’Wie heeft de meeste koeien?’ wordt ‘Wie heeft de meeste natuur?’

Melkveehouder Carl van Jaarsveld (47) heeft de handen flink uit de mouwen gestoken om zijn bedrijf te verduurzamen. De biodiversiteitsmonitor van Rabobank, FrieslandCampina en het Wereld Natuur Fonds komt daarbij goed van pas. Wel pleit de boer voor structurele beloningen voor goede prestaties. “Alleen dan kunnen we de verbeteringen volhouden.”

Deel dit topic

Reacties

George
Met alternatieve verdienmodellen zoals natuurbeheer, De Hartenmakerij en deelname aan de duurzame melkstroom PlanetProof van FrieslandCampina proberen we alvast voor extra inkomen te zorgen waarmee we aan onze verplichtingen kunnen voldoen.”

Tja .... altijd weer die alternatieve verdienmodellen .....
bio boer
@George we moeten wat he als je ziet wat er allemaal kan in het buitenland voor de zelfde melk gaan wij niet winnen kwa concurrentie china zijn 200 bedrijven gebouwt waar van 60% voor 10.000 koeien last ik laast daar moeten wij tegen op boeren met duure grond en arbeid
Twentsch Land
Het is niet alleen China die op die manier bezig is....

@bio boer
bio boer
@Twentsch Land nee was als voorbeeld Rusland is ook hard bezig grootste deel melk is hier voor de exsport dan is melk is melk moet je het doen met de werldmarkt prijzen

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0