Agrifirm en CRV willen beter inzicht in methaanuitstoot

Agrifirm en CRV gaan samenwerken in een project, waarbij de methaanuitstoot van individuele koeien in de praktijk wordt gemeten. Hiermee willen ze meer inzicht krijgen in de verschillen tussen dieren en rantsoenen. Dat moet leiden tot een aangepast voeradvies, fokwaarden voor methaanefficiëntie en een betere inschatting van de methaanemissie op koe- en bedrijfsniveau.

Deel dit topic

Reacties

weurding
Ik voorzie extra plussen........
+1
jan w
De vraag is eigenlijk waarom??
methaan van de dieren kent ook een kringloop. Al duurt die kringloop dan wel wat langer, maar er is een kringloop. Methaan van dieren wordt in ongeveer 10 jaar tijd omgezet.
Methaan uit de industrie kent ook een kringloop, maar dat maken wij niet meer mee. Die doet er 1000 jaar over is de verwachting, dat die wordt omgezet.
+2
Stoppen met die LARIEKOEK !!!!!!!!!!!
+3
komelker 2
Beide bedrijven zijn cooperaties.
Geld wat ze kwijt zijn aan dit onderzoek kan beter terug naar de leden.
+1
grös
@komelker 2
Je weet bij deze in ieder geval dat er niks bezuinigd word, moet allemaal high-tech liefst met allerlei metingen en sensoren, mooi hobbyen met boerengeld, je kunt toch alles gewoon uit de kringloopwijzer halen??
producent
@grös
Ik dacht dat we als sector naar meten is weten wilde gaan, de kringloopwijzer is nu bij uitstek weer zo'n berekenen is waarheid geval. Elk jaar worden de normen bij een update weer aangepast, dat moet in ieder geval bij de overheid weg blijven.
hans1980
IPCC heeft methaan als schuldige afgedaan 4x minder door kleinere kringloop
Nu gaat onze voerbrance toch niet ons lastig vallen met methaan discussie??
+1
grös
@hans1980
Die gegevens zijn blijkbaar nog niet in NL doorgedrongen, op zich moeten we natuurlijk ook niet altijd als een blind schaap achter de VN aan hollen. Maar we hebben nu wel een onderbouwt argument om ons te verweren tegen de de jarenlange hetze tegen de koe "cows or bad", word wereldwijd al decennia aangenomen dat koeien slecht voor het milieu zijn. Als je in de V.S. het de CAFO's hebt met duizenden koeien die wat in hun eigen stront lopen en die eindeloze tarwe maïs soja velden waar het voer word verbouwt tot honderden kilometers verderop, als die manier van veehouderij je uitgangspunt is dan is de koe ook slecht voor het milieu, die manier van veehouden is gewoon niet efficiënt en verdedigbaar. Grazen is overal toe te passen en op de juiste manier kun je enorme hoeveelheden koolstof (en stikstof) in de bodem opslaan. (zie Savory institute)
van Ittersum
Agribuisness ziet dus financiële mogelijkheden of bronnen die nog meer leiden naar afhankelijkheid van hun klanten
+2
Twentsch Land
Dit soort flauwekul moet men niet aan beginnen.

Een dier ( koe ) moet je niet proberen te gaan zien als een machine met afstel mogelijkheden ........ want dat is uiteindelijk het doel van al dit soort onzin onderzoeken.
Sjaakiee
Boer blijf bij je leest

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0