioepz
@mlkvhoudr Hoe wordt die biologische markt dan beschermd?
mlkvhoudr
@Bioepz door niet zo maar iedereen toe te laten dacht ik ende markt daardoor niet te overvoeren
+1
Bioepz
@mlkvhoudr Discutabel of dat marktbescherming is. Er is geen afspraak tussen de verwerkers. Maar de grootste afnemer,EkomelkHolland, houdt de markt en dus de melkprijs,gelukkig scherp in de gaten.
+1
ntd79
@Bioepz welke spiegel hield hij de melkveehouderij voor? Die is groter dan die paar honderd die in de problemen zijn gekomen door een te groot hok. En bovendien zijn die door regelgeving de dupe geworden en niet door marktwerking. Slecht voorbeeld.
Bioepz
@ntd79 De spiegel die Hermus volgens mij ons voorhoudt is de marktwerking. Zo te horen bij boekhouders en op oa dit forum wordt er door de bank genomen weinig verdiend. Ligt dat in hoofdzaak aan de overheid,politiek, natuurbeheerders of coöperaties? Of toch aan een te hoge kostprijs tov de marktprijs?
+2
ntd79
@Bioepz dat is niet wat ik lees. Maar goed, ik denk dat dat zit in het decennia lang uitbuiten van de boerencultuur. Boer zijn en blijven tegen elke prijs. In een topic verderop zijn er scholieren aan het woord die hun carrière nog moeten beginnen. De rode draad die ik lees dat ze het in verbreding willen zoeken, als aanvulling op het inkomen als voedselproducent. Hier is natuurlijk niks mis mee. Maar eigenlijk vind ik het raar dat je naast iets fundamenteels als voedselproductie het nog in de verbreding moet zoeken. Chef Achteraflullen kan het wel over overproductie in zijn column, maar die lijn is heel dun. En zeker in de melkveehouderij kun je niet snel anticiperen, zonder dat dat je daarmee jarenlange schade veroorzaakt, of jaren van ingezet beleid in een blauwe maandag om zeep helpt.
overstekend wild
@Bioepz als het op is en mensen honger hebben dan pas komen ze er achter, en dat kun je ze niet kwalijk nemen want zelf telen/produceren ze het niet en hebben er ook geen verstand meer van ook niet wat het kost. Omdat ze er niet mee opgegroeid zijn.
Alleen als ze er op de harde manier achter kom en is het wel te laat. En het zijn de armste die de klos zijn, niet de beleidsmakers!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0