Advies tot matiging quotumaankoop

Bron: [www.agd.nl]

Oudenaarde – Het gemiddelde melkquotum van de Milcobel-leden blijft de laatste jaren iets achter bij de ontwikkeling van het gemiddelde Belgische melkquotum.

Het bestuur van Milcobel beoordeelt dat echter niet als negatief. Eerder andersom.
Dit zeiden voorzitter Guido Veys en ondervoorzitter Jean Geelen bij de presentatie van de jaarcijfers van de coöperatie.

Coöperatie Milcobel heeft de leden namelijk opgeroepen om zich te matigen als het aankomt op investeringen in melkquotum. Als een quotumaankoop past bij een geplande groei van het bedrijf en de aankoop is financieel gezien goed te verwerken, dan moet die niet worden nagelaten, stelt Veys. Hij en Geelen vinden echter dat er voor moet worden gewaakt om ’geld weg te gooien’ met quotumaankopen. Het is een oproep die, anders dan in Nederland, kennelijk werkt. In Nederland blijven de quotumkosten nog altijd vrij hoog, het aantal transacties is behoorlijk constant en met name Zuid-Nederlandse boeren staan al weer klaar om extra te gaan handelen in quotum.

Meer: [www.agd.nl]


1 keer gewijzigd. Laatste wijziging: 22/06/2011 12:35 door Onze Verslaggever.

Deel dit topic

Reacties

anonymous_199
Een goede bekende van ons is in 2 jaar tijd dmv quotum aankoop van 1m kg naar ruim 2 miljoen kg gegaan en gaat nu weer bijbouwen tot 600 koeien.
jg
Wat wil je hiermee zeggen, dat bij de eerst volgende melkprijsdaling naar ca 30 cent het einde verhaal is voor dit soort bedrijven ??
Quattro-shooter
heb je in de gaten hoeveel er maandelijks binnenkomt met deze melkprijzen.... halve ton is niks
klaas de b
Zal er toch weer een beetje Q bij moeten komen.
witvoetje Schreef:
-------------------------------------------------------
> Een goede bekende van ons is in 2 jaar tijd dmv
> quotum aankoop van 1m kg naar ruim 2 miljoen kg
> gegaan en gaat nu weer bijbouwen tot 600 koeien.

En dan misschien een financiering van 2.50 euro/kg , en DE bank lacht in z n vuistje.
anonymous_2
Alle melk die aangevoerd wordt moet tot waarde gebracht worden en dat wordt de bottleneck ook na 2015.
jg
De grootste uitdaging voor RFC wordt het informeren van leden over de kansen en bedreigingen op de melkmarkt vanaf 2015. De ledenavonden zullen voor controverse gaan zorgen tussen partijen met verschillende doelstellingen.
1234
maakt niet uit, land is de beperkende factor en daar heeft RFC al rekening meegehouden in hun berekening
anonymous_199
melk is melk en de vraag naar melk zal alleen maar toenemen ivm de groei v/d wereldbevolking en als meer grote landen aan de welvaart gaan deelnemen.
Quattro-shooter
yep, en dan is dat bedrijf met nu al 2mln liter, spekkoper!
jg
Jij snapt het, de producentenmelkprijs kan nooit meer dalen.
jan.1
Raar verhaal,als je er nix aan kan verdienen hoef je als fabriek toch geen advies te geven,maar aan de dikgedrukte letters te zien gaat het meer over nl als over Bels.
euroknaller
De vraag blijft toch wel een klein beetje: Hoe sterk sta je nu werkelijk in een vrije markt (waar we nu in feite ook al een beetje in werken) met een snorkelhypotheekje gecreeerd door een ruime hoeveelheid aangekocht quotum?

Soms lijkt lenen voor de bouw van een "One-man, One-Million, One Million Euro's" Stal zo gek nog niet

Deze vullen met melkkoeien en lekker veel maar vooral goedkope melk leveren aan de fabriek voor 26 cent

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkquotum , coöperatie , milcobel en jaarcijfers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0