VS en EU willen wereldwijde methaanuitstoot fors verlagen

De Verenigde Staten en de Europese Unie werken samen om de wereldwijde uitstoot van het broeikasgas methaan fors omlaag te brengen. Dat maakte de Amerikaanse president Joe Biden bekend in aanloop naar de internationale klimaattop COP26 in Glasgow in November.

Deel dit topic

Reacties

jan w
Er zijn wetenschappers die zeggen dat de methaanuitstoot van koeien niet erg is. Dit wordt in 10 jaar tijd omgezet in de lucht. methaan uit de industrie e.d. wordt in 1000 jaar tijd omgezet.
Dus we zouden bij de koeien een kringloop hebben.
En bij de industrie e.d. duurt dat nog ff'kes. maken wij niet meer mee.
Bekkink
Klaus schwab? Ook van de partij?
demelkboer
Da's kut, koeien met 4 x meer methaan uitstoot rekende veel lekkerder
+1
Johannushoeve cv
Wat wil biden nu weer minder metaan uitstoot pas had die dat er meer olie moest worden opgepompt. Begint die nu al dementerende te worden ?
de jonge
@Johannushoeve cv die man is lang niet goed joh,volgens mij heeft hij de helft van de tijd niet eens in de gaten waar hij is
Gerron
Vroeger toen de mens nog niet bestond waren er al veel herkauwers die methaan uitstootten. Er waren toen ook roofdieren die de populatie herkauwers in stand hielden. De wereld is toen niet vergaan door die herkauwers.
Daarna kwam de mens en die roeide een groot deel van die roofdieren uit en nam dus de plaats in van die roofdieren. De wereld is toen niet vergaan.
Daarna ging de mens gewassen verbouwen die hij zelf kon eten en werd het aantal herkauwers minder omdat er voor hen minder te eten was. Op een gegeven moment werd er in de rijke landen zelfs voedsel uit armere landen gehaald om die groeiende bevolking maar te voeden en het restafval werd aan de overgebleven herkauwers gegeven. En nu wordt beweerd dat de herkauwers een probleem zijn voor het klimaat? @JanCees
Gerron
@Gerron Voordat de mens landbouw ging bedrijven werd een groot deel van de tegenwoordige landbouwgrond begraasd. Natuurlijk was er toen wel meer bos maar dat geldt voor de Great plains in Amerika en bijv. Mongolië niet. En hoe zat dat met de Sahel in Afrika?
Gerron
nu.nl/economie/6157785/…
In NL komt de daarvoor benodigde CO2 uit de chemische industrie. Ook de prik in de frisdrank komt daar vandaan.
Dus is er zo weinig chemische industrie in UK of is dit weer eens een smoesje om de landbouw te blaimen?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0