Schouten: 'Er is geen goed alternatief voor KDW's'

"Volgens de minister is het juridisch van belang dat alle wetenschappelijke twijfel wordt weggenomen"

dat is best een uitdaging

Deel dit topic

Reacties

+1
BertK
Uitdaging? Onmogelijkheid gezien de onmogelijkheden, fouten en gebreken in het beleid en regelgeving.
spotmelker
Er komt geen wetenschap aan te pas. Hoe kan er dan nog twijfel zijn? 😁
kanniewaarzijn
@spotmelker Klopt, het is vooral veel simplisme.
+6
puntertje
Het hele land plat leggen met het excuus: we hebben niks beters dus tja... Het klinkt een beetje als: misschien is uw enkel wel slechts verstuikt, maar het enige wat wij kunnen hier is amputeren dus we kunnen u geen alternatief bieden.
+2
EMotie
Er is wel een goed alternatief voor Schouten
Ongeveer 17 miljoen stuks.
jan 10
Een veldje van 10bij 10 mtr,kost 40 miljoen...
Hallo Nederland wordt is wakker.!



Het gepubliceerde verslag van het gesprek tussen minister Schouten en Europees Commissaris Sinkevicius laat zien dat Nederland niet op één lijn zit met de Europese Commissie. Het lijkt erop dat de Europese Commissie meer ruimte biedt om elders natuurcompensatie toe te passen als maatregelen ter plekke niet afdoende (kunnen) zijn. Het gesprek (23 juni 2021) spitste zich toe op het Wierdense Veld en de investering van bijna € 40 miljoen die nodig is om een uiterst klein gebied hoogveen (ruim 100 vierkante meter) te beschermen.

“Het moet gewoon duidelijk zijn wat er nodig is. Ik vind € 40 miljoen ook veel, we moeten tenslotte zorgvuldig met belastinggeld omgaan. We hebben echter wel opgaven op het gebied van natuur, dat is een Europese verplichting. En nog belangrijker is dat er duidelijkheid komt, voor de boeren, én voor de provincie.”
+1
rene-de-jong
@jan 10 Er wordt coulance gevraagd voor de schade door waterwinning en door Schouten gemeld dat er een WSN door gejast word/is met een potje van 6 miljard.

Sinkefiets herhaalde dat er een EU opgaaf ligt, die WSN en 6 miljard boeit 'm niet.
dhr Boerman benoemd dus het werkelijke probleem (waterwinning) en Sinkefiets zegt dus eigenlijk dat je daar dan wat aan moet doen, een WSN en 6 miljard zal aan de SVI niets veranderen.

De SVI (staat van instandhouding) gelezen vanaf de EU verplichte ! cijfers, de SDF is prima 75% zelfs.
Het blijft roepen in de woestijn.....

In Friesland weten ze niet eens hoe het is gesteld met de natuur, zelf van de beste man gehoord, dhr. G. Vriens die ook de 'gebiedsanalyses' opstelde.
Maar gelukkig ook hier 45 miljjoen klaar staan voor versterken stikstofnatuur, inhoudende bijkopen en Jelle Bijlsma aan het graven zetten
+2
Bekkink
@jan 10 ff een rupskraan op die 10x10 zetten. Spitten. Probleem opgelost
+1
John Spithoven
Carola ziet geen mogelijkheid voor verbetering van een betere onderbouwing van de KDW.....want we hebben daar de kennis niet voor.(zie afbeelding)

Carola heeft geen herinnering aan een gespreksverslag tussen haar en EU commisaris in juli 21 over de (onhaalbaarheid van de) KDW in bepaalde gebieden.....terwijl er weldegelijk een verslag was, dat ook nog iets anders beschrijft dan Carola beweerd.

Carola heeft geen beter geo data systeem als Aerius, het is het best beschikbare.....Daarom gaat elke berekening die de tool Aerius maakt onderuit in de rechtszaal.

Carola, in een normale democratie stuurde een tweede kamer haar minister naar huis door dit geklungel en liegerij.

Eens kijken of de tweede kamer donderdag kiest voor parlementaire democratie of dat zij (tweede kamer) zich buiten spel laten zetten.

Wat een zooi!!!

(klik om te vergroten)

John Spithoven
@John Spithoven En dan ligt er ook nog dit dreigement Greenpeace.

greenpeace.org/nl/natuur/…

Ik ben geen fan van Greenpeace, maar als het huidige beleid rondom KDW s en de Habitat richtlijn voortgezet wordt , dan gaat Greenpeace de economie tot stilstand krijgen. En de politiek kan daar nu nog aan sturen door meer realistischer beleid te maken.

Meten is weten!!!!

Urgenda en de D66 klimaatdrammers hebben het voor elkaar gekregen dat nieuwe energie centrales moesten sluiten met als gevolg dat dat handelen nu een bijdrage heeft geleverd aan de huidige energie crisis.
Als men met dit stikstof beleid door gaat, zal dat voor de gehele economie hetzelfde lot zijn.
BertK
@John Spithoven KDW en de kans op verslechtering.....
Hoe hard is een kans juridisch? KDW is blijkbaar geen hard feit maar een gewogen kans.

De 10e is er ook weer een kans miljonair te worden...
Noorderling
@BertK
Het venijn zit hem er in dat je niet aan kunt tonen dat er 0,0 kans is op verslechtering.

Als dat 0,0 aantonen je vertrekpunt is kunnen we er wel mee kappen met z'n allen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0