8

Wat zijn de voordelen van elektrische heftrucks?

Bij het kopen van nieuwe of gebruikte heftrucks stellen velen de vraag: wat zijn de voordelen van elektrische heftrucks? Natuurlijk...

Deel dit topic

Reacties

Een beetje Still reclame
+1
Wij hebben ook een elektrische heftruck. Onderhoud bijna nihil dat klopt maar eens per 10.000 opladen moet een nieuwe accu in. Dat staat wel gelijk aan heel veel jaren onderhoudsbeurt van ons dieseltje. En de diesel wordt nogal eens geleend door de buren. Dat gaat moeilijk met de elektrische omdat de buren niet kunnen opladen. Dus elektrisch is super zolang je op een volle accu de dag door komt en al het werk in de buurt van de lader is. Heb je zonnecellen dan zal het al snel lonen om een 2de accu te nemen en overdag op te laden.
+1
Elektrisch maakt minder uren. Bij een gas of diesel laat je al snel de motor lopen als je “effe” er af moet. Maar dat zijn heel veel momentjes op de dag en vaak duren ze toch net iets langer als gedacht. Kan tot een kwart aan uren schelen.
Altijd nog spijt dat we onze oude diesel weg hebben gedaan. Maar jaarrond is elektrisch wel superfijn, starten en meteen volgas heffen zonder dat meteen de hele schuur blauw staat.
Volgens de arbo is een heftruck met verbrandingsmotor binnen toch verboden.
@Sjon hoezo? Mogen gewoon gebruikt worden. Is enkel als het met voedsel te maken hebt , dat ze graag elektrische heftrucks willen zien . Wel in magazijnen en dergelijke dat de arbo daar iets van mag zeggen , met giftige stoffen en dergelijke.
@Sjon Alleen inpandig ja. Buiten op het erf mag gewoon met verbrandingsmotor.
@Sjon Ik dacht dat verbranding motor inpandig nog wel mocht, mits er bij een Diesel roetfilter en voldoende ventilatie binnen is om de rook te verdrijven.

Moet je overigens ook niet willen, een hele dag in een dichte loods met een diesel rijden. Wat dat betreft zijn we blij dat we een LPG heftruck hebben.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
ONDERWERPEN