Deel Noord-Holland heeft binnenkort geen vergunning nodig voor stikstofuitstoot

Boerenbelangengroep Boeren in Actie Noord-Holland wijst op de mogelijkheden en onmogelijkheden van een aanpassing van de stikstofwet, dat gevolgen heeft voor een deel van de provincie Noord-Holland.

Deel dit topic

Reacties

oubi
25 km zone is in strijd met habitatrichtlijn. Kan later een verleende vergunning zomaar onrechtmatig zijn.
John Spithoven
@oubi Dat klopt. Ik heb het een paar maanden geleden aan de hand van een fictief bedrijf nagerekend in Aerius calculator. Hieronder een beschrijving uit een app die ik onder wat bestuurders heb gedeeld, maar geen respons.

Ik ben even aan het rekenen geweest wat het afkappen van depositie met de straal van 25 km betekent voor een uitbreiding of nieuw/vestiging bedrijf met verschil emissie van 1000 kg NH3 tov de juridische houdbaarheid met een drempelwaarde van 0.05 mol per ha per jaar.

Ik heb een fictief punt genomen( kruising N320 - veldweg te Rijswijk Gld) 25.1 km van het eerste overbelaste hexagoon op de Veluwe (Rijksweg N224 - N304 Ede)

Het depositie verschil is meer dan 0.05 mol per ha per jaar over die 25.1 km.

Maatregelen is juridisch niet houdbaar vlgs mij.

Zie afbeeldingen voor de Aerius berekeningen. In deze berekening geeft 1000 kg emissie toename een depositie toename over 25.1 km van 0. 08 mol per ha per jaar. Dat is een significante toename dus Nbw plichtig.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

John Spithoven
@John Spithoven In de omlijnde zone is de vrijstelling van toepassing, nu zou het in dit specifieke geval mogelijk kunnen wezen dat de depositie over 25 niet significant toeneemt, ivm met de ligging tov de N2000 gebieden in Noord Holland en de meest voorkomende windrichting 😥😥😥

(klik om te vergroten)

crisis
Quote Reactie van @John Spithoven:
Hieronder een beschrijving uit een app die ik onder wat bestuurders heb gedeeld, .....

Je legt de vinger op een zere juridische plek. Je hebt de melding alleen naar de verkeerde gestuurd?! Dit is de verantwoordelijkheid van het bevoegd gezag. Jouw bevriende bestuurders hebben hier niets over te zeggen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's natura 2000 en ammoniakrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0