Schandalige uitzending Cees Veerman

Over welke stoppers ging dit optreden in buitenhof eigenlijk? En wat is mis met een grote stal?? Wat een vaag gedoe wat nergens over gaat. Met over een paar jaar enkel een hoop ongelukkige ontheemde stoppers als resultaat.

Deel dit topic

groeier

Laatste  |  

Reacties

Sjaakiee
Volgens mij was zelfs die nepmarokaan verbaast over veerman
JohnDeere7serie
BertK
@JohnDeere7serie Dat artikel klinkt niet zo verkeerd, meer kijken naar langere termijn ipv politiek met de waan van de dag. Iedere provincie gelijkere regels en toch maatwerk.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @JohnDeere7serie:
Geld geld geld.

Ze zijn weer een nieuw verdienmodel aan het optuigen over de rug van de boer.
Groen1
+2
Noorderling
@Groen1
Mooi lullen die ASR veerman, als je niks hebt kun je het ook niet kwijt raken..
+4
klant
@Noorderling laat hem eerst zijn eigen boerderij maar inleveren, goed voorbeeld geven, dan lult ie heel anders.
+1
somerled-delremos
@klant Haha, ja toen de presentator dat voorstelde verslikte Veerman zich er haast in.
+1
weurding
Stond vandaag opiniestuk in DVHN, als tegenhanger aan een eerder artikel, vooral het laatste colummetje is een vieze trap richting overnamekandidaten, ze heeft de naam al niet mee😏

(klik om te vergroten)

+2
J Andringa
@weurding Partij voor de beestjes om hun mening ga ik me niet druk maken. Dat ze dit bij Wageningen ook zeggen dat is zorgelijker
+1
weurding
@J Andringa nee, ik ook niet, maar het staat wel weer in de krant
J Andringa
@weurding veeteelt.nl/maatschappij/nieuws/…

Dit vind ik een gemeen en schadelijk artikel
Jannus
Quote Reactie van @J Andringa:
Dat ze dit bij Wageningen ook zeggen dat is zorgelijker

Ja het lijken wel imaams maar dan niet vervolgt worden voor hun uitspraken
+2
Grasbaal
@weurding het standaard PvdD riedeltje: dvhn.nl/meningen/Opinie/… , en dan verwijt ze dat Edwin Timmer misleidende informatie geeft..
+1
mlkvhoudr
@Grasbaal Dr zou toch haast zure melk uit die borsten moeten komen, kan me niet voorstellen dat iemand dit soort zure drap plezierig vind om te lezen en sympatie voor de schrijfster en haar standpunt krijgt
+4
George
@Grasbaal

Wat een ongelooflijk dom kut wijf is het toch.
Achso
@George hoe is het mogelijk dat die kinderen heeft.. Je moet maar zo‘n trol in huis hebben
kanniewaarzijn
@Grasbaal Ze vergeet nog te vertellen dat de koeien stijf staan van de ingespoten hormonen 😬 ; gemiste kans!
de Tank
@Grasbaal al is de leugen nog zo snel... Laat zulke mensen je de lol niet ontnemen.
+3
Weidezicht
@weurding de nieuwe schijf van 5 werd bij nos 8 uur journaal ook nog even flink gepropagandeerd.
+1
grös
Quote Reactie van @Weidezicht:
de nieuwe schijf van 5

Wel grappig dat de politieke agenda bepaalde wat we mogen eten, volgens sommige is het zelfs nog niet "duurzaam" genoeg, i.p.v. dat ene plakje goudse kaas, kunnen we beter avocado's uit Californië gaan eten:
trouw.nl/binnenland/…
+2
Weidezicht
@grös hoe komt die calcium in boerenkool? Toevallig via de mest op het land?
+1
grös
@weurding
Is toch ook een enorm linkse krant geworden, al vaker van die anti-boeren artikelen voorbij zien komen. Leuk voor mensen in Groningen en Assen, de meeste kranten, waaronder DVHN zijn tegenwoordig van 1 groot Belgisch concern. Of de kwaliteit er beter van word, denk het niet.
weurding
@grös klopt, heb al paar keer wat naar miniman gestuurd maar wordt niet geplaatst
weurding
@weurding

(klik om te vergroten)

mlkvhoudr
@weurding Hij bedoelt als iedereen nou eens gewoon doet wat ik van ze verwacht. . .. zo werkt t natuurlijk nooit
+1
slagroomvla
@weurding Zeg die linkse kutkrant toch gewoon op!! snap niet dat je ervoor betaald om je elke morgen te ergeren...
grös
@slagroomvla
Wie leest er uberhaupt nog een (papieren) krant;
+1
J Andringa
@grös friesch dagblad is redelijk stabiel 😛
+1
weurding
@slagroomvla t is triest maar er zit vaak een pagina achterin waar je de meest info uithaalt 😪 , en dan nog, als je alleen maar dingen leest die positief zijn voor de sector blijf je ook niet echt op de hoogte
Vdejong
@weurding Laat van der Bilt eerst z'n 2 auto's maar inleveren en met het openbaar vervoer gaan. Waarschijnlijk is dat te min om dat de bus maar 1 keer per uur in Een komt.
+1
Bartlehiemboer
Even tussendoor, Vanmorgen was in het nieuws dat de schaal van vijf niet meer van deze tijd is. Ze willen het nu schijf voor life noemen. Vlees/zuivel is er zoveel mogelijk op verwijderd en ingezet op plantaardig.
+3
J Andringa
@Bartlehiemboer clubje “diëtisten” die aan veganisme lijden doet een poging, ik geloof niet dat het Voedingscentrum dat zomaar overneemt.
+1
Piet1960
@J Andringa Inderdaad een clubje diëtisten die wel een boekje geschreven zullen hebben, en willen verkopen. Grappig is wel dat ze stellen dat je vitamine-pillen en preparaten moet gaan slikken.
+5
puntertje
@Bartlehiemboer Krijgen we straks verhalen van gebroken pootjes bij kinderen. Maar ook daar zal wel weer een draai aan gegeven worden dat het de schuld is van ´de vijand´. En de vijand is bij deze mensen iedereen die niet klakkeloos achter het verhaal gaat staan zoals zij het de wereld in slingeren.
+5
Bennie Stevelink
@Bartlehiemboer onbewust werd door deze diëtisten erkend dat een veganistische voedingspatroon onnatuurlijk is voor de mens. Ze erkenden namelijk dat synthetische hulpmiddelen (kunstmatige vitamines) nodig zijn om te voorkomen dat je bij een volledig plantaardig dieet ziek wordt.
de Tank
@Bartlehiemboer en? Ik heb wel vertrouwen in hetgeen wij produceren, zowel als belangrijk onderdeel van ons voedselpakket als onderdeel van een gebalanceerde kringloop in het produceren van voedsel. Als alles plantaardig echt beter is dan is het zo en dan gaan we misschien die kant op. Ik geloof dat niet en ben er ook niet bang voor. Maak me daarom niet echt druk om het "gelijk" van tegenstanders van dierlijke producten.
+6
Grasbaal
@de Tank Zolang er nog steeds lange rijen voor Macdonald's staan en het druk is bij alle slagers valt het allemaal nog wel mee. Laat de drammers maar drammen...

Quote:

,,De gedragswetenschap leert ons dat boos worden of beuken op mensen die opzien tegen een verandering, niet helpt”, doceerde Yesilgöz-Zegerius. ,,Ik geloof er echt niet in dat het werkt als wij mensen de hele dag gaan vertellen dat de wereld eraan gaat en dat we eigenlijk te laat zijn”, stelde ze ook. En ze heeft een punt: drammen of doemdenken zijn niet de beste tactieken om mensen te verleiden tot ander gedrag - Dilan, kun je dit ook even uitleggen aan Hugo de Jonge? Een deel zet dan de hakken in het zand. En voor je het weet, is het eten van een gehaktbal een verzetsdaad tegen de elite die alles wil afpakken. tubantia.nl/koken-en-eten/…
de Tank
@Grasbaal klopt, roken is bewezen slecht en niet uit te bannen.
grös
@Grasbaal
Laatst was in een documentaire dat zo'n 90% van de PVDD-stemmers nog vlees at, dus...
grös
@Bartlehiemboer
Ik las gisteren een wetenschappelijke schijf van het Harvard institute, daar stond in 1 tot max. 2x daags zuivel, en meer kippevlees dan andere soorten, maar het Twente universiteit had laatst ook een onderzoek waar gewoon rundvlees en groene groente en zuivel geadviseerd werd, dus geen plantaardige eiwitten zoals boontjes, soja en ander spul, dat aten ze hier 1000 jaar terug ook niet, net zo min als aardappels en tomaten.
de Tank
@grös wat 1000 jaar geleden wel of niet gegeten werd is niet echt een argument wat beter of slechter is voor je.
+2
J Andringa
@de Tank dat niet maar toch zijn wij uiteindelijk uitgeselecteerd op hoe goed onze voorvaderen tegen het voedsel konden wat er in deze regio te consumeren was.

In Afrika zijn er stammen die leven van koeienbloed, zuivel en vlees. De Inuit eet ook weinig tot geen groente en fruit (t.o.v ons). Als wij dat dieet overnamen dan ging het niet goed denk ik. Toch kunnen de mensen daar er wel goed tegen. Andere kant is beschavingen die nauwelijks vlees eten, meestal rond de evenaar. Ook hun dieet hoeft niet per definitie de perfecte voor ons te zijn. Het verhaal van wat nou gezond eten is, is een hele complexe.
Gerron
@J Andringa Toch past het lichaam zich op den duur wel aan. De grootste problemen zijn vaak eenzijdig voedsel en allergieën. En natuurlijk teveel of te weinig eten.
+1
J Andringa
@Gerron absoluut past het lichaam zich aan via natuurlijke selectie.
Gerron
Quote Reactie van @J Andringa:

@Gerron absoluut past het lichaam zich aan via natuurlijke selectie.

Dat ook maar ik bedoel dat het menselijk lichaam zich aan kan passen aan ander voedsel. Anders zouden veel mensen die naar een ander land verhuisden met een vrijwel geheel ander dieet al lang gestorven zijn. Hippies in India, Afrikanen in NL enz.
De Aboriginals hadden wat meer moeite met ander voedsel.
grös
@Gerron
Bedoel je epi-genetica ? Onder omstandigheden kunnen bepaalde genen aan- of uitgeschakeld worden. De Masaï hierboven waren ook groter en sterker als andere Afrikaanse stammen, zij hielden vooral koeien en leefden daar grotendeels van, wonnen vaker gevechten met buurstammen, ja het lichaam past zich wel aan. De Germanen (dronken melk) waren vroeger ook een kop groter als de Romeinen (dronken wijn). Echt traditionele inheemse stammen zijn er bijna niet meer en al helemaal niet Europa, 100 jaar geleden nog wel, Weston Price heeft daar een heel boekwerk over gemaakt, in een paar hondert jaar is ons voedingspatroon drastisch verandert. Het is vooral meer bewerkt voedsel en meer calorieën en gebrek aan mineralen.
Gerron
@grös Nee, Ik bedoel juist dat iemand tijdens zijn leven zich aan kan passen aan ander voedsel. Wat jij schrijft komt meer overeen met wat @J Andringa schrijft.
+1
mlkvhoudr
@de Tank het is toch ook nog steeds niet verplicht om oud te worden in dit land, als ik nou gelukkig word om een vegetarisch borrelnoten dieet te volgen dan staat mij dat toch vrij maar laat me.......

Deze beste man is ook niet oud geworden ondanks zijn vegan levensstijl

businessinsider.nl/steve-jobs-dieet-veganistisch/….

Volgens mij is er maar 1 bewezen levensstijl goed en dat is gevarieerd eten
Weidezicht
@Bartlehiemboer ze kreeg gratis 5 minuten zendtijd in het nos 8 uur journaal.
weurding
@Bartlehiemboer zie vandaag een oproep om groenten en fruit goedkoper te maken, mede om vleesconsumptie te laten minderen, al zal een kilo kip 20 euro kosten, ik geloof er niet echt in

(klik om te vergroten)

Gerron
@weurding Toch wel raar dat verse sperziebonen die je nog moet punten en wassen bijna 2 x zo duur zijn als de diepvriesvariant.
jumbo.com/producten/…
weurding
@Gerron ja, zal met spinazie net zo zijn, maar vers is wel veel lekkerder dan die opgezwollen waterbonen haricots vert zijn overigens per kilo schandalig duur
Gerron
@weurding Ik maak de diepvriesvariant altijd op laag vuur en in boter met de deksel op de pan. Bevalt me prima en de kwaliteit is ook altijd goed. De verse sperziebonen zijn soms al verlept als ze in de winkel komen.
+1
weurding
Quote Reactie van @Gerron:
De verse sperziebonen zijn soms al verlept als ze in de winkel komen.

dan zit je bij de verkeerde winkel, wij zien ze ook wel, laat ze wel liggen, gaan steeds meer naar echte groenteboer en slager, pas nog bij boni in borger, platte snijbonen uit marokko, ja daag, mij niet gezien
Gerron
@weurding Ik denk dat het ook komt doordat ze verpakt zijn en bij de groenteboer niet.
weurding
@Gerron misschien smaken ze niks minder, maar het oog wil ook wat, vroeger had je bij de slager een product dat vlucon heette, hield vlees lang rood van kleur, maar mag (gelukkig) niet meer
Gerron
@weurding Weet jij waarom de hamburgers er zo mooi rood uitzien behalve op de plaatsen waar ze tegen elkaar aan lagen?
+1
weurding
@Gerron , juist daarom, er zal nog wel een foefje zijn
Jannus
Quote Reactie van @weurding:
pas nog bij boni in borger, platte snijbonen uit marokko, ja daag, mij niet gezien

Hier kopen we ook geen groenten die uit een land komt dat het te mooi is om het aan te zien,probeer zoveel mogelijk hollandse producten te kopen,soms zie je gewoon dat het niet kan zoals het erbij ligt en dan is dat vaak ook zo

wat een boer niet kent dat vreet hij niet
George
Quote Reactie van @weurding:
gaan steeds meer naar echte groenteboer en slager

En de echte bakker? Dat doen wij altijd al. 😄
weurding
@George die vergeet ik altijd omdat dat al een vast gegeven was
BertK
@weurding Voedsel kost al weinig, paar procent btw maakt ook het verschil niet.
weurding
@BertK ik zie het ook niet zitten
+1
weurding
@weurding pas op mensen, de kar niet te vol....🙈

(klik om te vergroten)

+1
grös
@weurding
Heb het idee dat de jeugd ook steeds meer rookt, iedere keer als ze het duurder maken.
+1
robbies
@grös Dat idee heb ik gek genoeg niet. In mijn vriendengroep(leeftijd 35+) rookte voorheen bijna iedereen, misschien 1 of 2 niet. Op zondag bij de voetbal stond iedereen voor en na de wedstrijd nog een shagje te draaien. Tegenwoordig doe ik wat bestuurswerk bij de voetbal en daar zie ik juist bijna geen rokers meer in de lagere seniorenelftallen en ook 90% van mijn vriendenclub is gestopt met roken (en met voetballen)
+1
George
Quote Reactie van @robbies:
vriendenclub is gestopt met roken (en met voetballen)

Twee keer slim! Roken is slecht en voetballen voor ouderen is ook slecht , als je ouder wordt ben je nogal blessuregevoelig en kun je beter gaan zwemmen en fietsen.
weurding
@George als je bootje gezonken is.....😄
George
Quote Reactie van @weurding:
als je bootje gezonken is.....

Dan is het wel makkelijk als je redelijk kunt zwemmen.
Twee keer per week ga ik nu zwemmen om mijn conditie een beetje op peil te houden. Nu al bijna 2,5 jaar lang. Voel me er keigoed bij maar was ook erg nodig.
+1
Vdejong
@George
Quote:
keigoed

Wel blijven drijven, keien hebben de neiging te zinken😁
George
Quote Reactie van @Vdejong:
Wel blijven drijven, keien hebben de neiging te zinken

Ik ben geen vis en moet er veel voor doen om boven te blijven. Maar inmiddels zwem ik makkelijk 70 baantjes per uur. 76 is tot heden het meest wat ik heb gedaan. Ik weet dat het maar amateurisme is en het niks voorstelt. Maar als je niks als schoolslag kent is het al heel wat. 😂
Vdejong
@George 25 of 50 meter bad?🐳
George
@Vdejong
25 meter , dat is al heel wat vind ik.
+1
Vdejong
@George ik doe je het na, alleen duurt het wat langer
+1
George
Quote Reactie van @Vdejong:
ik doe je het na, alleen duurt het wat langer

Ik 2,5 jaar geleden niet , ik had hoge bloeddruk , cholesterol veel te hoog. Nu pilletje voor de bloeddruk en cholesterol flink omlaag. In het begin denk ik dat ik amper 30 baantjes in een uur gezwommen kreeg. Mijn conditie was bar en boos slecht . Heeft even geduurd maar nu gaat het gelukkig goed. Moet er aan blijven werken want ik doe veel te graag lekker eten en drinken. 😄
Vdejong
@George dat is 1,75 km/u
Vdejong
@robbies
Quote:
vriendengroep(leeftijd 35+)
had ik maar zulke vrienden, ach ik voel me nog jong van geest😂
weurding
@Vdejong elke leeftijd heef zo zijn charmes, echter.. las ik vandaag, na elke dag komt een "morgen", maar gisteren komt nooit weer, prachtige spreuk
hans-hans
Ik weet niet wat het verkiezingsprogramma van het cda was want ik wou daar dit keer niet op stemmen (iedereen is vrij welke partij die kiest in een vrij land) maar ik vindt wel dat ze eerst naar hun eigen verkiezingsprogramma moeten kijken als hun democratisch zijn , waar hebben de kiezers voor gestemd , op het verkiezingsprogramma of niet ?
Weet iemand op het prikbord waar het cda voor stond ?
mlkvhoudr
@hans-hans nu doorpakken
Groen1
Gerron
@Groen1 Dus eigenlijk is de kop in Trouw misleidend want het is gewoon een schijf van 5 die speciaal gemaakt is voor veganisten.
In de uitzending zegt ze dat je beter geen bewerkt voedsel kan eten maar dan vergeet ze dus even te zeggen dat soyaproducten ook bewerkt voedsel zijn.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!