Melk heeft laagste broeikasgasemissie in verhouding tot voedingswaarde

Zweedse onderzoekers bedachten een nieuwe index om de relatie tussen voeding en duurzaamheid aan te duiden, schrijft Katelyn Allen voor Hoard’s Dair...
Melk heeft laagste broeikasgasemissie in verhouding tot voedingswaarde

Deel dit topic Melk heeft laagste broeikasgasemissie in verhouding tot voedingswaarde (vakbladelite.nl)

Zweedse onderzoekers bedachten een nieuwe index om de relatie tussen voeding en duurzaamheid aan te duiden, schrijft Katelyn Allen voor Hoard’s Dairyman. Ze noemen het de Nutrient Density to Climate Impact (NDCI) index.

Nieuwsgrazer

Reacties

weurding
Zal wel weer een onnozele vallen over de verwerking🤫
+2
Kars
Nouja dit roep ik ook al langer. Groente en fruit is heel slecht voor het milieu, het vervoer is tot 99% water of meer, de voedingswaarde is zeer weinig, de bederfelijkheid is velen maten groter.
Ga maar is watermeloenen of paprika s vervoeren. Het 1 is puur water en het ander is lucht. Melk kun je indikken tot poeder. Een container melkpoeder scheelt zo enorme lading aan water dat niet mee de boot op moet. Daar kan groente en fruit teelt nooit tegenop.
weurding
@Kars voetprint van huisdieren is zo hoog dat die ook al aan de vega moeten 🐵
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!