Illustratie van: fendtfanzuidlimburg

Accu joz mestrobot

hallo prikkers,

zijn er nog mensen die weten waar je voordelig goeie accu's voor joz mestrobot kunt kopen, onze leverancier vraagt 400 euro per stuk, dit lijkt me wel heel veel of is dat normaal voor die accu's?

graag jullie reacties

Deel dit topic

Reacties

anonymous_191
geen idee of het veel is. Schuif eens een keer met de handschuiver en 400 stelt weinig voor!
Wimsumar
Beste Vic: Wat zit er in? Optima tractie-accu's?
Informeer bij en accuspeciaalzaak.
1234
lijkt me niet Wim, anders zaten die ook wel op de waterdrinkbakken. Ik denk dat het "gewoon" van die lichtaccu zijn die tegen vele malen opladen en ontladen kan
anonymous_146
Gewoon optima accu dr in zette
Wimsumar
Beste Boertjeubiert: Zo gewoon is dat niet. Er moet wel voldoende capaciteit (Amph) in de accu('s) van zo'n mestrobot zitten en dat heeft een Optima niet. ( Dat houdt in "gewoon'' 2 Optima's )

[www.optima-batterien.eu]
anonymous_202
Welke capp. accu heb je bij de JOZ dan nodig?
anonymous_42
Op onze waterdrinkbak zit een Optima accu, eentje die heel erg leeg mag worden
kaas
dat was bekent dat er dure acu in zit daarom hou ik eerst nog maar de roosterschuif met staaldraad heb je veel minder kosten aan
anonymous_42
Wat zit er eigenlijk op 12volt?
anonymous_15
Hoe lang gaat zo'n accu mee, dat maakt ook nog wel iets uit, 1x per jaar vervangen, per 5 jaar?
anonymous_244
wat ik er van begrepen heb zijn het 2*12 volt accu's en dan een soortvan gel accu's. zijn dus niet zomaar gewone accu's die je ook op de trekker gebruikt. wat ze mij verteld hebben gaan ze tussen de 2 en 4 jaar mee, bij ons hebben ze het nu 2,5 jaar volgehouden.
anonymous_15
Dan valt die 400 Euro toch ook nog wel beetje mee, 160 Euro per jaar. Zou ik persoonlijk niet met goedkoop spul gaan liggen prutsen of ik moest zeker weten dat ze net zo goed zijn. Maar goed ik ben ook geen techneut, laat die hun kenners mening er maar over geven.
anonymous_244
tis wel 400 per stuk, dus 800 totaal, ik weet wel, gekeken naar de draaiuren stelt het geen zak voor, maar tis toch veel geld.
anonymous_15
Ok, dat wist ik niet, dat er 2 van die dingen in moesten. Je kunt altijd alles weg relativeren per uur enzo, maar het moet wel betaald worden. Omdat ik zelf niet technisch ben en overal altijd mensen van dik 50 Euro per uur bij moet hebben ben ik ook nog nauwelijks gemechaniseerd, oud melkmachientje is eigenlijk bijna alles wat er nog is tegenwoordig. Ik werd gek van al die onderhoudsrekeningen. Bij een paar ton melk is dat echt veel teveel geld. Kun je beter een loonwerker bellen en zo nu en dan met een kruiwagen rondlopen. Maar als je groter bent is dit ook geen optie, dat snap ik ook wel.
Wimsumar
Beste Jan is Hobbyboer: Het is € 400,- per stuk!
Bij de leverancier van de mestschuif wordt een accu relatief duur omdathet daar geen gangbaar verkoopprodukt is. Vergelijk het met hetprijsverschilbij kopen van trekkkerbandenbij het mechanisatiebedrijf of de landbouwbandenspecialist.
Quattro-shooter
Zo is dat.... als je ziet dat bij jou cluppie het hele dak instort, stelt 400 euro niet veel voor he!

Verschrikkelijk dramahe!!!
anonymous_15
Ja mooie toestand daar in Enschede. Club kan er verder ook niet veel aan doen, maar is toch wel morbide als er in je stadion iemand verongelukt. Relativeert ook wel weer: pluk de dag, morgen kan het zomaar gebeurd zijn.
frank b
Geluk bij een ongeluk is dat er niet zoveel mensen aanwezig waren. Als zo'n tribune vol zit..............Maar evenwel tragisch voor de getroffenen. Relativeert wel weer even alles.
vik Schreef:
-------------------------------------------------------
> hallo prikkers,
>
> zijn er nog mensen die weten waar je voordelig
> goeie accu's voor joz mestrobot kunt kopen, onze
> leverancier vraagt 400 euro per stuk, dit lijkt me
> wel heel veel of is dat normaal voor die accu's?
>
>
> graag jullie reacties

Volgens mij heeft karst tamminga ook een JOZ robot, heeft er ook al van alles mee , meegemaakt vraag hem ff, hij komt nog wel op het prikkebord vanavond.
anonymous_244
eerlijk gezegd zit ik ook al een beetje op hem te wachten!
anonymous_428
Ik heb in april de accu's laten vervangen en het klopt wel dat ze "duur" zijn, heb 467 euro per stuk betaald.
anonymous_244
hoelang hadden ze er bij jou in gezeten dan?
anonymous_359
ik heb ze nog niet vervangen, maar heb wel begrepen dat je ze ook gewoon bij een lokale autodealer kan scoren ipv via joz, schijnt nogal wat goedkoper te zijn
pipo2
ik heb sinds jan 2007 een joz, de accu's gaan inderdaadongeveer 2,5 jaar mee, (ook de originele). ik heb onlangs de derde set geinstalleerd. ik heb bij de 2e set gelijk bij mijn mechanisatie bedrijf geinformeerd wat de accu's daar moesten kosten want ik had inmiddels geleerd dat die mensen uit Westwoud (joz) wel heel erg goed aan zich zelf denken en veel minder aan hun klanten. bijvoorbeeld een aandrijfwiel vervangen koste 185 € Excl montagde, waarbij het oude wiel ook nog eens werd meegenomen. een belletje naar profile tire centre in Hardenberg leerde mij dat een nieuwe band incl schuimvulling op de oude velg 65 € moest kosten. dus joz gesommeerd het oude wiel retour te sturen zodat ik daar een nieuwe band met schuimvulling op kon laten zetten en dat ik joz niet meer nodig ben als de band weer glad is!
Nu terug naar de accu's, deze bestel ik gewoon bij mijn auto-garage, ze worden binnen 5 UUR geleverd en kosten maar, (schrik niet!) 175 € ipv genoemde bedragen hier in deze discussie! het gaat om semi tractie accu's dat is wel wat anders dan een "gewone" accu uit een trekker of auto. het verhaal van joz dat deze accu's sneller zouden slijten is een commercieel lulverhaal, ik spreek uit ervaring. de "slechte"/alternatieve accu's gaan net zo lang mee.
nu nog wat anders; onlangs was mijn aandrijfmotor versleten (het "anker" was volledig weggesleten door de koolborstels).
een nieuwe laten opsturen door joz en zelf gemonteerd. ik was een gelukkig man want mijn robot deed weer goed zijn werk en ik had het zelf gefixed. Het was echter wel even schrikken toen de rekening kwam. voor een simpele 24 Volt motor bracht joz (met tussenkomst van de dealer) een slordige 411 € in rekening. ik had daar geen goed gevoel bij. gelukkig had ik de oude motor nog liggen. het internetadres op de oude motor lijde mij naar Italie. na verschillende mailtjes ( in het engels) over en weer kreeg ik uiteindelijk een adres in Haarlem, de Nederlandse dealer van de betreffende motoren. daar contact gezocht en waarrempel ze hadden nog enkele motoren of voorraad. Ik viel bijna van mijn kantoor stoel toen ik de prijs hoorde die ik zou moeten betalen, zonder af te dingen of om korting te vragen werd mij de prijs genoemd; 145 €, (35% van de prijs die ik aan joz moet betalen). ik heb er dus maar een besteld, deze ga ik binnenkort monteren en de andere gaat retour joz.

het mag duidelijk zijn dat ik helemaal klaar ben met joz (en met mijn dealer uit Rogat want die loopt gewoon in de pas met joz mee!)

dus collega's wees op uw hoede, win elders informatie in en doe er uw voordeel mee.

zo! dat lucht op.
anonymous_15
Hoeveel kost zo'nJOZ mestrobot eigenlijk, als ik dit allemaal zo lees dan zal de prijs van zo'n nieuw ding ook nog wel flink zijn. Hoewel het ding natuurlijk wel veel uren maakt heb je er toch ook al wel aardig wat kosten aan.

Jouw verhaal met JOZ doet mij trouwens erg denken aan mijn gedoe met REMON waterinstallatie. Kan ik ook wel een boek overs schrijven, maar is inmiddels gesloten, ik heb weer gewoon leidingwater, misschien wel iets duurder maar geen gezeik.
pipo2
rond de 15000 €. ik heb er destijds toch voor gekozen omdat ik anders 2 aandrijfstations moest hebben (in geval van "kabel"schuiven) en dat zou zeker zo duur uit komen. inderdaad vallen de jaar kosten niet mee. ik zal ook zeker geen joz weer kopen als de huidege op is, alleen al vanwege de ergernis aan die mensen daar.
anonymous_42
Wat bedoel je, compressors die je volgens hun beter bij hun kunt bestellen, lucht is lucht (ongedroogd), maar bij iedere onderhoudsbeurt beginnen ze te zeuren over de compressor. Bij een Lely robot zelfde gezeur, maar dan met een nulletje extra voor de komma, dan loopt het verschil al in de duizenden euro's en dat valt moeilijk te relativeren daarbij komende die ellende die we met de "originele" Lely atlas-copco" compressorS hebben gehad, Lely had bijna 10 jaar nodig om de bedenken dat er misschien beter Schroef-compressor aan kan ipv zuigercompressor omdat zo'n ding nogal wat uren maakt per dag.
frank b
Die jongens moeten toch ook eten?

(Verschil is schandalig, maar als je vaker op deze manier te werk gaat, kom je er vanzelf achter dat het met de meeste dingen zo is)
anonymous_196
Zo werkt het toch met alle ''kennis'' werkers, als je niks weet ben je de lul.
En als je dat bent, kun je ook gelukkig zijn.
Kijk alleen maar naar alle Bank Voer en Voorlichting '''Mennekes'' die aanbeden worden.
Bij de technische groothandel kun je zowat alles bestellen...
anonymous_244
bedankt voor je info, daar kan ik wat mee!

heb je toevallig nog de naam van de firma waar je die aandrijfmotor gekocht hebt, mocht de onze een keer kapot gaan dan weet ik waar ik zijn moet.
pipo2
stuur wel ff een prive bericht.
Karsjen Tamminga
Dataandrijfwielis bij ons vervangen [gratis ] door een andere wiel door ALVALEVAL
Dat aan drijf wiel wat nu op de nieuwe JOZ MESTROBOT is uitvinding van karst en zijn oom zegger
Ding stond weer teslippen [verd....] zegt oomzegger oom karst er moet zo.n wiel onder als de crosauto [mettrekker profiel ]
Heefte Johans gillam ER AAN GEZET ,was zzp BIJ ALVALEVALen alvaleval mochte er nier AANKOMEMvan JOZ
Heefte 14 dagen geduurd voor dat het goed paste
Heb gratis een nieuwe moter gekregen van alvaleval
Heb nog wat verandere het gelebakje oa ligte altijd onder het deksel en heb met de sliptol een gluf gemaakte in de zijkant [ook met mede weeten van alvaleval ]
Bij stroning deksel omhoog bakje pakken deksel weer na beneden en even hand bediend weer in het spoor zetten
Bakje weer onder deksel gooien klaar

Nu komte
De uitvinder van alvaleval er bij we waren het zomaar eens
De uitvinder van JOZ er bij op lakschoen in de stronte , was allemaal niets
Die liet me goed merken [wat jullie alwisten ] dat ik een dom fig was
2 WEKEN LATER KOMT EEN MONTEUR VAN JOZ
Tilt met de schovel de mestrobot op ,om te zien wat en hoe het allemaal zat
WiE probleemen heeft met dat ding en JOZ zat is
stuur een prive berichte en we proberen het optelossen
Ding is op zich wel goed denk ik maar JOZ

Juist pipo dit lucht op
pipo2
Karst schreef; Ding is op zich wel goed denk ik maar JOZ

100 % mee eens
Quattro-shooter
------DE LAVAL-------
klaas de b
Ja Pipo2, wat je zegt is helemaal waar. En denk niet dat dit een uitzonderingis, nee dit is gewoon regel. Wat denk je van de marges op onderdelen die door een trekker/autodealer gemaakt worden? Natuurlijk hebben deze mensen ook kosten, maar om nou een prijs 3 keer over de kop te laten gaan enkel voor een ding wat besteld moet worden is wel een beetje grof.

Zelf wel eens een grote maat lager bij een bedrijf in de buurt gehaald, ik moest het snel hebben, en tegelijk een zelfde lager via internet gekocht. Na een paar dagen het lager wat ik via internet gekocht heb retour gedaan aan de leverancier van het eerste lager. Het is natuurlijk een schurkenstreek van mij, maar ze vragen er zelf om. Scheelde ruim 100 eurootjes. Wat zij kunnen kan ik nog beter.
jan w
De Bedrijven en de dealers gaan de kosten verschuiven, Op nieuw zit hoegenaamd geen Marge meer op, zegge ze. Nu gaan ze dit weer enigszinds recht trekken door de marges op onderdelen extra te verhogen.
Ja dan krijg je weer dat men verder gaat kijken dan de dealer en onderdelen op internet gaan bestellen. Doe ik trouwens zelf ook.
anonymous_15
Werkplaatstarieven zit ook nog wel wat marge op. Uitgaande van 55 euro per uur x 1400 betaalbare uurtjes per jaar kom je aan 77.000 Euro inkomsten per werknemer. Laat de werkgeverslasten rond de 40.000 liggen (dat weet ik niet, maar lijkt mij al vrij ruim) dan blijft er nog wel iets over voor het gebouw inrichting en de directeur lijkt mij. Op onderdelen wordt ook nog aardig verdiend. In duutsland kan het trouwens nog voor 38 euro per uur, krijg je gratis de grundlichtkeit en punktlichtkeit van de duutsers erbij. Ben zeer tevreden met mijn manneke over de grens.
anonymous_74
jan is hobbyboer Schreef:
-------------------------------------------------------
> Werkplaatstarieven zit ook nog wel wat marge op.
> Uitgaande van 55 euro per uur x 1400 betaalbare
> uurtjes per jaar kom je aan 77.000 Euro inkomsten
> per werknemer. Laat de werkgeverslasten rond de
> 40.000 liggen (dat weet ik niet, maar lijkt mij al
> vrij ruim) dan blijft er nog wel iets over voor
> het gebouw inrichting en de directeur lijkt mij.
> Op onderdelen wordt ook nog aardig verdiend. In
> duutsland kan het trouwens nog voor 38 euro per
> uur, krijg je gratis de grundlichtkeit en
> punktlichtkeit van de duutsers erbij. Ben zeer
> tevreden met mijn manneke over de grens.

LMB moet toch gewoon gouden business zijn. Als ik hier in de omgeving rondkijk wat zowat standaard is: op elke leermeester in de werkplaats lopen er 2 BBL-leerlingen rond die een wettelijk minimumloon van < 4,00 euro bruto=netto (18 jaar) verdienen!! En daarbovenop krijgt werkgever nog een zeer aantrekkelijk belastingvoordeel.Dat uurloon gaat dus gewoon 25 keer over de kop!! ( van netto 2 euro naar factuurtje 60 euro!!)
Kun je die accu s niet bij farmers voorall bestellen ????
anonymous_428
ongeveer 5000 werkuren oftewel ruim 2 jaar.
jan w
Normaler wijze staan er toch gegevens op die accu. Als je weet wat je moet hebben , dan kun je pas gaan kijken of je goedkopere kunt vinden. Denk zelf dat er meer iets van tractie batterijen in zitten.
zeppmann
de mannen van JOZ kunnen inderdaad goed rekenen ,maar dan alleen naar zich toe,
Maar voor onderdelen kun je er vaak niet omheen zoals de nestwielen,maar voor de kettingen rijdt ik even naar de haven van ijmuiden ,daar is keuze te over en voor redelijke prijzen
anonymous_42
Alsof JOZ de accu's speciaal gaat laten maken, natuurlijk niet, fabrikanten als DETA maken alle soorten accu's of het nou voor de heftruck of voor de auto is.
Maar GEL-accu's, die van optima zijn dat toch ook?
anonymous_444
... nu ligt de website (www.rs250.eu) er ook nog uit.... gaat lekker daar bij joz!!
Wimsumar
Beste Gewoon _ een_ Veehouder: Zou de accu bij JOZ leeg/defect zijn?
anonymous_244
vandaag op pad geweest voor accu's naar een autospeciaalzaak, met een uur was ik weer thuis, 2 accu's besteld a €126,-
ongeveer €550,- verdiend dus op vergelijkbare accu's. Al gaan ze maar een jaar mee, zijn ze nog goedkoper
anonymous_15
prikbord levert z'n geld weer op
Red bull
jan is hobbyboer Schreef:
-------------------------------------------------------
> prikbord levert z'n geld weer op

Niet voor JOZ.
jan w
Vanmiddag nog bezoek gehad van de Firma Hanskamp. Een relatief klein edrijf wat zich toch in stand weet te houden door het ontwikkelen van verbeteringen aan krachtvoerstations e.d.

Vind ik wel mooi zo'n luis die in de pels zit te steken van de grote firma's

Hanskamp agro tec
frank b
Firma Hanskamp zit hier vlakbij, fanatieke jongens, erg inovatief.
boerinnetje
Wij hebben sinds een paar jaar de afsluithekken op de krachtvoerbox van hun. Een heel goede uitvinding, er was meteen veel meer rust in de stal, geen gedoe meer van koeien die de ander eruit joegen. Zeker aan te bevelen!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mestrobot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
51
DEELNEMERS
24
WEERGAVES
73
TREFWOORDEN