Wunnekink roept met ontslag op tot eenheid bij FrieslandCampina

Oud-bestuursvoorzitter Erwin Wunnekink van FrieslandCampina roept de coöperatie en andere stakeholders op om zich te verenigen. 'We kunnen onze toekomst alleen voorspellen als we die samen creëren.'

Deel dit topic Wunnekink roept met ontslag op tot samenwerking FrieslandCampina (nieuweoogst.nl)

Oud-bestuursvoorzitter Erwin Wunnekink van FrieslandCampina roept de coöperatie en andere stakeholders op om zich te verenigen. 'We kunnen onze toekomst alleen voorspellen als we die samen creëren.'

 Wunnekink roept met ontslag op tot eenheid bij FrieslandCampina (nieuweoogst.nl)

Oud-bestuursvoorzitter Erwin Wunnekink van FrieslandCampina roept de coöperatie en andere stakeholders op om zich te verenigen. 'We kunnen onze toekomst alleen voorspellen als we die samen creëren.'

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

cornelissen
Ik lees dit met zeer gemengde gevoelens ,maar misschien ,dat @puntertje reageert, die kan het allemaal veel beter omschrijven
+1
puntertje
@cornelissen Mijn mening is niet zo belangrijk. Maar wat ik zie is dat in een poging personen niet te beschadigen nu vd Hurk en Wunnekink juist zwaar beschadigd zijn en alleen al om de manier dat dit is gelopen beide niet capabel bleken voor de taken die ze moesten uitvoeren. Collateral damage in de vorm van wantrouwen voor de overige bestuursleden, de districtsvoorzitters en de ledenraad in hun poging een vuist te laten zien.
Maar de voorstellen van aanpassing garantieprijs, investeringen in markten en productiefaciliteiten die afgeboekt kunnen worden, verkeerde voorspelingen melkgolf en -dip, financieringsaanpassingen t.b.v. eisen voor ratings, willekeurige extra melkstromen waarvan niemand weet op het uit kan of waarvan dat bewust niet duidelijk wordt gemaakt etc. komen voornamelijk voor rekening van Schumacher (en Dekker die totaal geen feeling heeft met het ledengebeuren). Als de directie al die tijd en moeite eens in het beter verwaarden had gestoken......
Bestuur reageert alleen reactief en dus te laat en dan moeten impopulaire maatregelen genomen worden als het slecht gaat. En dat roept onnodig veel weerstand op zeker omdat men heeft verzuimd ledenbelangen zoveel mogelijk parallel te laten lopen.
Een drama waar niet met een zgn. kantelpunt even iets aan veranderd kan worden. Ik denk dat onder de façade van charme van Hein een man schuil gaat die niet wil toegeven dat er de afgelopen jaren veel fout is gegaan, deels pech maar ook deels verwijtbaar. Maar dat valt niet meer te ontkennen dus op deze manier gaat het vertrouwen ook niet terug komen. Overigens hoef je Hein ook niet weg te sturen, op de korte termijn lost het niets op en geeft nog meer onrust. En het kost een hoop geld net als bij Jaska die, je mag het niet zeggen en ik wil andere vrouwen absoluut niet diskwalificeren, er met haar capaciteiten niet had gezeten als ze een man was geweest. Binnen 2 jaar vertrekt Hein zelf wel.
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @puntertje:
Overigens hoef je Hein ook niet weg te sturen, op de korte termijn lost het niets op en geeft nog meer onrust.

Niet mee eens, kijk naar Fonterra en DMK waar de top gewisseld is en hoe ze er 2 jaar later voor staan!
slagroomvla
@slagroomvladmk.de/nl/wat-ons-beweegt/…

Deze man spreekt toch een heel andere taal als Heintje...
+2
Afm2011
@slagroomvla al meer dan 20 jaar binnen het bedrijf Dmk of zijn voorgangers, dat is heel wat anders als een directeur die er amper is en dan nog tijd heeft voor diverse betaalde nevenfuncties!!!!
Boerbakje
On the way to???????????
+1
Ja als bestuurders vlak na elkaar opstappen JA , dan komt er rust !!! RFC moet 1 ding doen , en dat is NOG VEEL MEER GELD LENEN, en daar allerlei onnozele benamingen voor bedenken,.
Melkboer16
@Detukkeroettwente wat heb jij tegen op geld lenen??
Het is tegenwoordig zo goedkoop dat je beter nu kunt lenen als jaren sparen voor een aankoop.
Niet iedereen heeft een Saksisch erfrecht.
+3
Noorderling
Quote Reactie van @Melkboer16:
wat heb jij tegen op geld lenen??Het is tegenwoordig zo goedkoop dat je beter nu kunt lenen als jaren sparen voor een aankoop.

Moet je investering wel geld opleveren, anders kost het alsnog geld en blijft er van je 100euro maar 90 over, hoe los je dat dan af?
Zoals men nu de achtergestelde obligaties leent, leent men nogmaals 20 om de 10 af te lossen en melkgeld te kunnen betalen. Zit je met een schuld van 120 waar je met 100 begon.
Of gaan we op inflatie leunen wetende dat de melkprijs hier amper wat van aantrekt?
+4
@Melkboer16 NIKX tegen lenen, maar alles met geleend geld kopen/bouwen /verbouwen, en dat het geld goedkoop is maakt mij geen fluit uit, daar ga ik niet extra om lenen , jij drinkt toch ook geen flessie bier voor het STATIEGELD,hoe meer bier hoe meer statiegeld.
Melkboer16
@Detukkeroettwente och er zijn genoeg stallen een paar spantjes groter gebouwd omdat het weinig meer koste.
Achteraf hebben ze altijd gelijk gehad.
puntertje
Quote Reactie van @Melkboer16:
Het is tegenwoordig zo goedkoop

Tja, als je van leden eist dat ze geld inleggen zonder rente te willen betalen is het wel goedkoop.
+3
Porky
Lekker "gevlagd " vd week ivm 150 jarig bestaan? Nog 5 jaar erbij zal toch verrekt moeilijk worden.
+2
EMotie
@Porky Maar er is bij RFC niets aan de hand gelukkig....

De afgelopen twee jaar een heroriëntatie gehad in de business modellen, maar nu gaat het de goede kant op😥

Riedel verkocht
Friso verkocht
CFK verkocht
Nutrifeed verkocht.
Poederfabriek België verkocht
Husian dairy failliet
CFO J Bakker vervangen
Bestuursvoorzitters Wunnekink en Keurentjes vervangen
2 bestuurders, v d Hurk en Mulder afgetreden.
Leden moeten krap 1 miljard euro bijstorten.
in 2 jaar tijd ongeveer 15 % melkaanvoer weg.
Gefaciliteerd in fosfaatrechten om productie te beteugelen

Balanstotaal in 9 jaar van 5 3 naar 9 miljard laten toenemen door er lucht in te pompen

Maar er zijn ook positieve zaken binnen RFC De CEO heeft zijn salaris in 6 jaar tijd weten op te vijzelen van 800k naar 3000k per jaar.

En dit heeft niets met stikstof te maken, of misschien toch wel, want Hein de CEO houdt zich graag op in groene kringen....

maarrrrrrr

We hébben een gezonde zuivel coöperatie!!!!!!

Gelukkig geloven ze er zelf nog in😁
+2
pieta
@EMotie Deze exact dezelfde reactie heb ik ook op melkweb gelezen. 😁
weurding
@pieta heb geen toegang meer, maar of emotie heeft gekopieerd of hij is te traceren😁
Frans1
@pieta is het christo?😬
weurding
+1
T60401
@Frans1 weet niet wie christo is maar die reactie op melkweb komt van de persoon waarvan een boerderij te koop staat. 😀
+1
weurding
@T60401 dat is hem
+2
Daats
@EMotie Friso is NIET verkocht. .voor iemand die van feiten houd ben je toch slecht ingelicht
slagakker
@Daats Nou oke dat is dan ook het ENIGE wat niet juist is. Kunt toch niet ontkennen dat het een rotzooi is bij RFC.
puntertje
@slagakker Overigens wordt intern al wel gekeken naar verkoop van babymelkactiviteiten als merk en dan worden we weer grondstofleverancier voor babymelkproducenten. China heeft de sleutel, die gijzelt onze activiteiten gewoon. Een geopolitiek zeer bedreven land laat je echt niet opnieuw met megawinsten weglopen.
oubi
@puntertje kijk naar de winsten ausnutria; deze zijn hoog. Bedrijf is voor de helft van de chinezen. Weet niet wat ze leveranciers uitbetalen.
Sjaakiee
@oubi hebben geen leveranciers
+1
Noorderling
Quote Reactie van @puntertje:
Een geopolitiek zeer bedreven land laat je echt niet opnieuw met megawinsten weglopen.

Ze lokken je met een paar jaar winst maken, moet binnenlands investeren om het importrecht te krijgen en je krijgt het geld er nooit meer uit.
Huishan was een luchtbel en een zeer discutabele boekhouding, Evergrande vastgoed staat op knappen. Fonterra ziet dat ze misbruikt zijn, jarenlang geld gemaakt, geïnvesteerd in bedrijven en het is nu bedankt en dankjewel. Het zijn keiharde zakenmensen en de rest is allemaal bijzaak, hier is het allemaal liefdadigheid en duurzaamheid en is handel bijzaak. Dan ga je het schip in.
puntertje
@Noorderling Daar zijn ze beter bedreven in nog dan in Pakistan. Daar werden na RFC investeringen meteen de belastingregels aangepast en klapte de zaak meteen in. De verkopers wisten dat maar de due diligence was beroerd. Daar was Hein overigens verantwoordelijk voor.
Sjaakiee
@EMotie das nou net het probleem gewoon blijven zeggen dat er niks aan de hand is.sommige geloven dat nog steeds. Sandra addink is hier ook een keer geweest om te proberen dat we niet weggingen. Die vrouw zijn om De haverklap hoe goed ze wel niet waren.als je mekaar dat telkens zeg Dan blijf je daar schijnbaar in geloven. Je kunt een cooperatie alleen maar in stand houden als je eerlijk communiceer met De leden.anders gaat De geloofwaardigheid volledig weg.daarom zijn er veel opgestapt nu.
Melkboer16
@Sjaakiee en waar ben je nu dan
Sjaakiee
@Melkboer16 aware
Elvis
@Porky ach de VOC heeft 200 jaar gekwakkeld
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!