Jumbo legt Nederlands Holsteinvlees in schap

Jumbo introduceert een assortiment rundvleesproducten afkomstig van Holstein-weiderunderen uit eigen land. LTO-voorzitter Sjaak van der Tak noemt deze beweging naar Nederlands vlees 'een belangrijke stap'.

Deel dit topic

Reacties

+1
komelker 2
Ik heb liever een black angus uit Ierland op mijn bord. Dan een taai oude melkkoe met 100.000L uit Nederland.
+1
Porky
@komelker 2 als ie mager is en je mest m af hoeft ie niet taai te zijn hoor
+2
George
@komelker 2
Wij halen het vlees bij een ambachtelijke slager en dan zijn ze van de beste vleesrassen en geen afgemeste afgemolken koe. Maar ik lees dat ze er Tartaar , gehakt en stoofvlees van maken voor in de supermarkt. En daar is het lichtelijk goed zat voor. Ik hoef ze toch niet.
+1
Vroeger werden melkkoeien als ze niet meer produceerden nog een tijdje afgemest wat de kwaliteit ten goede kwam nu moeten ze vanwege fosfaatrechten direct van het bedrijf af
Frits1
@kees-van-tiggelen je kunt ze op mestvee zetten, dan telt het niet voor de fosfaat.
Noorderling
Quote Reactie van @kees-van-tiggelen:
Vroeger werden melkkoeien als ze niet meer produceerden nog een tijdje afgemest wat de kwaliteit ten goede kwam nu moeten ze vanwege fosfaatrechten direct van het bedrijf af

je kunt ze ook gewoon laten groeien terwijl je ze melkt, koeien zijn persistent genoeg.
Erco
@Noorderling en dan alsnog op mestvee zetten, scheelt fosfaatrechten ;-P
Noorderling
@Erco
Niet als die koe 100 anderen in een hogere klasse drukt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0