Weidevlees: Jumbo introduceert extra toeslag voor vlees van weidekoeien

Quote:
Jumbo supermarkten start met de verkoop van ‘weiderundvlees’ van Nederlandse melkveehouders die volledige weidegang toepassen en melk leveren aan FrieslandCampina.

Deel dit topic Jumbo introduceert extra toeslag voor vlees van weidekoeien | Melkvee.nl - Nieuws en kennis voor de melkveehouder (melkvee.nl)

Jumbo supermarkten start met de verkoop van ‘weiderundvlees’ van Nederlandse melkveehouders die volledige weidegang toepassen en melk leveren aan FrieslandCampina.

grös

Laatste  |  

Reacties

+2
George
Wij halen ons vlees bij de echte slager en niet bij een supermarkt van een afgemolken Campina koe.
+2
robotmelker
@George afmolken Campina koe..... Dat bestaat niet... Afgenomen boer die lid is van RFC en zijn koeien volledige weidegang geeft, bestaat wel!!
+1
weurding
@George in de Ardennen betaalde je meer voor een doorregend stuk vlees van een zwartbonte afgemeste melkkoe dan van een Belgische blauwe biefstuk, als het verhaaltje klopt kun je alles met de prijs
+1
weurding
@weurding

(klik om te vergroten)

George
@weurding
Het staat erbij , melkras.
+2
George
@weurding
Ik geef niks om verhaaltjes , wil gewoon fatsoenlijk vlees en dat komt niet van een afgemolken koe. Die mogen de worst en de frikandellen in. Daar is de prijs ook naar.
weurding
@George hiervan is de prijs dus hoger🙈
George
Quote Reactie van @weurding:
hiervan is de prijs dus hoger

Ik ben het nog nooit tegen gekomen in een restaurant gelukkig. Ik zou het ook nooit bestellen.
+1
marcsterreborn
@George Wat een onzin. Een afgemolken koe kan heel goed de basis zijn van een lekker stuk kwaliteitsvlees. Mits je aan een aantal voorwaarden voldoet. Leeftijd rund speelt rol. En verder moet je de koe voeren tot ze optimaal slachtrijp is. Zelfs Holsteins kunnen lekker mooi dooraderd vlees opleveren.
+1
Noorderling
@marcsterreborn
Afgrmolken en leeftijd staan haaks opelkaar. Na 7jaar is het beste er wel af. 50.000kg melk is toch wel het streven, die enkele vaars die gust vertrekt maakt het verschil ook niet.
pieta
@George Laatst een koe geleverd van 6 jaar oud. 387 kg geslacht 3,80 per kg incl BTW. Momenteel BWB jong rundvlees(rose) brengt je een 4 euro per kg op.
Erco
@George Je hebt n afgemolken koe of n koe die na t melken afgemest is. Afgemolken klinkt in mijn oren als met weinig vlees. Hier gaan er halve Angussen in de vleespakketjes maar ook af en toe een jonge dubbeldoelkoe. En iedereen is er even enthousiast over
bio boer
@George heb regelmatig nog R koe zou die kwaliteit zo slecht zijn p komt eigenlijk nooit meer voor nu we robustere koeien hebben
+4
George
@bio boer
Jullie mogen ze zelf van mij op eten en je vlees in de supermarkt halen. Als ik dat moest eten zou de overstap naar vegetariër worden wel een stuk makkelijker zijn😁

Wij hebben in het verleden paar keer ooit een jong beest zelf geslacht , een keer een kalfvaars met een gebroken poot en een tweede kalfs koe die niet drachtig werd. Beide keren was het vooral soep vlees en een boel taaie (el)lende.
Nooit meer.
Maar als je vlees bij de super gaat halen ben je niet beter gewend.
bio boer
@George ik weet nier hoe het vlees is van eigen dieren nooit gedaan
Jannus
@George stress vlees en ongebroken vlees is niet het lekkerste vlees,je hebt er een trauma aan over gehouden
+1
Leo,s vriend
@George In Frankrijk is juist het vlees van onze melkkoeien, mooi afgemest , veel gevraagd, en goed betaald. Was er eens op vakantie en kwam het tegen in de grote vleeshallen, even doorgevraagd, die Fransen snappen niet dat wij Nederlanders het exporteren.
George
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
In Frankrijk is juist het vlees van onze melkkoeien, mooi afgemest , veel gevraagd, en goed betaald. Was er eens op vakantie en kwam het tegen in de grote vleeshallen, even doorgevraagd, die Fransen snappen niet dat wij Nederlanders het exporteren.

Ja sorry ik vind het niks , ik heb liever vlees van een echte slager van een goed vleesras. Holsteiners geven heel veel melk maar het vlees is gewoon minder. Laat ze het maar lekker in Frankrijk opeten.
grös
@George
Hier genoeg dubbeldoel-rassen, maar de vleesverkopende boer hier melkt af en toe ook een halve blauwe even een jaartje en dan slachten, want eenmaal gemolken schijnt het malser vlees te zijn.
marcsterreborn
@grös @george roept van alles, maar vermoedelijk weet hij in veel gevallen niet eens wat hij precies naar binnen werkt.
+1
Erco
@marcsterreborn herken me ook niet in z'n verhaal. Mits ze goed afgemest zijn. Zomaar een met n gebroken poot dat was ie kennelijk ook niet klaar. Hier verkopen we zowel vlees van eigen anguskruisingen als afgemeste (wel geselecteerd erop) jonge melkkoe. Hier horen we enthousiaste verhalen en ervaren we het zelf ook. In t restaurant halen ze dat niet 😉
George
@Erco
Ik wel , ik heb ook meerdere malen een Belgisch blauwe afgemest en geslacht en dat was veel beter vlees dan gewoon van een melkras. We hebben ook wel eens een guste vaars afgemest en ook dat was gewoon niet te doen. Ik doe het nooit meer. Er bestaan niet voor niks melk en vleesrassen. Daar zit echt wel verschil in.
de jonge
@George heb je wel een pint hoor, blonde aquitaine stonden ook altijd bekend om hun malse vlees,zacht vlees met veel minder vetranden. hadden ze in sommige supermarkten op een gegeven moment ook even een eigen stukje vitrine van ingericht, toen was de praat van de mensen al een heel ander iets dan de daden. Ze hadden meer geld over voor een goed stuk vlees... en ze pakten blijkbaar het goedkoopste..
marcsterreborn
@de jonge Wil je lekker vlees , dan heb je dat vetrandje juist nodig. Ook al eet je het misschien niet op.
George
@de jonge
Tja supermarktvlees. Wij gaan naar de echte slager. Daar betaal je inderdaad meer voor beter vlees. En dat is logisch. Het is meestal allemaal waar naar geld.
+1
Gerron
Quote Reactie van @de jonge:
heb je wel een pint hoor,

Hips 😄
Konmar had dat vlees in het assortiment maar ze hebben het niet gered.
Natuurlijk is het vlees van een vleesras beter als biefstuk,ribeye of entrecote. Toch kan ik wel van een stoofpotje genieten van een melkras. Of in de worst of gehakt mits fijn genoeg gemalen.
+1
George
Quote Reactie van @Gerron:
toofpotje genieten van een melkras. Of in de worst of gehakt mits fijn genoeg gemalen..

Dat is het enige waar ze voor geschikt zijn en voor soep van te trekken. 😄
Jannus
Quote Reactie van @grös:
want eenmaal gemolken schijnt het malser vlees te zijn.

Hier noemen ze dat gebroken vlees,vlees van koeien die minimaal 1 keer gekalfd en gemolken zijn en jong geslacht worden op 1 of 2 jarige leeftijd,ouwe koeien werden op de markt eerder wel 'soldaten' koeien genoemd,vlees voor kerels met een sterk gebit 😁😁😁
+1
Frits1
Wat is er mis met eentje van een doc boer met volledige weidegang?
arie.j
Leuk initiatief
En laat George zijn maiskoeien maar eten 😉
+1
K H B
BAM 5 cent per kg en nog eens 2 cent, je wordt verwend
George
@K H B
24,5 euro op een slachtkoe van 350 kg.
+2
K H B
@George Klopt. Vervaningspercentage x de kilo's x de 7 cent. Heb vast een nieuwe bankrekening geopend, mocht het op de bestaande niet meer bij passen.
George
@K H B
Ja je gaat er van binnen lopen.
+1
K H B
Als ze echt "waarde hechten" aan de koe in de wei; en ze doen het echt voor de koe, dan geven ze 1 euro de kilo toeslag. Nu doen ze het alleen voor hun eigen mooie verhaal.
George
@K H B
Dat is een enig juiste conclusie.
grös
@K H B
Het is ook een schijntje, bio krijgt geloof ik een 1 euro de kilo meer.
Porky
@grös €0,40 cent
Jean-PierreK
@George, wie het kleine niet eert...
sorry
@Jean-PierreK naar nuth in limburg..dat heeft geen...
Jean-PierreK
@sorry, als ik het goed begrepen heb komen er geen levende koeien naar Nuth. Er zou alleen vlees verwerkt worden... Waarschijnlijk komen de koeien dus van een noordelijkere slachterij.
+1
Jannus
@George publiekspakker hoe goed Jumbo het met de boeren voor heeft,beetje anticiperen op het farmer friendly concept
+1
Porky
@Jannus de slachtkoeien zijn duur, ze moeten elders meer geven, dus "pakken" ze nu meer Hollands vlees, ze (jumbo)moeten nu niet doen alsof ze nu "ineens" Hollands vlees gaan verkopen want dat doen ze al jaaaaaren.
+1
labella
@Porky Rundvlees bij Jumbo is toch nog steeds grotendeels buitenlandse troep.
+2
weurding
@labella speklappen stonken pan uit afgelopen winter, hond had goede dag, binnenbeer.
Voor de probeer vlees besteld bij harries vlees, scheemda, kalfsvlees en varkenshaas etc, binnen dag diepgevroren geleverd👌👌
+1
labella
@weurding ik heb het ook een keer gehad, heb het terug gebracht naar Jumbo.
weurding
@labella moeilijk als het al gebakken is 🤣
+2
pieta
@weurding Gewoon in de pan meenemen. Wel de pan weer mee naar huis nemen is mijn advies. 😁
Jannus
Quote Reactie van @pieta:
Gewoon in de pan meenemen

en uitdelen aan het personeel,vertellende hetgeen men in de winkel heeft liggen
+1
George
@weurding
Hier vreet de hond dat nog niet op😁
Je hebt geluk met zo'n hond.
George
Quote Reactie van @arie.j:
En laat George zijn maiskoeien maar eten

Weer iets leuks wat nauwelijks iets opbrengt.
Met plezier eet ik wel vlees van de echte slager wat niet van een afgemolken melkkoe komt maar van een vleesras.
+1
arie.j
Quote Reactie van @George:
Met plezier eet ik wel vlees van de echte slager wat niet van een afgemolken melkkoe komt maar van een vleesras.

Vlees van de slager? Nou liever van een koe hoor 😉
Over smaak zal wel weer niet te twisten zijn, voor mij mag een goede hamburger of gehaktbal gerust van een afgemeste melkkoe komen.
George
Quote Reactie van @arie.j:
goede hamburger of gehaktbal gerust van een afgemeste melkkoe komen.

Ja worstkoeien zijn het en dus geschikt voor een hamburger en gehaktbal. Daar heb je er inderdaad geen last van , dat ben ik met je eens.
dewittemotor
@George Dat gehakt uit de supermarkt is ook minder. Maar voor die melkende sloebers smaakt het nog als ossehaas
dewittemotor
@George Dat gehakt uit de supermarkt is ook minder. Maar voor die melkende sloebers smaakt het nog als ossehaas
George
@dewittemotor
Ik hoef het niet in ieder geval.
Johannushoeve cv
@George je het ook nog ouderwetse dubbel doel
Brutus64
De veehandelaar kwam deze week met dit concept bij me, ik heb gezegd dat ik wel mee wilde doen, 2 koeien mochten echt wel een keer weg, vooral de zware. Ik zie nog niks van de toeslag, dat hoor ik nog wel van hem, hij had het niet specifiek over Campina, het was toch al een mooie prijs

(klik om te vergroten)

zandhapper
@Brutus64 Mooie kg prijs ,daar kan ik als weider van ex melk koeien ook wel wat mee.
grös
@Brutus64
Hier gaat er geloof ik niemand met de koeien naar Limburg, maar als Jumbo er nu al mee begint, dan gaan er later ook meer mee beginnen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!