Melkveehouderij betaald zelf inkrimping melkvee veestapel

We zitten heel ruim onder melkveefosfaat plafond en hebben nog steeds afroming van 20% bij transacties Dit kost de Nederlandse melkveehouderij ontzettend veel geld.
Hoe is het mogelijk dat dit kan en wie gaat het oplossen?

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Ja vraag ik me ook steeds af
+1
jg
Piramide-spel.
Farma_boerke
We zitten er als geheel onder (alle sectoren), maar het aantal eraan gekoppelde fosfaatrechten niet. Dit komt door het feit dat er ook voor vleesvee is uitgegeven. Overheidsprobleem wat wordt afgeschoven op sector

De afroming blijft op 20% staan, maar wordt niet vernietigd en in de pot geschoven om potentieel weer uitgegeven te worden (startes ed) ook om een buffer te hebben in nog lopende rechtszaken (en schikkingen).
+1
sorry
Lto zou het gelijk moeten gebruiken als co2 en nh3 reductie
jg
Gestuurde markten zijn ongezond.
+1
jg
Wettelijk is vastgelegd dat de 20% korting direct afgeschaft moet worden nu het aantal onder het plafond zit. Politiek hoor je er niet over . Zal met de PAS wel hetzelfde gaan , veel beloven geen vergunningen.
-Jan-
@jg heb binnen 2 mnd al 2 omgevingswetcontroles gehad op veeaantallen en vergunningen en vandaag opnieuw gebeld voor afspraak,heb bedankt en gezegd dat ze hun huiswerk beter moeten doen want men rent finaal langs elkaar heen
EMotie
BBB wakker worden!!!!!!!!!!!!!!!!
Jaap40
@EMotie dan moet je het BBB wel aan de hand doen/ informeren hierover!!
EMotie
@Jaap40 BBB leest prikkebord 🙏
Jaap40
@EMotie dit is serieus een belangrijk onderwerp. Dus BBB actief informeren kan geen kwaad en Caroline bijt niet hé. Des te meer er geïnformeerd wordt des te eerder ziet ze de nood zaak ervan in.
jg
@Jaap40 Als BBB hier niet achter aan gaat ben je in het PAS dossier ook nergens.
Jaap40
@jg dat is zeker zo
van Ittersum
Wie betaald wie? In navolging van de melkquota een warme sanering vanuit de sector zelf betaald. Zo kun je dit wel stellen. De politiek die de regels stelt en de sector doet de rest. En met het afromen van de Fosfaat zakt tevens de Stikstof, dubbelslag dus. Conclusie, de afroming blijft of in iedere geval de politiek zal geen aanstalten maken om dit zomaar af te schaffen.
cornelissen
Quote Reactie van @van Ittersum:
De politiek die de regels stelt

Let op, Op verzoek van LTO, immers lto heeft ook in juni 2015 het ministerie opgebeld met het verzoek fosfaatrechten in te voeren. Overigens heeft LTO ook een fatsoenlijke overgangsregeling tegen gehouden, maar dat even ter zijde lees maar even dit artikel:
gelderlander.nl/oude-ijsselstreek/…
Leo,s vriend
@cornelissen Ja, ook de lto heeft dit destijds compleet verkeerd ingeschat, maar ik wordt een beetje moe van de tendentieuze pers. Bevrijdingsdag wordt er weer bij gehaald, nou Romijn heeft dit nooit zo gebracht, kan het interview zo snel niet vinden, maar daarin waarschuwde hij dat die zogenaamde Bevrijdingsdag er niet zou komen.
Marco69
Der waren toch mensen en bepaalde organisaties VOOR het afschaffen melkquotum want er ging heel veel geld verloren. Zelfde mensen en een bepaalde belangenverstrengelaar + RFC vervolgens heel erg voor fosfaatrechten. Terwijl ze nog zo voor grondgebondenheid productie gingen. Wanneer zouden die lui op het schavot gebracht worden?
mlkvhoudr
Niet zo bescheiden Richard, op de vraag wie het gaat oplossen, nou dat ben jij Richard hierbij besloten laat je het even weten hoe je het opgelost hebt ?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0