Biden maakt door Trump ingekrompen natuurgebieden weer groter

De Amerikaanse president Biden gaat twee natuurgebieden die door zijn voorganger Trump waren verkleind, weer groter maken. Het gaat om gebieden in de staat Utah die er samen 8000 vierkante kilometer bij krijgen. In een zeereservaat in de Atlantische Oceaan gaat weer een visverbod gelden.
Trump had Bears Ears en Grand Staircase-Escalante in Utah verkleind op verzoek van de Republikeinse leiders van de staat. Die wilden in de gebieden op zoek naar olie, gas en andere delfstoffen. Trump vond dat zijn Democratische voorgangers Obama en Clinton hun macht hadden misbruikt door de gebieden daarvoor af te schermen.
Gouverneur Cox van Utah reageert teleurgesteld op het besluit van Biden. "Dit laat klip en klaar zien dat de regering niet wil samenwerken met of luisteren naar de mensen die er het meest door worden geraakt", zegt de Republikein. De staat kijkt naar mogelijkheden om Bidens plannen aan te vechten.
Delen van de natuurparken zijn voor de oorspronkelijke bewoners van Amerika heilig. Zij zijn dan ook erg blij met het weer vergroten van de gebieden. "We moeten deze heilige plaatsen, die niet alleen de Hopi maar ook andere stammen belangrijk vinden voor hun geschiedenis, beschermen", zei Hopi-hoofd Nuvangyaoma,
 Biden maakt door Trump ingekrompen natuurgebieden weer groter (nos.nl)

De Amerikaanse president Biden gaat twee natuurgebieden die door zijn voorganger Trump waren verkleind, weer groter maken. Het gaat om gebieden in de staat Utah die er samen 8000 vierkante kilometer bij krijgen. In een zeereservaat in de Atlantische Oceaan gaat weer een visverbod gelden. Trump had Bears Ears en Grand Staircase-Escalante in Utah verkleind op verzoek van de Republikeinse leiders van de staat. Die wilden in de gebieden op zoek naar olie, gas en andere delfstoffen. Trump vond dat zijn Democratische voorgangers Obama en Clinton hun macht hadden misbruikt door de gebieden daarvoor af te schermen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden olie , amerika , gas , natuurgebieden en samenwerken geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!