DOC Kaas stijgt met stip op ranglijst LTO

OOSTERHOUT (AFN) - De Nederlandse zuivelbedrijven FrieslandCampina en DOC Kaas zijn met stip gestegen in de internationale melkprijsvergelijking, die de belangenorganisatie LTO Nederland elk jaar maakt.

De Finse coöperatie Hämeenlinnan bleef onbedreigd deze hitparade aanvoeren met een prijs van 39,07 euro per 100 liter melk die de boeren aanleveren. FrieslandCampina steeg van plaats 9 naar plaats 4, DOC Kaas van 14 naar 5.

Bij FrieslandCampina steeg de gemiddelde prijs vorig jaar met 25 procent naar 32,82 euro per 100 kilo. Bij DOC Kaas was dat zelfs 38 procent naar 32,41 euro.

Het verschil in deze prijzen heeft te maken met de manier waarop de coöperaties munt proberen te slaan uit de aangevoerde melk. Zo was de prijsstijging van de Nederlandse marktleider FrieslandCampina onder meer te de danken aan betere martktomstandigheden in Azië en Afrika. Het veel kleinere DOC Kaas profiteerde volop van hogere prijzen voor kaas, room en wei.

Bron:[www.beursduivel.be]

Deel dit topic

Reacties

anonymous_78
>>Het verschil in deze prijzen heeft te maken met de manier waarop de coöperaties munt proberen te slaan uit de >>aangevoerde melk. Zo was de prijsstijging van de Nederlandse marktleider FrieslandCampina onder meer te de danken >>aan betere martktomstandigheden in Azië en Afrika. Het veel kleinere DOC Kaas profiteerde volop van hogere prijzen >>voor kaas, room en wei

dan presteerd doc beter dan rfc , die hebben nog steeds verliezen in de kaas

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , melk , frieslandcampina , campina , kaas , afrika , doc , coöperatie , coöperaties en melkprijsvergelijking geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0