Column: Besteding natuursubsidie niet in beeld bij overheid

De Nederlandse overheden weten niet hoe natuurorganisaties hun natuursubsidies besteden. Dus ook niet of ze wel voldoende geld uitgeven aan natuurbeheer voor behoud van de kwaliteit. Dat is schokkend.

Deel dit topic Column: Besteding natuursubsidie niet in beeld bij overheid (melkvee.nl)

De Nederlandse overheden weten niet hoe natuurorganisaties hun natuursubsidies besteden. Dus ook niet of ze wel voldoende geld uitgeven aan natuurbeheer voor behoud van de kwaliteit. Dat is schokkend.

Nieuwsgrazer

Reacties

+6
T60401
Wat is die Caroline toch een toppertje. Keer op keer weet ze de vinger op de zere plek te lege en zo de bal terug te kaatsen. Rutte probeert haar dan met een kluitje in het riet te sturen maar ook dan heeft ze haar woordje klaar. Rutte doet dan wel lacherig maar weet zeker dat die vinger op de zere plek op den duur toch heel vervelend wordt. Ga zo door Caroline.
+1
Weidezicht
Oohoooh. Even dromen. Omtzicht aansluiten bij BBB, voor de gewone burger die openheid waardeert, JanCees bij BBB, voor extra kennis en input omtrent stikstof e.d. (ook nu doet hij, denk ik, ook goed infowerk/sturing voor de Ja21 kamerleden) gelukzoekers buiten de BBB deur houden en vol gas op naar nieuwe verkiezingen. 15 zetels👍
+2
Kars
Geld maakt geen natuur, natuur maak je met realistisch beheer. Alleen geld maakt natuurbeheer leuk voor afgekeurde personen die in normaal bedrijfsleven niet functioneren. Daar tel ik ook die afgekeurde boerenzoon van een Johan Vollenbroek bij.
En die natuurorganisaties kwamen 20 jaar geleden al geld tekort en dat komen ze nog steeds. Mja als geld uitgeven je taak is met je praatje hoe slecht je beheer is. En je krijgt daar nog extra geld voor, waarom zou je dan ooit verwachten dat ze gaan praten dat ze uitstekende natuur hebben en met minder geld toekunnen.
Zo werkt het in de zorg ook, maak je het budget niet op krijg je minder. Welke organisatie krijg je dan ooit efficient aan het werk?
+4
Kars
@Kars mijn inbreng voor Caroline zou zijn. Laten we die zaken is omgaan draaien. Bij goed beheer van natuur ontvangen ze pas subsidies en anders niks. Moeten jullie is kijken hoe vlug stikstof als sneeuw voor de zon zal verdwijnen.
de jonge
@Kars daar heb je een heel sterk punt, wij moeten ook aan allerlei voorwaarden voldoen en worden ook op de gekste dingen gecontroleerd voor subsidie,voldoen we ergens niet aan krijgen we boetes en kortingen,laat ze dat zelfde systeem daar dan ook toepassen en ook direct maar volle waterschapslasten betalen ipv die fooi die ze nu doen.. en dan worden wij als sector voor subsidievreters uitgemaakt....
+4
Kars
@de jonge ze leggen de nadruk constant op de landbouw, om de natuurorganisaties uit de wind te houden. Hun zijn de grootste huigelaars en profiteurs van nederland! Zulke organisaties moet je niet mee discussieren voordat ze pas goed werk leveren. En anders doek ze maar op. Mja het is een mooi adres voor afgekeurde politici om na hun kabinetsperiode hun zaken te vullen. Kijk Veerman.
weurding
Super, geweldig, ook het betoog over de oostvaardersplassen, chapeau
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!