Henk Bleker nieuw boegbeeld voor melkveehouders. 'In plaats van overleggen zetten boeren de hakken in het zand. En terecht.'

Henk Bleker, voormalig staatssecretaris van landbouw, is gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV)

Deel dit topic Henk Bleker nieuw boegbeeld voor melkveehouders. 'In plaats van overleggen zetten boeren de hakken in het zand. En terecht.' (dvhn.nl)

Henk Bleker, voormalig staatssecretaris van landbouw, is gekozen tot de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV)

Nieuwsgrazer

Reacties

Coen
Bleker (68) is de opvolger van Harm Wiegersma uit Rinsumageast die de functie zes jaar heeft bekleed. Wiegersma zegt zeer content te zijn met zijn opvolger. ,,Bleker is een goede onderhandelaar en hij heeft uiteraard een groot netwerk in Den Haag.”

Zeer gemotiveerd
Bleker zegt zeer gemotiveerd te zijn voor zijn nieuwe klus. ,,Omdat ik me de afgelopen weken heel erg kwaad heb gemaakt over die gedachtenspinsels om boeren te onteigenen dan wel om hun vergunning af te nemen vanwege de stikstofmaatregelen. Het is zeer, zeer kwalijk dat Den Haag zich met dit soort tactieken bezighoudt en er niet krachtig afstand van neemt. Dat geeft me een extra drive om ervoor te gaan om deze zaken aan de kaak te stellen. Ik ben een man van overleg, maar ook iemand die een streep in het zand zet: tot hier en niet verder.”

Hakken in het zand
Volgens de Groninger werkt deze aanpak averechts. ,,Ik plaats van overleggen zetten boeren de hakken in het zand. En terecht. Zo ga je niet met gezinsbedrijven om.”

Prachtige sector
Bleker omschrijft de melkveehouderij als een prachtige sector. ,,Zuivel, weilanden, koeien, fokkerij. Hoe Nederlands wil je het hebben. De naamsbekendheid is enorm. Dat merkte ik onder meer toen ik als staatssecretaris van landbouw op handelsmissie was in Mozambique. Ze kenden ons land van twee dingen: Cruijff en koeien.”

De Groninger, die onlangs verhuisd is naar het West-Friese Abbekerk, was voor het CDA gedeputeerde van de provincie Groningen (1999 - 2009) en staatssecretaris van landbouw (2010 - 2012). Vorig jaar verliet hij de partij en sympathiseerde hij met Forum voor Democratie. Bleker verklaart inmiddels geen lid meer te zijn van een politieke partij. De afgelopen acht jaar was hij voorzitter van Vee & Logistiek, de belangenorganisatie voor de veemarkten, het veetransport en de veehandel.

Bestuur opgestapt
Bleker krijgt ook als taak om van de NMV weer een eenheid te maken. De bond kampte na de komst van Jeroen van Maanen (voorheen Farmers Defence Force) met de nodige bestuursperikelen. Uiteindelijk besloot het voltallige bestuur om op te stappen.
sorry
Quote Reactie van @Coen:
onlangs verhuisd is naar het West-Friese Abbekerk,

vlaK BIJ cornelis...
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden nieuw , landbouw , zand , nmv , boeren , bleker , melkveehouders en henk bleker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!