Land bewerken na mks/ccm

Eind oktober de mks/ccm eraf. Hoe kun je dat nu het beste bewerken straks? Schijveneg of gaat dat niet? Geen onderzaai gedaan dus dat moet nog

Deel dit topic

Reacties

salut
Hier schijveneg. Daarna inzaaien met (Köckerling)tandenzaaimachine.
+1
dorpsrandhoeve
Vorig jaar gefreesd, daarna gezaaid met kverneland rotorkopeg, met messen, en accord opbouwzaaimachine. Dat liet het land mooi achter met het stro mooi ingewerkt. Voor mij was dat belangrijk, omdat juist de krootjes anders niet verteren, wat weer tarra geeft bij waspeen teelt.
+1
George
Ik heb een frees met een delimbe elektrisch zaaibakje erop en zo werk ik gedorsen maisstro in. Dit is de mooiste manier.
dorpsrandhoeve
@George Ja, ziet er ook goed uit. Voor mij gaat het gewoon op de tarra in vroege waspeen. Verder doet groenbemester gewoon vaak niet veel meer eind october. Het komt uit, en wordt groen. Zoals ik al in het andere topic aangaf, geeft dat ook niets de natuur doet zijn eigen op dat moment.
.
Boerma
@George als je regen krijgt na vrezen wordt het toch altijd een smeerboel? Je maakt toch een dichte laag aan de onderkant van het vrezen?
+1
George
@Boerma Nee helemaal niet , je vermengt het maisstro met de grond waardoor in het voorjaar de plantenresten mooi verteerd zijn. Je hoeft ook niet zo gigantisch diep te frezen.
jan w
Eigenlijk zou je er wat melasse over moeten sproeien. Met een beetje Stikstof kunstmest( maar dat mag niet ) Dit om de vertering van het restproduct te versnellen en verbeteren.
+1
huub
Schijveneg met een zaaibak, niet teveel tijd/geld aan besteden. De winter doet zijn werk.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0